Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Bez tytułu [001]
Amadablam
06-12-2006, 23:20
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://plfoto.com/zdjecia_new/1078934.jpg)
Żadnym wielkim specjalistą nie jestem, ale... IMHO jak na portet, to za dużo pokazane (powinien byćkontrast twarzy stara-młoda), jak na reportaż, to za mało (trochę więcej tych ruin/zgliszczy, aby pokazać życie tych ludzi). Temat zdjęcia za mało sprezyzowany/widoczny. Ale pomysł mi się podoba. Idź tym tropem.
A jak dla mnie, to bardzo dobre zdjęcie, chociaż mi osobiście bardziej by się widział kwadratowy kadr, ta pusta przestrzeń po lewej jest jak dla mnie niepotrzebna.
Ogólnie bardzo mi się podoba.
zkrzysztof
07-12-2006, 00:38
Zgadzam się z poprzednikiem.
Co to za kraj może Nepal ?
Istnieje coś takiego jak portret środowiskowy i to zdjęcie w 100% spełnia jego wymogi.
Co do kadru powiem tylko tyle, że twarz mężczyzny jest jak najbardziej w mocnym punkcie, a twarz dziecka w centrum kadru, co jeszcze bardziej podkreśla, że głównym tematem jest dziecko. Kontrast skóry - ciemny-jasny - jeszcze to uwidocznia. Jeszcze jest parę rzeczy w kompozycji, które świetnie grają, ale nie będę się rozpisywał. Jedynie minimalnie mniejsza głębia ostrości by się przydała.
Amadablam
07-12-2006, 07:59
Co to za kraj może Nepal ?
Dolina Makhry, Ladakh, Indie
Niedzwiedz
07-12-2006, 09:24
rewelacja ! interakacja miedzy ludkami i to na egzotycznym klimacie :) super
Jak dla mnie troche za duze, skadrowal bym to jakos tak bardziej ku portretowi...Mam wrazenie ze lepiej by sie patrzylo, a tak to jasna czesc po prawej sciaga troche wzrok..No a pozatym bardzo fajne, fajni ludzie...
Ech, łezka się w oku kręci, jak sobie człowiek uświadomi, że dupskiem przyrósł...
Świetne zdjęcie. Spojrzenia, przestrzeń z lewej ukazująca jakby kawałek ich codziennego świata... Biorę w ciemno do reportażu o Tych ludziach i ich życiu.
Pozdrawiam
Madziulek
08-12-2006, 10:33
świetne zdjęcie....
przykuwa uwage...szczególnie mała dziewczynka