Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Klasyczny z Ring light
Sebastianito
06-06-2010, 22:41
Tak o to prezentuje zdjecie z portretu.
Mam prosbe, jesli ktokolwiek zna jakies latwo przyswajalne tutoriale ktore moga pomoc w post produkcji zdjec bylbym niezmiernie wdzieczny...
A o to zdjecie:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/images/23965970065190745765.jpg)
I prosze bez ogrodek pisac co jest zle...
no to zawiało plastikiem i to strasznie po za tym chyba nie dokończyłeś obróbki przy lewym oku, generalnie za dużo chciałeś wszystkiego dać i sporo przesadziłeś w programie
PabloF1fan
06-06-2010, 22:45
obrobka do kosza... ona juz nie wyglada jak czlowiek popatrz co sie stalo ze skora !
a gdzie się podział nos modelki?
jacoslavgth
06-06-2010, 22:58
no strasznie wyszło, nosa nie ma...
M..A..S..A..K..R..A !!!
to jeśli chodzi o obróbkę.
kadrem też nie powaliłeś, ot traditional :)
Sebastianito
07-06-2010, 00:04
I za to was cenie ze nie owijacie w bawelne. Naprawdę nie mam pojęcia w którym kierunku mam iść. Jakieś podpowiedzi? Czym się kierować? Czego unikać?
gregzorba
07-06-2010, 08:26
ona po prostu ma krzywą przegrodę nosową...... :) , no i pewnie sie fatalnie wysmarowała Samoopalaczem, stąd pewno taki wynik.
a teraz na poważnie...... Słaba obróbka.
oj nie nie.. ta obrobka.. tam wymiziane to jest ze hy.. life in plastic is fantastic mi sie rpzypomialo - mowimy tak naturalnosci z lekka korygowanej a nie nienaturalnosci z lekka naturalizowanej :)
Maciek R
07-06-2010, 10:12
Według mnie, to zdecydowanie powinieneś najpierw spróbować wygładzić cerę, ale jednocześnie i przede wszystkim zachować jej fakturę - żeby nie było tak plastikowo, jak teraz (w PS spróbuj może Spot Healing Brush Tool i Patch Tool, ewentualnie jeśli chce Ci się dłubać i jakoś tam masz to opanowane już, to przeglądnij tutoriale, nawet te na youtubie, odnośnie dodge&burn na skórze).
panowie i panie nie róbcie tak nigdy... to wygląda fatalnie :(
o f*ck... obróbkowa masakra
Sebastianito
07-06-2010, 13:17
Dzieki Maciek R, dostaje baty i wiem za co... juz wiecej nigdy tego nie zrobie. Mam nadzieje, ze nauka (nauczka) nie pojdzie w las i napewno tego samego bledu juz nie popelnie. Juz teraz wiem, ze wyglada to fatalnie i przepraszam. Dzieki za poswiecony czas na napisanie kilku zdan.
Kadrowo w miarę, ale reszta leży. Wygładzanie plastikowe, blur brzydki, nos zniknął... zasadniczo o wszystkim pisali poprzednicy.
Po przyjżeniu się bystrzejszym okiem, skóra ma nierówny kolor, zarówno na twarzy i dekolcie i jak dobrze widzę to widać ślady pędzla.