Zobacz pełną wersję : Dziura w Radomsku
Blasius.G
08-06-2010, 22:29
Dzis (08 kwietnia 2010r.) około 15:30 zapadł się środek jezdni w moim mieście. Jest to jedna z najważniejszych ulic o bardzo dużym natężeniu ruchu. Jest to Droga Krajowa 42 prowadząca min. z Wrocławia do Kielc. Dziura powstała na odcinku drogi biegnącym nasypem, na którego końcu zaczyna sie wiadukt drogowy (taki na słupach). Załączam zdjęcie z komórki.
http://www.iv.pl/images/82852568862675011669.jpg (http://www.iv.pl/)
Można powiedzieć, że nastał jakiś sezon na dziury:) Pierwsza pokazana w Fakcie (miesiac albo dwa temu; rzekomo robota kosmitów u chłopa na polu). Druga, znana całemu światu w Guatemala City (regularne krawędzie, niemal idealny okrąg, gładkie ściany- robota kosmitów jak twierdzą niektórzy;)). Teraz trzecia w Radomsku (równe krawedzie, ładny okrąg, gładkie ściany- kosmici jak nic- o 15:29 zrobili tajną dziurę, a o 15:30 wyczyścili setkom świadków pamięć;))
Napiszcie, czy też gdzieś macie dziury? Bez podtekstów:) Dziury tego typu w glebie oczywiście.
Duża ta dziura ale zdjęcie jeszcze większe. Zmień rozmiar zanim zostanie skasowane...
(a złośliwi mówią, że Radomsko to też niezła dziura ;) Prawda to?)
Te... a nie masz więcej zdjęć pani policjantki? :mrgreen:
Blasius.G
08-06-2010, 22:43
Było w trakcie zmniejszania gdy to pisaliście bo mi się zapomniało, że te komórki to teraz takie wielgaśne zdjęcia robią:)
Pani policjantki zdjęć nie mam. Nie mam też śmiałości by ją do pozowania prosić;) Urocza jest- fakt:)
Radomsko- niezła dziura- hmmm. Jeżdżę po kraju i różne miasta i miasteczka widziałem- mogę stwierdzić, że to przesadne stwierdzenie. Nie ma kompletnej nudy, miasto żyje intensywnie, ulice w miarę czyste. Widywałem dużo gorsze:) Może mam inny pogląd na dziury:)
To był żarcik w nawiązaniu do dziury ze zdjęcia ;)
Znam Radomsko przelotem i nie jest tam wcale źle!
Głęboko sięga ta bestia dzika??
(i nie pisze o policjantce;))
(a złośliwi mówią, że Radomsko to też niezła dziura ;) Prawda to?)
no chlopie, ta dziura wydala na swiat Mario Czerkawskiego, wiec takim kompletnym zadupiem nie moze byc :)
a co do dziury? trzeba by na www jasnej dziury (pardon: gory!) zajrzec, na pewno jest jakies wyjasnienie... :D
na pewno jest jakies wyjasnienie... :D
No, wyjaśnia gdzie jest radiowóz :mrgreen:
Jak nic dziura wypalona radzieckim laserem z tajnej radzieckiej stacji kosmicznej.
A co do dziur, to mam taką jedną, na koncie w banku, co miesiąc wpada tam cała moja wypłata i znika bez śladu ;-)
no chlopie, ta dziura wydala na swiat Mario Czerkawskiego
Nie lubię łotra bo dla kariery zostawił moją znajomą po kilku latach "chodzenia" ;)
A potem miał jakąś Wydmuszkę, czy coś kole tego...
Ale faktycznie... W powstaniu tej dziury mógł maczać kija!
(do spółki z wielką mandarynką, oczywiście - to wnoszę po jej idealnych krawędziach)
Jaka głębokość zapadliny?
Jaka głębokość zapadliny?
Może sięga aż do Gwatemali? :)
Może sięga aż do Gwatemali? :)
Właśnie w tym kierunku kminię :mrgreen:
GrzesiekM
09-06-2010, 00:07
...a swoją drogą, to już kolejna dziura o takiej regularności ... chyba zacznę wspominać Diunę i robaki podziemne :)
Jakiś czas temu w Dzierżoniowie też się dosyć duża dziura zrobiła. Zapadł się asfalt. Jednak nie miała on aż tak idealnie okrągłego kształtu.
Blasius.G
09-06-2010, 21:45
Dziura ma 3 metry średnicy. Głębokości nie stwierdziłem ale według doniesien niezależnych od siebie ludzi ma od 1.5 do 3 metrów- więc dajmy średnią 2.25 metra:) Wiem na pewno, że profesjonalnych pomiarów nie dokonywano. Już ja łatają więc zdjęcie będzie miłą pamiątką:)
Dzięki niezwykłemy zbiegowi okoliczności moje miasto jest nieziemsko zakorkowane. Zamknięto przejazd pod torami (taki mostek, który podobnież grozi zawaleniem i auta nie mogą pod nim jeździć ale pociągi po nim już tak). Zamknięto jedną z głównych ulic (remont mostku nad lokalną rzeczką) i kolejną ulicę (z trzech najważniejszych tranzytowych) tą z dziurą:) Super.
Polecam się jako przewodnik tranzytu przez Radomsko- pytania na priv;)
PS. Oprócz Czerkawskiego wybył stąd także pan Różewicz.
Dzięki niezwykłemy zbiegowi okoliczności moje miasto jest nieziemsko zakorkowane.
