Zobacz pełną wersję : Prince of Persia: The Two Thrones
Witam.
Temat w ogóle nie związany z fotografia, ale cóż.
Posiadam Oryginalną wersję Prince of Persia: The Two Thrones oraz Windows 7.
Problem polega na tym iż jest ona zabezpieczona StarForcem, który nie działa pod Windows 7.
Moje pytanie brzmi:
Czy ktoś wie jak to rozwiązać. Ściągnąłem wszystkie możliwe oficjalne patche do gry i niestety dalej się nie włącza.
Pozdrawiam
jackrabbit
09-06-2010, 17:08
sciagnij moze normalna wersje z torrenta jak normalny czlowiek, badz patriota i daj zarobic swojemu ISP :)
snakemaycry
09-06-2010, 17:35
Spróbuj odinstalować, potem wywal folder instalacji, tak żeby nie zostały śmieci. Następnie uruchom instalację w trybie kompatybilności XP SP2. Powinno zaskoczyć.
Ubisoft niech spłonie w piekle, za to co odwalają z zabezpieczeniami - nie popieram piractwa, ale w takim wypadku poszukałbym po prostu cracka
Ja też nie popieram piractwa, ale niestety do wersji polskiej nie mogę zaleźć działającego cracka.
Co do próby instalacji ze zgodnością to próbowałem, ale dalej jest to samo. Wina leży po stronie StarForca a jego nie można zainstalować w trybie zgodności.
Ja też nie popieram piractwa, ale niestety do wersji polskiej nie mogę zaleźć działającego cracka.
Co do próby instalacji ze zgodnością to próbowałem, ale dalej jest to samo. Wina leży po stronie StarForca a jego nie można zainstalować w trybie zgodności.
Może napisz do polskiego dystrybutora gry. Aczkolwiek jeśli jest np. nota, że nie działa pod WIn7 to pewnie się wypną..
sztabantypiracki
10-06-2010, 11:59
Sztab Antypiracki informuje, że osoba posiadająca, przechowująca lub wykorzystująca urządzenia lub ich komponenty, służące do usuwania lub obchodzenia technicznych zabezpieczeń przed odtwarzaniem, przegrywaniem lub zwielokrotnianiem utworów (muzyki, filmów lub oprogramowania, w tym gier komputerowych) podlega odpowiedzialności karnej przewidzianej w art. 1181 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, tj. karze grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do roku.
Podstawa prawna: art. 1181 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Ponadto osoba, która usuwa lub obchodzi techniczne zabezpieczenia przed dostępem, zwielokrotnianiem lub rozpowszechnianiem utworu (w tym: muzyka, film, program komputerowy, gra komputerowa) w celu bezprawnego korzystania z utworu musi się liczyć z odpowiedzialnością cywilną przewidzianą w art. 79 ust. 1 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, tj. obowiązkiem zapłaty potrójnej wysokości stosownego wynagrodzenia (opłaty licencyjnej) – jeśli naruszenie ma charakter zawiniony – lub podwójnej wysokości, jeśli jest niezawinione a także wydania uzyskanych korzyści.
Podstawa prawna: art. 79 ust. 1 w zw. z art. 79 ust. 6 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Sztab Antypiracki informuje, że osoba posiadająca, przechowująca lub wykorzystująca urządzenia lub ich komponenty, służące do usuwania lub obchodzenia technicznych zabezpieczeń przed odtwarzaniem, przegrywaniem lub zwielokrotnianiem utworów (muzyki, filmów lub oprogramowania, w tym gier komputerowych) podlega odpowiedzialności karnej przewidzianej w art. 1181 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, tj. karze grzywny, ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do roku.
Podstawa prawna: art. 1181 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Ponadto osoba, która usuwa lub obchodzi techniczne zabezpieczenia przed dostępem, zwielokrotnianiem lub rozpowszechnianiem utworu (w tym: muzyka, film, program komputerowy, gra komputerowa) w celu bezprawnego korzystania z utworu musi się liczyć z odpowiedzialnością cywilną przewidzianą w art. 79 ust. 1 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, tj. obowiązkiem zapłaty potrójnej wysokości stosownego wynagrodzenia (opłaty licencyjnej) – jeśli naruszenie ma charakter zawiniony – lub podwójnej wysokości, jeśli jest niezawinione a także wydania uzyskanych korzyści.
Podstawa prawna: art. 79 ust. 1 w zw. z art. 79 ust. 6 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
wyboldowalem
kupilem, mam prawo grac, ale nie moge bo producent tak sie zagalopowal w walce z piratami, ze ja - osoba ktora placi za gry - jestem najbardziej poszkodowany, a piraci i tak zabezpieczenie omineli i graja
wiec albo korzystam z cracka zeby uruchomic moja legalna kopie, albo oddaje gre do sklepu i zadam zwrotu pieniedzy
Tak na przyszłość. Gdyby ktoś miał podobny problem.
Odpowiedź wydawcy.
Prawdopodobnie konieczna jest aktualizacja sterownika zabezpieczeń StarForce stosowanych w tym produkcie. W tym celu należy odszukać plik PROTECT.EXE w folderze, w którym zainstalowano grę. Wówczas pojawi się następujący interfejs:
http://www.star-force.com/images/Image/screens/protectexe_en.gif
Proszę wybrać "Download and install driver update". W przypadku gdyby brakowało wspomnianego pliku PROTECT.EXE (lub skorzystanie z niego nie przyniosło efektów) proszę skorzystać z następującego linku:
http://www.star-force.com/support/sfdrvup.zip - ściągnięte archiwum zaś proszę rozpakować do folderu z grą.
Następnie proszę uruchomić " sfdrvup.exe " i zainstalować sterowniki zgodnie z poleceniami.
Jeżeli te zabiegi nie pozwolą rozwiązać problemu weryfikacja płyty może być utrudniona ze względu na obecność programów emulujących na dysku. Jeśli posiada Pan programy typu SafeDisc 4 Blocker, SafeDisc 4 Hider, Antiblaxx, StarForce Nightmare, Virtual CD Hide SecureRom7 Stop lub Clone CD, Alcohol 120%, Deamon Tools, Image Drive (pakiet Nero 6), Paragon, Phantom CD itp. Proszę je odinstalować lub wyłączyć w nich opcję emulacji.
Po odinstalowaniu programów służących do emulacji napędów DVD/CD należy skorzystać z programu SPTDinst dostępnego na stronie http://www.duplexsecure.com/en/downloads (proszę pobrać program SPTDinst, uruchomić go i wybrać opcję Uninstall), a następnie wykonać restart komputera.