Zobacz pełną wersję : D5000 zasilanie ....
WItam mam problem szukam i szukam i znaleźć nie mogę ...
Ktoś się spotkał ? ktoś widział i wie gdzie można kupić ?
szukam i szukam ... potrzebowałbym zakupić zamienniki :
# zasilacz prądu zmiennego EH-5
# adapter do zasilacza EP-5
Bo cena kompletu oryginalnego, że tak powiem zabiła ...
a nie chciałbym w firmie jechać na baterii ...
A nie taniej, łatwiej i bezpieczniej kupić 2 baterie (nawet zamienniki suma ok 100,- PLN). D5000 nie żre potwornych ilości prądu, a i zaplątanie się w kable i upadek aparatu mniej prawdopodobny.
Przemyśl to.
Zasilacz się przydaje w wielogodzinnej pracy w studiu. Zastanów się czy na pewno jest to potrzebne :D
nie no ja wiem ... chyba kupimy po prostu druga baterie ...
pioter m
09-06-2010, 14:05
Warto nawet dwie. Zasilacz to przy okazji kabel, ktory peta sie pod nogami i ryzyko zaplatania sie wen.
Ewentualnie warto miec grip, zeby uchwyt byl pewniejszy.
Morfi_pl
12-06-2010, 18:57
ja do D5k kupiłem gripa i dwie dodatkowe baterie. Nawet na dwudniowym plenerku mi prądu nie brakło. Grip daje wygodę chwytu + to, że po 600 klapnięciach nie trzeba zmieniać baterii.
Często słyszę, że D5k zżera duuużo prądu. W D3000 mogę zrobić 1200 klatek na JEDNYM aku. Czym to jest spowodowane? Teraz jak mam Grip'a z podwójnym aku to już 4 dzień nie ładuje i nadal full :)
Ja robię tak około 900 Klatek i ładuje choć jest zawsze jeszcze jedna kreska. A z gripem Ownuser ^^ to też mało ładuję raz na tydzień coś koło tego
Rafalec, odbiegając od tematu - częściej używasz kit'a czy 35-tki?
Odkąd mam stałkę to kit użyłem za 2 razy a mam od 2 miechów :D