Zobacz pełną wersję : Średnica obiektywu Coolpixa 8700 ? ? ?
marVin21
05-12-2006, 16:41
Witam, wszystkich. Proszę o pomoc. Jak widzicie post wcześniej - chcę kupić dekielek do Coolpixa 8700 ale nie wiem nawet jaką dokładnie ma on średnice. Są na allegro ale różne rozmiary stąd moje pytanie. A może ktoś z Was ma do sprzedania oryginalny dekielek własnie od tego modelu to proszę o kontakt. Pozdrawiam!
Nie wydaje mi sie, aby to nie bylo podane na obiektywie
marVin21
08-12-2006, 10:20
Na obiektywie jest tylko coś takiego: ZOOM NIKOR ED 8.9-71.2mm 1:2.8-4.2 Ale co to dokładnie znaczy to niestety nie wiem. Nigdzie nie mogę znaleźć takiego dekielka. Może znacie jakiś punnkt z obszernym asortymentem akcesoriów fotograficznych do Nikonów? Pozdrawiam!
Plan A - zmierzyc
plan B - poszukac w necie
plan C - zapytac sprzedawcow tego modelu
plan D - przymierzyc w sklepie
marVin21
08-12-2006, 17:46
Plan A - nie wiem co dokładnie mierzyć - średnicę po wysunięciu obiektywu czy przed wysunięciem średnicę całości
Plan B - przeszukałem już chyba cały net
Plan C - sprzedawcy mówią że popytają w Nikonie - uprzedziłem ich i wiem że nie ma takiego dekielka
Plan D - nie ma takich modeli w sklepie a mi zależy na dekielku dokładnie do tego modelu (chybą że okaże się to niemożliwe)
Tak więc niestety żaden z planów nie okaże się skuteczny :(
Pozdrawiam!
zmierzylem dekielek od swojego 8700 i z tych na allegro bym kupił taki o srednicy 52mm. Np taki http://a.gery.pl/show_item.php?item=146384763 . Nie jestem na 100% pewien czy bedzie pasował.
marVin21
08-12-2006, 21:46
Wielkie dzieki! Widziałem właśnie już ten dekielek ale coś czuje że koło oryginalnego on nawet nie leżał a z Nikonem ma wspólny tylko napis. No i nie jest taki jak fabryczny. Ale jak już nie będzie wyjścia to wezmę taki... Nic innego nie wymyślę! Dzięki za średnicę! Mam nadzieję że będzie ok :) Pozdrawiam!
hej.
jak chcesz dekielek na 52mm Nikona (nowy, oryginalny i w opakowaniu fabrycznym) to daj znac na priv.