PDA

Zobacz pełną wersję : Miejsce na wakacje

trigger
08-06-2010, 13:47
Poszukuję jakiegoś ciekawego miejsca na wakacje. Problem jest taki, że musza być spełnione dwa, trochę sprzeczne, warunki:

1. łatwy dostęp do dobrej plaży i morza (to dla żony) - cel: opalanie, leżenie, i pływanie
2. dla mniej najlepiej jakies fajne miasto do zwiedzania (najlepiej z zabudową z trochę dawniejszych czasów :mrgreen:) - cel: zdjęcia :mrgreen:

Miejscem które pasowało dotąd najlepiej było miasto Rodos - plaże bliziutko i bardzo fajne miasto do zwiedzania (moje ulubione z tych greckich). Grecje jednak już bym pominął, gdyż mam ją dosyć dobrze zjeżdżoną. Może znacie namiary na jakieś fajne lokalizacje?

lechupe
08-06-2010, 13:50
Mz te warunki spełnie jak najbardziej wybrzeze Dalmacji (Chorwacja).

adamtg
08-06-2010, 13:58
Costa de Sol w Hiszpanii, plus wycieczki fakultatywne z biura na Gibraltar, do Maroko itp.

Sent from my Era G1 using Tapatalk

krzysztof jot
14-06-2010, 16:57
Costa de Sol w Hiszpanii, plus wycieczki fakultatywne z biura na Gibraltar, do Maroko itp.

Sent from my Era G1 using Tapatalk

Costa del sol - daaleko strasznie nawet samolotem...
Grecja, Portugalia - tam znajdziesz spełniające się Twoje warunki :)

nowart
14-06-2010, 17:20
Hiszpania za daleko ale Portugalia już ok?

Megazordon
14-06-2010, 18:32
Mi się zawsze z takim czymś (góry + morze) kojarzyła Chorwacja.

M_B
14-06-2010, 18:36
Szukaj w Portugalii.

Pawel.S
14-06-2010, 18:47
Może Madera ? w swoim czasie czaiłem się żeby tam pojechać i dobrze mi szło, powstrzymały mnie niestety nieprzewidziane okoliczności w postaci lawiny błota. Ale chyba już się pozbierali, myślę że warto się zainteresować, bo Madera to podobno okrutnie malownicze miejsce.

renard
14-06-2010, 18:56
polecam Grecką wyspę Zakynthos - krajobrazowy raj, koniecznie całą wyspę trzeba objechać.
Ale jak nie Grecja to może Majorka ?

stock
14-06-2010, 19:00
polecam Zakynthos i Maroko. Ewentualnie Chorwację - np wyspę Hvar. Może być też greckie Thassos od biedy :) Albo Turcja.

Paweł M
14-06-2010, 21:23
Chorwacja, okolice Splitu, stąd masz dobry wypad do Dubrownika, Split, Plitwickie jeziora, Zadar

szela
14-06-2010, 21:44
Za grosze Tunezja!
Dla żony super plaże dla Ciebie ruiny Kartaginy i wszystkie ich targi (nie odmienię ich nazwy bo po polsku brzmi brzydko) :D
Ja też narzekałem że to przereklamowane ale w ciągu tygodnia zrobiliśmy dwu dniową wycieczkę na Saharę do miasteczka gdzie kręcono Gwiezdne Wojny + największa oaza + suche, słone jezioro + Kartagina + opalanie!