Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Kasia
Grzegorzzz
06-06-2010, 21:18
Witam
Mój debiut na forum, zapraszam:):
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img156.imageshack.us/img156/5093/20100605dsc0343resizer1.jpg)
P.S. Posiadam lustrzankę niecały miesiąc :)
Posiadam lustrzankę niecały miesiąc :)
Nie chodzi o "posiadanie" tylko o umiejętność posługiwania się nią... Poćwicz jeszcze i poprzeglądaj zdjęcia na tym forum :)
No to tak żeby Cię nie zrazić.
Jak dla mnie jest to zwykły pstryk jak przechodziłeś ulicą. Niestety ale jestem na wielkie NIE. No i tak jak to copyman powiedział. Poćwicz i przeglądaj dział portret. Znajdziesz tam wiele pomysłów uwag jak robić i jak nie robić portretów. A tego tam jest naprawdę mnóstwo. Oglądaj uważnie czytaj komentarze a dopiero wtedy zrozumiesz na czym polegają portrety. Nie chcę Cię tu urazić tylko pomóc. Czytaj, oglądaj, ćwicz a za jakiś czas będzie lepiej:)
Czytaj, oglądaj, ćwicz a za jakiś czas będzie lepiej:)
no to wszystko w temacie.
jedno zdanie wyczerpało temat-rzekę :)
no to wszystko w temacie.
jedno zdanie wyczerpało temat-rzekę :)
Niop
Grzegorzzz
06-06-2010, 23:24
Przyjmuje te uwagi tylko chciałbym usłyszeć coś bardziej konkretnego, np czemu to zdjęcie nie jest portretem ( tak odczytuje słowa "Oglądaj uważnie czytaj komentarze a dopiero wtedy zrozumiesz na czym polegają portrety" )?
Czy gdybym wrzucił zdjęcie wykadrowane do twarzy to ocena byłaby inna czy jak bo nie rozumiem. Zdaje sobie sprawę oczywiście z tego, że to zdjęcie nie dorównuje zdjęciom z profesjonalnych sesji.
Plus chętnie usłyszałbym jakieś uwagi odnośnie samej technicznej strony zdjęcia (kolor, obróbka itp)
Za dużo prawej strony - odnośnie kadrowania , kolor... od biedy może być , cięcie ręki i dość nieciekawy sposób pokazania modelki to już inna bajka. A obróbka... Była wogóle jakakolwiek obróbka ?
p.s. zdjęcie to jest portretem tak btw :) Troszkę może technicznie słabym. Taki "pstryk" wycieczkowo-spacerowy jak to Klausik nazwał.
kadr nieforemny strasznie.. babke na prawo i ciac powietrze nad glowa i bylboy lepiej
no mi tez od razu rzuciło się w oczy:
-ucięta ręka
-zbyt dużo prawej strony
Jakbyś zrobił dwa kroki w lewo, trochę inaczej skadrował - byłoby całkiem ok.
remiksson
09-06-2010, 16:13
Cięcie ręki, kadr i mina modelki niestety całkiem mi nie podchodzą. Kolorystyka ładna :)