Zobacz pełną wersję : Kradzież aparatu i lampy
witam
Nie wiem czy pisze w dobrym dziale - jeśli nie to proszę o przeniesienie do prawidłowego :)
W dniu dzisiejszym zastałem splądrowane mieszkanie i skradziony został między innymi aparat z osprzętem
1, Nikon D70 nr seryjny: 4053485
2. Obiektyw Nikkor 18-70
3. Lampa błyskowa Nikon SB-800
4. Karta Sandisk 8 GB Extreme III
5. Karta Kingston i Sandkisk (obie 1 GB)
i dwie baterie i szara mała torba samsonite ( bez ładowarki)
jeśli ktokolwiek trafiłby na okazyjne aukcje i oferty podobnego sprzętu to proszę o sygnał
slawek (MAŁPA) bakalarz.org lub telefon 602-282-122
pozdrawiam
Sławek
Przemek Paśnik
03-06-2010, 17:26
Współczuję. Mam nadzieję, że ten *@!$^*% wpadnie!
:( przykro
.... dobry pomysł z upublicznieniem nr sprzętu
moim zdaniem wątek ten powinien być "tu " jako przyklejony!!!
i dane takie powinny być na wszystkich bliźniaczych forach canona, pentaxa, minolty/sony, itd... może to by dało by do myślenia a sprzęt stawał się niezbywalny !!!! to jedyny sposób
pioter m
03-06-2010, 17:57
Przykro mi. :(
Dobrze, ze wpisales. Numerow pozostalych zabawek nie masz przez przypadek. Nikon 18-70 tez ma nr seryjny.
Jak juz sie cos w sieciuni pojawi i google zaindeksuje, to juz pozostanie dla potomnych.
adolfik9501
03-06-2010, 21:07
Zapodaj dane sprzętu także tutaj (http://sssf.art.pl/).
Niestety numerów pozostałych elementów nie mam.
Warto będzie spisać sobie gdzieś numery swojego sprzętu. Bo później może być ciężko nawet udowodnić, że to nasz sprzęt był.
Warto będzie spisać sobie gdzieś numery swojego sprzętu. Bo później może być ciężko nawet udowodnić, że to nasz sprzęt był.
Najwygodniej zarejestrować sobie na stronie Nikona.
nie wszystki sprzet nikona mozna zarejestrowac na ich stronie, np f801 nie zarejestrujesz
Nie licz na MO (a raczej PO) tylko szukaj na Allu i innych podobnych...
Koleżanka tak właśnie odzyskała wózek dziecięcy, skradziony spod mieszkania (dwa domofony, obok drzwi, przypięty do kaloryfera...)
A niedawno w podobny sposób nastąpiło cudowne odzyskanie sprzętu foto - było o tym na forum!
Ja mam dyskretnie poznaczony cały sprzęt (nie, nie przemalowałem body na zieloną oczoje...kę, choć była taka opcja ;))
Bądź czujny! To działa.
szukam szukam kolego - ale w takich sytuacjach trzeba wykorzystać każdą okazje i szansę
Pozdrawiam
Sławek