Zobacz pełną wersję : Sri Lanka
robsonzbydzi
10-06-2010, 10:09
Jeśli macie ochotę na trochę zdjęć ze Sri Lanki to zapraszam tutaj (http://voyages.com.pl/srilanka/) . Zdjęcia robione głównie D200, trochę D90 z obiektywami 17-55 i 70-200. Jeśli ktoś nie lubi zdjęć ludzi to lepiej niech nie zagląda bo mam spaczenie na tym punkcie z reporterki i gdy mogę focę miejscowych.
Jeszcze jedno, jeśli ktoś ma wolne łącze polecam wczytać strone i dać jej z pół minutki przed przeglądaniem, durny skrypt flashowy ładuje zdjęcia w dziwnej kolejności i nieraz zostawia puste miejsca na fotki które doczytają sie później
Dzieki, z checia obejrze. Planuje wyjazd do Indii pod koniec tego roku i zastanawiam sie czy przy okazji sie tam nie wybrac. Leciales bezposrednio na Sri Lanke czy byles jeszcze gdzies podczas wyjazdu?
robsonzbydzi
10-06-2010, 13:29
To akurat był wyjazd z biura, w Indiach byłem sam w 2005 i nie było problemu z organizacją. Na sri lankę jest sporo przelotów więc na pewno coś znajdziesz, a czy warto, nie wiem, to trochę inny kraj niż Indie, bardziej ucywilizowany. Jest trochę rzeczy do zobaczenia jednak na twoim miejscu przeznaczyłbym ten czas na zwiedzanie np. południa indii.
Dlugo tam byles? Zastanawialem sie nad przeznaczeniem ok tygodnia na Sri Lanke (w sumie jechalbym na ok 25dni), ale musze to jeszcze przemyslec. Nad dokladniejszym planem bede myslal dopiero za kilka miesiecy, jak na razie tylko zbieram informacje ;-)
robsonzbydzi
10-06-2010, 14:02
Na Sri lance - tydzień i myślę że tydzień wystarczy w zupełności, znam ludzi którzy przylecieli do colombo, kupili 3 dniowy trip po kraju i wylecieli 5 dnia z powrotem, więc tak też można.
mozna ale to tak troche po japonsku..biegiem i po lebkach;)
bylem ok 2 tygodni i malo;) a zjezdzilem tylko srodek i poludnie bo na polnocy akurat byl stan wyjatkowy
robsonzbydzi
17-06-2010, 12:26
tak, zgadzam się, jednak kolega chciał wygospodarować tydzień z wyjazdu do Indii, co moim zdaniem było złym pomysłem, indie są bardzo różnorodne i nawet kilka tygodni nie pozwoli ich dokładnie obejrzeć. Sam kiedyś też łapałem kilka srok za ogon np. łączyłem malezję, singapur i indonezję w jedną wyprawę, efekt jest taki że z malezji widziałem tylko kuala bo nie starczyło czasu, sinapur zrobiony po łepkach w 3 dni, a mimo 2 tygodni w indonezji i tak tam wróciłem po roku na dłużej. Dlatego moje doświadczenie mi mówi żeby oglądać dany kraj na tyle dokładnie żeby nie trzeba było przez kolejnych 10 lat tam zaglądać :-)
Wbrew pozorom wyjdzie taniej
Ale wracając do meritum, wypowie się ktoś w końcu o zdjęciach, aż takie fatalne :-( ??
W koncu mi podlaczyli internet w domu i moglem na spokojnie obejrzec. Jest troche ciekawych zdjec, ale przy tej ilosci ciezko byloby cos wybrac. Za waszymi radami jednak zrezygnuje z wyjazdu na Sri Lanke i caly urlop spedze w Indiach ;-)
Odswieze troche watek ;-) Plany sie zmienily i jednak bede na Sri Lance na 10 dni i w zwiazku z tym mam pytanie. Macie moze jakies namiary na sprawdzonego kierowce z samochodem? Najlepiej z okolic Colombo/Negombo.
Ocean's Viev pytaj o "daglasa" ;) http://www.oceanview-negombo.com/index.html
Nie wiem jak teraz ale kilka lat temu za jakies 200$ mielismy auto z kierowca/przewodnikiem i noclegi na 5 dni
Dzieki za odpowiedz ;-) Znalazlem Oceanview juz wczesniej chyba na tripadvisor jako polecany nocleg w Negombo.