Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Sandra
Jedno do oceny
Poczatki w tym dziale
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img121.imageshack.us/img121/4718/5d85526.jpg)
Co myslicie?
Ja się nie znam, ale dla mnie bez sensu. ;) Raczej taka zabawa i udawanie glamour, niż porządna przemyślana sesja. Ani światło, ani obróbka, ani klimat, ani tło, ani stylizacja, ani pozowanie.
barracuda
10-06-2010, 20:07
Ja jak widzę pozę jak na zdjęciu z lewej to odechciewa mi się oglądania. Teraz to już jak ma być glamour to bez tego beznadziejnego wygięcia nie można się obejść...
Sama poza jaką modelka chciała osiągnąć jest spoko ale z doświadczenia już wiem że niestety nie jest to takie łatwe do osiągnięcia. Powinna "pokazać" obojczyki jednocześnie nie garbiąc się i nie krzyżując tak nóg. Niestety mało która modelka potrafi zrobić to tak jak robią to te zawodowe z vogue'ów, Numero'ów i innych Bazaarów. Sama mina też lekko nieszczesna i przywodzi mi na myśl wysiłek przy pewnych czynnościach klozetowych ;)
Co do zdjęcia, jak juz napisał mOSAd, tło klapa totalna. Prawa część lepsza ale nadal to słabe tło niszczy wszystko.
jacoslavgth
10-06-2010, 21:13
Ja się nie znam, ale dla mnie bez sensu. ;) Raczej taka zabawa i udawanie glamour, niż porządna przemyślana sesja. Ani światło, ani obróbka, ani klimat, ani tło, ani stylizacja, ani pozowanie.
Ani w to nie mieszaj :)ostatnio zauważyłem masę zdjęć w takich dziwnych nienaturalnych pozach, zawsze jak ustawiam modelkę (przewaznie moją Anię mOSAd :)) chcę żeby wyglądała pięknie i dostojnie, a nie jak powykręcana z parkinsonem albo porażeniem mózgowym. czy na tym zdjęciu modelka wygląda atrakcyjnie?ciekawe co pomyślała podczas ustawiania :)
nie to, żebym był złośliwy ale, barracuda jak zaglądam na Twoją stronę to mi się odechciewa oglądać..
lookash dziękuje za komentarz, cenna porada – następnym razem postaramy się do niej zastosować
jacoslavgth w zdjęciach modowych, modelka niekoniecznie musi wyglądać atrakcyjnie..
jacoslavgth
10-06-2010, 21:22
jacoslavgth w zdjęciach modowych, modelka niekoniecznie musi wyglądać atrakcyjnie..
no skoro tak twierdzisz, ale ani to zdjęcia modowe, ani glamour ani nie wiem co, jeżeli nie widzisz że modelka wygląda tragicznie w tej pozie to ok, nie bede się spierał.
p.s i jeszcze ta obszczana ściana w tle...
nie bronię tego zdjęcia, mówię ogólnie
Jeśli chodzi o pozę, myślę, że chłopaki mają rację. Nie obraź się, ale zdjęcie z lewej to właśnie taka trochę "udawana" poza.
Za to na zdjęciu z prawej modelka prezentuje się dużo lepiej, myślę, że zdjęcie jest całkiem do rzeczy. :)