PDA

Zobacz pełną wersję : Wielkość i kształt LCD d90 i d300

rotifer
12-06-2010, 17:32
Czy wielkość i kształt ekranu lcd w d90 i d300s jest taki sam? Zamierzam kupić i nakleić folię brando dla d90 na mojego d300, a niestety nie mam d90.

Czemu to robię?

Pomiędzy osłoną np bm-10 a ekranem lcd jest minimalny luz (w d90 większy w d300 mniejszy). Jeżeli wpadnie tam choćby ziarenko piasku - potrafi zarysować i osłonę i lcd. Niestety w ten sposób zniszczyłem ekran d90 (rysy i coś w rodzaju mikro wgnieceń). Z d300 na razie mi sie udaje bo wiem na co uważać.
Rozwiązaniem może być zastosowanie folii ochronnej typu brando ultraclear (mam takową na g9 i trzyma się rewelacyjnie od wielu lat).

http://shop.brando.com/bw-ultraclear...c1121d063.html

Antonioo
12-06-2010, 17:47
to ma być jakaś reklama?????
przecież już pisałeś o tym!!! po co spamujesz? TO JEST TEN SAM EKRAN!!!! też Ci to napisałem....

4hunter
12-06-2010, 18:16
to sie nie klei.. skoro nie masz d90 to jakim cudem zniszczyłeś w nim ekran ;p

Zbigniew
12-06-2010, 18:26
Usunąłem poprzedni wątek, gdyż już padła w nim odpowiedź. Zacytuję:

"Przycisk INFO umożliwia, podobnie jak w modelu D90 i D700 wyświetlenie podstawowych informacji na 3-calowym wyświetlaczu LCD oraz dostęp do szybkiego menu podręcznego"

"tak tej samej"

rotifer
13-06-2010, 10:17
Sorki. wczoraj rano napisałem wątek dotyczący tego samego tematu - ale on zniknął. Cuda się zdarzają. Nie było go nawet na liście moich postów, więc ponownie wygenerowałem wątek. Myślę, że to wyjaśnia wiele.

Ale po kolei.

1. Nie jest to reklama ani spam. Nie mam w tym żadnego interesu., więc Antonioo bądź mniej podejrzliwy. Co powiesz o tych co piszą np o paskach matina. To też spam? W sumie mogłem napisać czy ekrany są tej samej wielkości i tyle. Lecz moim zdaniem w forum przede wszystkim chodzi o WYMIANĘ INFORMACJI. Ja polecam tylko jakieś rozwiązanie może lepsze może gorsze - ocenicie sami.

2. Nie mam d90 bo go sprzedałem po wymianie porysowanego ekranika lcd na podstępu. Potem kupiłem d300. 4hunter wyciągaj wnioski jak coś czytasz.

3. Moderatorowi dzięki za rozsądek i profesjonalizm.

burz
17-06-2010, 11:03
a nie lepiej nakleić jedną osłonkę ze szkła?