Zobacz pełną wersję : powazne zakupy obiektywow prosze o rade
WITAM!!
w przyszlym miesiacu bede kupowal d300s i potrzebuje paru szkiel
po zastanowieniu bede potrzebowal na poczatek 3 szkielka
co polecacie info nizej
1:
jakis telezoom (cos okolo ...-300mm) (przeznaczenie ptaki,sport) (tani)
2:
cos jasnego,dobrego,szybkiego i cichego (zmiennoogniskowy) (przeznaczenie śluby)
3:
(staloogniskowy)cos jasnego (przeznaczenie portret)
wszystkie obiektywy bede kupowal nowe i prosze o podanie opisu i ceny przykladu nizej
Nikkor AF-S DX 18-55mm f/3,5-5,6 G ED (przeznaczenie......cena.....skala zadowolenia 1-10)
pozdrawiam i czekam na propozycje
aaaaa może poczytasz trochę?
Tego typu tematów jest od groma i na wszystkie twoje pytania są odpowiedzi
fafniak, jak to szło, "Nie dla leni" czy jakoś tak. ;-)
marciing
06-06-2010, 15:09
a czytałeś to co fafniak napisał? skoro będziesz kupował D300s rozumiem że nie jesteś amatorem?
prosze trzymac sie tematu.......
LOL. Weź sobie poszukaj, a nie czekaj na gotowe.
Jeszcze teksty "proszę trzymać się tematu" - szczyt bezczelności.
marciing
06-06-2010, 15:30
1. tamron 70-300
2. nikkor 18-55
3. Samyang 14 2,8
pozdrawiam ;)
edit:
nie odpowiedziałeś jeszcze. Jesteś amatorem czy uważasz się za kogoś bardziej zaawansowanego?
1. N70-200 VRII
2. N17-55/2.8
3. N85/1.4
------------
I masz chyba najfajniejszy zestaw dla Twoich potrzeb. A na poważnie gdybyś się trochę wysilił to znajdziesz w odpowiednich wątkach odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. No, ale po co czytać skoro łatwiej zadać po raz 100 to samo pytanie. Przecież inni mają czas by odpowiadać na te same głupie pytania.
Oj chłopie - bardzo źle zaczynasz na tym forum !!!!!!
czytalem sporo ale w kazdym temacie na temat szkiel jest SYF !!!! malo kto trzyma sie tematu
moj poziom to zaawansowany amator
Żeby nie było syfu i żeby trzymać się tematu...
1. Nikon AF-S 70-300 f/4.5-5.6 G VR IF-ED (przeznaczenie: ptaki, sport, cena: 1635zł, poziom orgazmu: 10)
2. Nikon AF-S 17-55 f/2.8 G DX IF-ED (przeznaczenie: śluby, cena: 4739zł, poziom orgazmu: 10)
3. Nikon AF-S 200 f/2.0 G VR (przeznaczenie: portret, cena: 15848zł, poziom orgazmu: 11)
Mam nadzieję, że rozwiałem wszelkie wątpliwości związane z planowanymi poważnymi zakupami. Jakby Pancio jeszcze czegoś potrzebował, to proszę walić jak w dym.
marciing
06-06-2010, 16:22
to skoro jesteś zaawansowany jak to napisałeś to chyba umiesz użyć wyszukiwarki? w każdym jest syf? tzn co? mam Ci podać co ja bym kupił bo Tobie nie chce się wysilać. Nawet żadnych swoich typów nie podałeś a chcesz mieć wszystko na tacy podane!!! Miej trochę szacunku dla innych.
Vetinari
06-06-2010, 16:30
No przecież JAK PAN PYTA to TRZEBA UDZIELIĆ ODPOWIEDZI !
