Zobacz pełną wersję : Miejsce na wakacje
Poszukuję jakiegoś ciekawego miejsca na wakacje. Problem jest taki, że musza być spełnione dwa, trochę sprzeczne, warunki:
1. łatwy dostęp do dobrej plaży i morza (to dla żony) - cel: opalanie, leżenie, i pływanie
2. dla mniej najlepiej jakies fajne miasto do zwiedzania (najlepiej z zabudową z trochę dawniejszych czasów :mrgreen:) - cel: zdjęcia :mrgreen:
Miejscem które pasowało dotąd najlepiej było miasto Rodos - plaże bliziutko i bardzo fajne miasto do zwiedzania (moje ulubione z tych greckich). Grecje jednak już bym pominął, gdyż mam ją dosyć dobrze zjeżdżoną. Może znacie namiary na jakieś fajne lokalizacje?
Mz te warunki spełnie jak najbardziej wybrzeze Dalmacji (Chorwacja).
Costa de Sol w Hiszpanii, plus wycieczki fakultatywne z biura na Gibraltar, do Maroko itp.
Sent from my Era G1 using Tapatalk
krzysztof jot
14-06-2010, 16:57
Costa de Sol w Hiszpanii, plus wycieczki fakultatywne z biura na Gibraltar, do Maroko itp.
Sent from my Era G1 using Tapatalk
Costa del sol - daaleko strasznie nawet samolotem...
Grecja, Portugalia - tam znajdziesz spełniające się Twoje warunki :)
Hiszpania za daleko ale Portugalia już ok?
Megazordon
14-06-2010, 18:32
Mi się zawsze z takim czymś (góry + morze) kojarzyła Chorwacja.
Może Madera ? w swoim czasie czaiłem się żeby tam pojechać i dobrze mi szło, powstrzymały mnie niestety nieprzewidziane okoliczności w postaci lawiny błota. Ale chyba już się pozbierali, myślę że warto się zainteresować, bo Madera to podobno okrutnie malownicze miejsce.
polecam Grecką wyspę Zakynthos - krajobrazowy raj, koniecznie całą wyspę trzeba objechać.
Ale jak nie Grecja to może Majorka ?
polecam Zakynthos i Maroko. Ewentualnie Chorwację - np wyspę Hvar. Może być też greckie Thassos od biedy :) Albo Turcja.
Chorwacja, okolice Splitu, stąd masz dobry wypad do Dubrownika, Split, Plitwickie jeziora, Zadar
Za grosze Tunezja!
Dla żony super plaże dla Ciebie ruiny Kartaginy i wszystkie ich targi (nie odmienię ich nazwy bo po polsku brzmi brzydko) :D
Ja też narzekałem że to przereklamowane ale w ciągu tygodnia zrobiliśmy dwu dniową wycieczkę na Saharę do miasteczka gdzie kręcono Gwiezdne Wojny + największa oaza + suche, słone jezioro + Kartagina + opalanie!