Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Swiatlo pochmurnego poranka.....
Kiedy zajechalismy na miejscowke o godzinie 5 rano pozostalo nam jakies 20 min do wschodu......juz powinno byc kolorowo a tu deszcze i chmury......potrzeba bylo 1,5h zeby zmienic ten deszczowy poranek w cos naprawde pieknego.....wynik ponizej.
Za plecami wciaz ciezkie chmury ale juz pekajace i dajace takie oto efekty swietlne:)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)
Jak dla mnie pierwsza klasa, szczególnie kolorki, ale ostro tam wody ubyło, te kamolce zawsze byly pod wodą.
borregaard
05-06-2010, 15:49
Powiem Ci,że te ostatnie Twoje to duży krok naprzód....
kolejne znakomite i tyle ;)
Jestem pod ogromnym wrażeniem. Świetne zdjęcie.
Proac150
05-06-2010, 19:38
Ładny kadr, kolor... fota
Bardzo dobre kadrowo, technicznie i kolorowo :) Z tym, że w przypadku tego ostatniego mam taką sugestię - zdjąłbym nieco zieleni i nasycenia z kamieni. Myślę, że bardziej wyraziste odseparowanie ich od tej przepięknej, zielonej eksplozji ;) w lewej części kadru odbyło by się z wielką korzyścią dla całej pracy :)
Bardzo dobre kadrowo, technicznie i kolorowo :) Z tym, że w przypadku tego ostatniego mam taką sugestię - zdjąłbym nieco zieleni i nasycenia z kamieni. Myślę, że bardziej wyraziste odseparowanie ich od tej przepięknej, zielonej eksplozji ;) w lewej części kadru odbyło by się z wielką korzyścią dla całej pracy :)
Tu bym sie spieral....moze faktycznie by urozmaicilo podloge ale czemu mam zmieniac nature?? Te kamienie sa porosniete brunatnym glonem bo normalnie sa pod woda:)
Nikonozaur
05-06-2010, 23:30
Bardzo ładnie i bardzo dobrze, a to nie to samo. :)
Tu bym sie spieral....moze faktycznie by urozmaicilo podloge ale czemu mam zmieniac nature?? (...)
Spierać nie ma się o co - właśnie dlatego użyłem słowa "sugestia", a nie "uwaga" ;) No i proponowałem zmianę w zdjęciu przecie, nie w naturze8) - właśnie aby urozmaicić podłogę, dopieścić tę fotę...
(...) Te kamienie sa porosniete brunatnym glonem bo normalnie sa pod woda:)
...A tego to nie wiedziałem i wiedzieć nie mogłem kiedy wpadałem na swój - w tym układzie "glonojadzi" - pomysł :)
martinez
05-06-2010, 23:50
Ładne.
Tak naprawde to jest to skladowa panoramy za ktora musze sie zabrac......
Pablo 77
06-06-2010, 00:11
Ładnie szczególnie w oddali:)
jurek1906
06-06-2010, 10:21
Łykam to Grzesiu bez popitki.W całości :).
Piękne zdjęcie, świetne kolorystyka i kadr. :)
[QUOTE=Fremen;1941494]Spierać nie ma się o co - właśnie dlatego użyłem słowa "sugestia", a nie "uwaga" ;) No i proponowałem zmianę w zdjęciu przecie, nie w naturze8) - właśnie aby urozmaicić podłogę, dopieścić tę fotę...
skoro TAK WŁAŚNIE BYŁO to niech TAK WŁAŚNIE BĘDZIE na zdjęciu, może nie zawsze trzeba "dopieszczać" zdjęcia
jak dla mnie bomba a im mniej "dopieszczaczy" tym większe brawa dla autora
Bartek_902
06-06-2010, 17:57
nooo super,dobry kadr i jeszcze lepsze kolory w połaczeniu ze swiatełkiem ;)
Pozdrawiam
skoro TAK WŁAŚNIE BYŁO to niech TAK WŁAŚNIE BĘDZIE na zdjęciu, może nie zawsze trzeba "dopieszczać" zdjęcia
jak dla mnie bomba a im mniej "dopieszczaczy" tym większe brawa dla autora
hehe nie mowie ze nie jest dopieszczone:) Jest dopieszczone zeby przypominalo te warunki ktore tam byly.....nie pokazuje zdjec z samej puchy;)
no wiadomo, że nie prosto z puchy, aczkolwiek bez przesady z szopem....ej bo stracę wiarę...
....ej bo stracę wiarę...
spoko, lubie landrynki ale takie zeby bylo cos w tym zdjecia....;)
ostrytux
06-06-2010, 19:27
Widzę piękne światło i tego się trzymajmy, o reszczcie nie ma co gadać! :)
Bardzo dobre zdjęcie, świetne światło :-)