PAN, nie będzie przecież brudził rączek i szukał informacji. Od tego jest przecież plebs. ;-)
nie trzeba tylko mozna udzielic odpowiedzi,jezeli tobie przeszkadza moj temat ze jest bezsensu to prosze nie zaśmiecaj mojego tematu
wszelkie taki odpowidzi prosze kierowac na pw a nie pisac na ogole
Vetinari
06-06-2010, 16:40
Chodzi przede wszystkim o to, że takich wątków (podobnych, lub takich gdzie możesz znaleźć odpowiedź), trochę już było na tym forum. A wydaje mi się, że przynajmniej części forumowiczów, nie chce się pisać po raz kolejny tego samego. Ciężko to zrozumieć ?
marciing
06-06-2010, 17:04
nie trzeba tylko mozna udzielic odpowiedzi,jezeli tobie przeszkadza moj temat ze jest bezsensu to prosze nie zaśmiecaj mojego tematu
wszelkie taki odpowidzi prosze kierowac na pw a nie pisac na ogole
jakbyś zadał sobie trud, przejrzał forum, miał swoje typy, określił się z budżetem to zupełnie inaczej by Cię odbierano. A tak wszyscy widzą w Tobie LENIA!!!
No i masz babo placek... Człowiek chce pomóc, nie robić "syfu", odpowiedzieć merytorycznie i na temat, a tu dostaje w podziękowaniu takie rady...
prosze nie wyladowywac sie w taki sposob tylko zapraszam do lazienki (tylko prosze zachowywac sie cicho bo wszyscy uslysza obijanie sie kiety na pana nadgarstku
Proszę moderatorów o zrobienie porządku z tym buńczucznym, skrytym onanistą :)
zaden moderator nic nie zrobi z tym faktem poniewaz wyslalem wiadomosc prywatna a tutaj juz dzialaja inne prawa.....
po drugie kazdy moze interpretowac moje slowa w inny sposob a to nie jest jednoznaczne ;)
naruszam prawo drogi forumowiczu ;)
marciing
06-06-2010, 17:48
No i masz babo placek... Człowiek chce pomóc, nie robić "syfu", odpowiedzieć merytorycznie i na temat, a tu dostaje w podziękowaniu takie rady...
Proszę moderatorów o zrobienie porządku z tym buńczucznym, skrytym onanistą :)
To tylko świadczy o autorze tych wiadomości.
Nie dość że leń śmierdzący to jeszcze chyba za młody jest żeby z nim dialog prowadzić na poziomie ( bez urazy dla młodszych użytkowników forum).
zaden moderator nic nie zrobi z tym faktem poniewaz wyslalem wiadomosc prywatna a tutaj juz dzialaja inne prawa.....
po drugie kazdy moze interpretowac moje slowa w inny sposob a to nie jest jednoznaczne ;)
naruszam prawo drogi forumowiczu ;)
Tak na PW według Ciebie można takie teksty rodem z podstawówki pisać? Jak twierdzisz że tak to nie mam pytań do Ciebie tylko współczuję Twoim rodzicom ;)
No i jak zwykle w takich przypadkach robi się syf.
Najwięcej gadają (piszą) ci , którzy mają najmniej do powiedzenia.
A wystarczyło :
Tele - Nikon 70-300 af-s VR - tani , w tej cenie nie do pobicia, następny (droższy znacznie) Sigma 100-300/4.0 HSM
Zoom "chałturniczy" - Sigma 18-50/2.8, Tamron 17-50/2.8 dają radę - większy budżet - Nikon 17-55/2.8 af-s (potem już nie ma nic)
Portret - Samyang (Falcon) 85/1.4 rewelacja (w odniesieniu do ceny i nie tylko),niestety MANUAL , Nikon 85/1.8 , Nikon 85/1.4 (wersja "lux")
I to tyle.
jb.
1. Nikkor 70-300mm VR
2. Nikkor 17-55mm
3.Nikkor 85 mm f1.4 lub 1.8
I masz wszystko co potrzeba;) I faktycznie sam mogłeś poszukać.
1. Nikkor 70-300mm VR
2. Nikkor 17-55mm
3.Nikkor 85 mm f1.4 lub 1.8
I masz wszystko co potrzeba;) I faktycznie sam mogłeś poszukać.
Rozumiem, że wszystkie masz/miałeś używasz/używałeś, że polecasz? :lol:
czytalem sporo ale w kazdym temacie na temat szkiel jest SYF !!!! malo kto trzyma sie tematu
A wystarczyło zajrzeć do wątku
KLIK (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=18348)
Zachowujesz się co najmniej jak słoń w składzie porcelany :(
Zamykam wątek, bo jego wartość jest żadna.