Nieziemsko powiadasz ;)
Zapraszam do Bytomia :)
Tutaj takie dziury są tak naturalnym zjawiskiem, że praktycznie nie stanowią żadnej sensacji. Zapadające się ulice, tajemnicze dziury pojawiające się na ogródkach działkowych, itp. O dziurze na ogródkach działkowych dowiedziałem się kilka dni temu z lokalnej prasy - "właściciel" dziury twierdzi że wrzucony do niej kamień spada w dół około 6 sekund. Całkiem niedawno potężna wyrwa pojawiła się na jednej z głównych ulic.
Przeprawiałem się wczoraj. Kur..waniu nie było końca! Faktycznie porażka.
wolnyslimak
09-06-2010, 22:21
PS. Oprócz Czerkawskiego wybył stąd także pan Różewicz.
NIe wspomnę o niezapomnianych na całe życie freetekkach...to chyba tez miało początek w tym wspaniŁYM MIEŚCIE...(o PT też pamietam:))
snakemaycry
09-06-2010, 22:45
Dziura jak dziura, ważniejsze co z niej wylezie ;)
Tutaj takie dziury są tak naturalnym zjawiskiem, że praktycznie nie stanowią żadnej sensacji. Zapadające się ulice, tajemnicze dziury pojawiające się na ogródkach działkowych, itp. O dziurze na ogródkach działkowych dowiedziałem się kilka dni temu z lokalnej prasy - "właściciel" dziury twierdzi że wrzucony do niej kamień spada w dół około 6 sekund. Całkiem niedawno potężna wyrwa pojawiła się na jednej z głównych ulic.
Gdzie to? Chętnie zbadam, mam rzut beretem.
Też jestem ciekaw gdzie te dziury :mrgreen:
Dzis (08 kwietnia 2010r.)
Biorąc pod uwagę, że mamy czerwiec, to śmiem twierdzić iż koledze kosmici wykasowali z pamięci całe 2 miesiące. :mrgreen:
;)
Toż to normalnie apokalipsa! Znowu ...
Nie dość że robią dziury w ziemi to i pamięć kasują..
:D
Co do naszych dróg - w większości to połatane dziury..
gregory_21
10-06-2010, 08:11
Biorąc pod uwagę, że mamy czerwiec, to śmiem twierdzić iż koledze kosmici wykasowali z pamięci całe 2 miesiące. :mrgreen:
;)
Czeski błąd autora... zdjątko zrobione 8go czerwca ;)
(i kolejny dowód na istnienie obcych przepadł... tammttaaamm-tadam :D)
Włóczykij
10-06-2010, 08:25
Tu więcej o dziurze:
http://tvntl.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2293&Itemid=1
Ale nie ma pani policjantki :( niestety
Czeski błąd autora... zdjątko zrobione 8go czerwca ;)
(i kolejny dowód na istnienie obcych przepadł... tammttaaamm-tadam :D)
a post przeze mnie cytowany to dowód braku poczucia humoru jego autora ;)
:mrgreen:
Kundzior
10-06-2010, 11:01
Ja znam dziurę, dziurę fotograficzną, zwie się Białystok. Istna Rosja (choć wydaje mi się że tam łatwiej) aby coś specjalistycznego ze sprzętu foto kupić.
no chlopie, ta dziura wydala na swiat Mario Czerkawskiego, wiec takim kompletnym zadupiem nie moze byc :)
To czemu wyjechał z Radomska?:-D
gregory_21
10-06-2010, 12:00
a post przeze mnie cytowany to dowód braku poczucia humoru jego autora ;)
:mrgreen:
No przecie uśmiałem się na końcu... ooo o tak: :D
:lol:
ooo o tak: :D
a ja uśmiałam się dwa razy o tak :mrgreen:
;)
hmmmm, no dziura jak dziura, ale to zdjęcie jakieś takie krzywe, i bez wyrazu, nieostre, światło do ... dziury... :D.
Nie, nie przemawia to do mnie. A co do samej dzury, to należy uważać, bo ostatnio oglądałem taki program dokumentalny o Ameryce (zdaje się South Park), i tam z podobnej dziury wylazł Szatan w komitywie z Saddamem Husejnem. Także wiecie, czujność... :D
gregory_21
10-06-2010, 13:07
a ja uśmiałam się dwa razy o tak :mrgreen:
;)
Z tym Tesco to przesadziłaś xD
Z tym Tesco to przesadziłaś xD
miało tego nie być (tzn rozmyśliłam się w trakcie pisania ale zły klawisz przycisnęłam) dlatego szybko zmieniłam :)
Blasius.G
10-06-2010, 20:32
Biorąc pod uwagę, że mamy czerwiec, to śmiem twierdzić iż koledze kosmici wykasowali z pamięci całe 2 miesiące. :mrgreen: ;)
Aj. Pomyłka. Może i kosmici:)
Od wczoraj (09 CZERWCA {nie kwietnia} 2010) trwały intensywne prace i dziure jakaś bełchatowska firma zaklajstrowała więc na trochę mamy spokój. Obawiam się, znając nasze ekipy od dróg, że to się znów zapadnie. Podobno tym, co dziurę spowodowało niek szczególnie się nie zajął. Czekac tylko na ulewy. Tereny wokół były ongiś bagnami więc różne rzeczy (podobne do szkód górniczych na Górnym Śląsku) sie dzieją.