PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Zamek w Mirowie ciut inaczej...

dproject
10-06-2010, 21:46
Witam,

jako że jestem miłośnikiem zamków, dworków i innych tego typu budowli pozwoliłem sobie wstawić jedno ze swoich zdjęć. Aby odejść od typowych wakacyjnych ujęć poddałem je obróbce. Mam nadzieję że wyszło mu to na dobre.

Pozdrawiam wszystkich :-D

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/images/85891771938162552684.jpg)

remiksson
10-06-2010, 21:49
Moim daniem dobra robota. Jest kllimat i tonacja. Nieco moze zbyt centralnie, ale ja sie nie znam na takich zdjeciach :)

gompky
10-06-2010, 22:18
dobre niewypalone niebo, ładna tonalnośc bryły zamku, ale mi też centralna kompozycja nie leży, główną częśc bryły zamku przeniósłbym w lewo. imo - znajdujące się po prawej elementy skalno/architektoniczne uzasadniają zamknięcie całej kompozycji w takich ramach. generalnie: jest dobrze, chętnie zobaczyłbym przekomponowane, ale nie będę się upierał ;-)

Blasius.G
10-06-2010, 23:18
Właśnie on się sam prosi o centralne kadry:) Też go fotografowałem (z innej strony) i też tak jakoś najbardziej do gustu przypadły mi centralne kadry. Można go ze wzgórzem wpisac w ostrosłup i może dlatego.
Podoba mi się zdjęcie. Bez kolorów wychodzi bardzo ładnie. Ja mam w BW, tu sepia i jest ciekawie.

elix
11-06-2010, 07:49
Mi osobiście centralna kompozycja nie przeszkadza, natomiast ciął bym nieco góry - tak żeby pozbyć się tej "dziury" w chmurach - mz rozprasza ona nieco uwagę. Kadr przez to stanie się bardziej panoramiczny. Poza tym jest ok. Co do obróbki to jest całkiem porządnie wykonana - przede wszystkim nie zatraciłeś detali i to należy pochwalić.

Moritz
11-06-2010, 08:49
Obróbka całkiem udana i najważniejsze, że pasuje do tego motywu. Kadr moim zdaniem też
dobry. Jeśli miałbym być bardzo czepialski, to faktycznie dziura w chmurach odciaga
wzrok, uciął bym też fragment drzewka z prawej strony.

dominikpl72
11-06-2010, 10:05
Mi osobiście centralna kompozycja nie przeszkadza, natomiast ciął bym nieco góry - tak żeby pozbyć się tej "dziury" w chmurach - mz rozprasza ona nieco uwagę. Kadr przez to stanie się bardziej panoramiczny. Poza tym jest ok. Co do obróbki to jest całkiem porządnie wykonana - przede wszystkim nie zatraciłeś detali i to należy pochwalić.

Dokładnie to samo chciałem napisać o tej ciemnej "dziurze" w niebie :)

malasana
11-06-2010, 11:20
Ciekawie pokazana budowla. Podoba mi sie obrobka. Ogolem - solidne zdjecie.

Marcin Pe
13-06-2010, 10:03
B. dobra konwersja.

Kimiko
14-06-2010, 16:36
Ekstra, nic dodać nic ująć.

irek6311
14-06-2010, 18:48
Bardzo ładnie tak kadrowo jak i kolorystycznie :D