PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Sandra

jot
10-06-2010, 10:54
Jedno do oceny
Poczatki w tym dziale

1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img121.imageshack.us/img121/4718/5d85526.jpg)

Co myslicie?

mOSAd
10-06-2010, 20:05
Ja się nie znam, ale dla mnie bez sensu. ;) Raczej taka zabawa i udawanie glamour, niż porządna przemyślana sesja. Ani światło, ani obróbka, ani klimat, ani tło, ani stylizacja, ani pozowanie.

barracuda
10-06-2010, 20:07
Ja jak widzę pozę jak na zdjęciu z lewej to odechciewa mi się oglądania. Teraz to już jak ma być glamour to bez tego beznadziejnego wygięcia nie można się obejść...

lookash
10-06-2010, 21:01
Sama poza jaką modelka chciała osiągnąć jest spoko ale z doświadczenia już wiem że niestety nie jest to takie łatwe do osiągnięcia. Powinna "pokazać" obojczyki jednocześnie nie garbiąc się i nie krzyżując tak nóg. Niestety mało która modelka potrafi zrobić to tak jak robią to te zawodowe z vogue'ów, Numero'ów i innych Bazaarów. Sama mina też lekko nieszczesna i przywodzi mi na myśl wysiłek przy pewnych czynnościach klozetowych ;)

Co do zdjęcia, jak juz napisał mOSAd, tło klapa totalna. Prawa część lepsza ale nadal to słabe tło niszczy wszystko.

jacoslavgth
10-06-2010, 21:13
Ja się nie znam, ale dla mnie bez sensu. ;) Raczej taka zabawa i udawanie glamour, niż porządna przemyślana sesja. Ani światło, ani obróbka, ani klimat, ani tło, ani stylizacja, ani pozowanie.

Ani w to nie mieszaj :)ostatnio zauważyłem masę zdjęć w takich dziwnych nienaturalnych pozach, zawsze jak ustawiam modelkę (przewaznie moją Anię mOSAd :)) chcę żeby wyglądała pięknie i dostojnie, a nie jak powykręcana z parkinsonem albo porażeniem mózgowym. czy na tym zdjęciu modelka wygląda atrakcyjnie?ciekawe co pomyślała podczas ustawiania :)

jot
10-06-2010, 21:20
nie to, żebym był złośliwy ale, barracuda jak zaglądam na Twoją stronę to mi się odechciewa oglądać..

lookash dziękuje za komentarz, cenna porada – następnym razem postaramy się do niej zastosować

jacoslavgth w zdjęciach modowych, modelka niekoniecznie musi wyglądać atrakcyjnie..

jacoslavgth
10-06-2010, 21:22
jacoslavgth w zdjęciach modowych, modelka niekoniecznie musi wyglądać atrakcyjnie..

no skoro tak twierdzisz, ale ani to zdjęcia modowe, ani glamour ani nie wiem co, jeżeli nie widzisz że modelka wygląda tragicznie w tej pozie to ok, nie bede się spierał.
p.s i jeszcze ta obszczana ściana w tle...

jot
10-06-2010, 21:27
nie bronię tego zdjęcia, mówię ogólnie

kicek
14-06-2010, 01:11
Jeśli chodzi o pozę, myślę, że chłopaki mają rację. Nie obraź się, ale zdjęcie z lewej to właśnie taka trochę "udawana" poza.
Za to na zdjęciu z prawej modelka prezentuje się dużo lepiej, myślę, że zdjęcie jest całkiem do rzeczy. :)