Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Lodka w bajkowym swietle....
Zdjecie z podobnym kadrej jak TUTAJ (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=146757) ale swiatlo moim zdaniem bylo bardzo interesujace wiec postanowilem pokazac.......pozdrawiam;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)
Bartekkw
08-06-2010, 11:22
to ciekawiej wyszło niż poprzednie mz
to ciekawiej wyszło niż poprzednie mz
Roznica czasu jest.....na wczesniejszym to bylo zaraz po wschodzie ok godz 5:50 a tutaj juz ok 6:20;)
Bartekkw
08-06-2010, 11:26
czyli to kolejne zdjęcie które pokazuje że warto jednak na słoneczko poczekać. Kol. wingeo w osobnym wątku też już to udowodnił.
czyli to kolejne zdjęcie które pokazuje że warto jednak na słoneczko poczekać. Kol. wingeo w osobnym wątku też już to udowodnił.
Co nie znaczy ze nie warto robic zdjec wczesniej;)
Bartekkw
08-06-2010, 11:33
Co nie znaczy ze nie warto robic zdjec wczesniej;)
Oczywiście ;)
krzysztofz24
08-06-2010, 11:34
Zdjeciu i kolorystyce nie mozna nic zarzucic, jest "mocniejsze" niz to zalinkowane zrobione wczesniej, kolory tutaj sa bardziej nasycone, moze czescowo na taki odbior wplywa tez inne swiatlo...ogolnie to ladnie i jestem na tak:-), ale jak bym mial wybierac to zdecydowanie delikatniejsza wersja zrobiona o wczesniejszej porze.
Tu też ciekawie, ale bardziej mi leży tamta wersja, jednak obie są dobre.
misiobudrysio
08-06-2010, 13:07
jako ze nie lubie sie rozpisywac powiem tylo ze jest SWIETNIE
pozdr.
Miałem dziś zamiar wstać na wschód słońca. No i przed chwilą się obudziłem...:( Podoba mi się praca, zresztą jak każda łódkowa:D Uprzedzę Strusia od razu i powiem, że rozszumiało Ci się troszkę odbicie chmury w LD:D
Uprzedzę Strusia od razu i powiem, że rozszumiało Ci się troszkę odbicie chmury w LD:D
Woda miala jakies 10cm glebokosci a pod spodem piasek (lodka stoi wbita w piach)........zdjecie robione z polowka Hitecha i podloga na nefie byla niemal tak jasna jak widac na zdjeciu;) Mysle ze mylisz sie co do szumu;)
tomek-GL
08-06-2010, 14:19
A ja mam wrażenie, że leci w prawo... (Powiem więcej - wrażenie, że krzywi do prawej sprawia każde zdjęcie z tej okolicy ;) )
Światło świetne.
Ładne te łódeczki.
Fajne kadry i światełko :).
Jeśli miałbym wybierać, to wersja poprzednia bardziej mi się widzi :).
A ja mam wrażenie, że leci w prawo... (Powiem więcej - wrażenie, że krzywi do prawej sprawia każde zdjęcie z tej okolicy ;) )
Światło świetne.
Moze masz krzywy monitor:mrgreen: a na serio to sprawdz sobie jakimkolwiek softem.....albo chocby podjedz sobie zdjeciem do krawedzi monitora.....zobaczysz ze horyzont minimalnie spada z lewej i z prawej co jest naturalne bo istnieje cos takiego jak perspektywa;)
tomek-GL
08-06-2010, 15:58
Ja sobie zdaję z tego sprawę, patrzę po tafli jeziora a ta leci w prawo.. Natomiast patrząc na góry - jest idealnie prosto.
Dlatego napisałem o tym, że jest takie wrażenie a nie że jest krzywo ;)
Pamiętam jak kiedyś strzeliłem zdjęcie i się irytowałem, że mimo prostowania wciąż jest krzywo :twisted:
Ja sobie zdaję z tego sprawę, patrzę po tafli jeziora a ta leci w prawo.. Natomiast patrząc na góry - jest idealnie prosto.
Dlatego napisałem o tym, że jest takie wrażenie a nie że jest krzywo ;)
Pamiętam jak kiedyś strzeliłem zdjęcie i się irytowałem, że mimo prostowania wciąż jest krzywo :twisted:
;)
Moje zdanie "przed momentem" Ci powiedziałem...
Świetnie Ci to wyszlo i ... bardzo mi sie podoba ta wersja! :D
Moje zdanie "przed momentem" Ci powiedziałem...
Świetnie Ci to wyszlo i ... bardzo mi sie podoba ta wersja! :D
Dziekuje Hubercie.......czas pomyslec o wspolnym wypadzie.....jest plan na connemare w przyszlym tygodniu na poranne zdjecia;)
Nikonozaur
08-06-2010, 21:50
Nie mam pytań, pięknie to zrobiłeś.
borregaard
08-06-2010, 23:24
I to dobre i tamto.....:-D