Zobacz pełną wersję : d90 redukcja czerwonych oczu - proszę o pomoc ..
Witam. Może pytanie naiwne ale naprawę nie mogę nigdzie w menu znaleźć funkcji zmieniającej : redukcje czerwonych oczu . Proszę o pomoc .
Nikon d 90 .
Przemek Paśnik
09-06-2010, 19:41
Witam. Może pytanie naiwne ale naprawę nie mogę nigdzie w menu znaleźć funkcji zmieniającej : redukcje czerwonych oczu . Proszę o pomoc .
Nikon d 90 .
Czy mi się wydaję, czy niedawno pisałem Ci o przedbłyskach w SB800? :mrgreen: Przytrzymujesz w aparacie guzik podnoszenia lampy, kręcisz przednim kółkiem tak długo, aż z wyświetlacza zniknie symbol oka. Masz instrukcję do tego aparatu w jakimś cywilizowanym języku? Jeśli tak, może jednak warto się zagłębić?
tak, i za Twoją radą zacząłem szukać w instrukcji i nie mogłem znaleźć. Inna sprawa że instrukcje mam po szwabsku. Dziękuje bardzo za pomoc. Po tygodniu niemocy w końcu uaktywniłem lampę. Dzięki ...
Przemek Paśnik
09-06-2010, 19:47
oo jak po niemiecku to ja zwracam honor, germańscy najeźdźcy to zuuoooo :mrgreen:
No tam kupiłem aparacik, był troszkę tańszy niż w Polsce i trafiła mi się niemiecka 300-stronicowa instrukcja . myślałem że po obrazkach jakoś ogarnę ale niestety :( Musze ściągnąć polską ... pozdrawiam
Blasius.G
09-06-2010, 22:02
Tak jak kolega napisał powyzej. Przycisk lampy (ten po lewej stronie korpusu, u góry, z błyskawica, który otwiera np. wbudowaną lampę) trzymamy wciśnięty i kręcimy przednim kółkiem patrząc na górny wyświetlacz. Pojawia się lub znika gdy była włączona fynkcja red eye, symbol oka po lewej str wyświetlacza.
Fortaigne
10-06-2010, 15:51
Jeśli o tym zapomnisz to w opcjach retuszu zdjęcia można usunąc czerwone oczy z poziomu aparatu
Profesor Google dziesiątki instrukcji d90 w Pdf w języku polskim.
już prof google pomógł. mam instrukcję :)
oo jak po niemiecku to ja zwracam honor, germańscy najeźdźcy to zuuoooo :mrgreen:
No jak kurna najeźdźcy, kiedy mu przynieśli aparat z instrukcją? :-)
Taniej.
To dobroczyńcy, germańscy...
A, że dzikus nie umie czytać... :mrgreen:
greg2804
05-09-2010, 22:15
wciskasz przycisk lampy blyskowej i krecisz pokretlem az na wyswietlaczu pojawi sie oko