PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Panorama 14tką ;)

krzyzne
11-06-2010, 08:39
Witam.
Wskoczyłem na rower ze sprzętem i trafiłem na całkiem fascynujące niebo.
Pokazałem już w wątku Samyanga jako 'sampel', poddam też ocenie speców od krajobrazów :D

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img696.imageshack.us/img696/9308/wheather.jpg)

Miłego dnia! ;)

zazula
11-06-2010, 09:11
Ja nie spec ale dół zdjęcia nieco za ciemny.
Też dobrego dnia życzę :D

andrstac
11-06-2010, 09:28
Jak wyżej, trochę za ciemno. I jeszcze jedno: tam były takie górki, czy to efekt nie wyprostowania beczki przed składaniem panoramy?

Locter
11-06-2010, 09:32
Zdjecie ma potencjal ale jest za ciemne i jakies dziwne kolory, poddałbym jeszcze raz obrobce to zdjecie.

Hoobie
11-06-2010, 10:11
Zdjecie ma potencjal ale jest za ciemne i jakies dziwne kolory, poddałbym jeszcze raz obrobce to zdjecie.

Sluszna uwaga.

Mavierk
11-06-2010, 10:23
a ja bym go nie tknął, bo tak, jak jest, zdjęcie ma najlepszy klimat :)
Jak rozjaśnisz dół, wyjdą cukierki.

harb
11-06-2010, 17:12
a ja bym go nie tknął, bo tak, jak jest, zdjęcie ma najlepszy klimat :)
Jak rozjaśnisz dół, wyjdą cukierki.

zgadzam sie nie wszystko musi być doświetlone - zdjęcie ma klimat ja bym niczego nie zmieniał :)

krzyzne
11-06-2010, 21:10
Górki? hmmm mówisz o tym wybryku po prawej stronie? Niestety to wina składania zdjęć, jest tam mały błąd który aż tak mi nie przeszkadza więc go na razie nie usunąłem ;)
Co do obróbki..
powiem Wam że miałem strasznie duży problem jak kolorystycznie i kontrastowo wszystko zrobić. Taka wersja mi się bardzo podoba ze względu na połączenie klimatu trochę mrocznego i zachodu słońca (przynajmniej wg mnie;) ) więc nic nie zmienię.
Oczywiście zdjęcie wygląda tak jak ja mam na lapku. Za ułomność cyfry i różnych monitorów(w tym mojego) już nie odpowiadam :D

barbi
11-06-2010, 21:18
Powiem, że kadr przepiękny. :grin: Wszystko ekstra, kolorki miodzi, duży cień też wszędzie pasuje, jedynie brakuje mi minimalnie dołu, tej ścieżynki z lewej strony brak. I szkoda, że nie dałeś zdjęcia w ramce, też inaczej by się to oglądało.

krzyzne
11-06-2010, 21:21
Trochę się z Tobą zgadzam barbi, jednak miałem wybór - albo nie uciąć drogi albo pokazać więcej nieba. Byłaby droga - brakowałoby mi chmurek :D

barbi
11-06-2010, 21:30
Trochę się z Tobą zgadzam barbi, jednak miałem wybór - albo nie uciąć drogi albo pokazać więcej nieba. Byłaby droga - brakowałoby mi chmurek :D

Rzeczywiście szkoda tych chmurek - są przepiękne - ale patrząc na to zdjęcie centymetr chmurek nie ucierpiałby aż tak bardzo na rzecz dołu.
Pozdrawiam

Martix
11-06-2010, 21:31
Trochę tej drogi brak poza tym jest klimat a to najważniejsze :)