PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Czy tym razem tez bedzie bolalo?

Sebastianito
02-06-2010, 23:57
Witam,

tak wiem... tlo do niczego, ale czy jest lepiej od poprzedniego?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://fc00.deviantart.net/fs70/f/2010/153/5/c/Something____by_SebastianKraus.jpg)

Wszelkie uwagi mile widziane.

ruda#
03-06-2010, 10:36
Kompozycja tego portretu ciąży w dół - kładąc te kwiatki na kolanach modelki sprawiłeś, że oglądający ma wrażenie TAAAAAKIEJ pupy ;).

Sebastianito
03-06-2010, 12:13
A gdybym przyciął tylko do portretu, tak sama twarz? Byłoby lepiej?

jacoslavgth
03-06-2010, 12:35
no to nie do końca tak powinno być, że najpierw robimy zdjęcie a potem sie zastanawiamy jak by je tu przyciąć żeby było ok. rzeczywiście dół ciężki i szeroki, sprawia wrażenie że modelka jest bardziej przysadzista niż w rzeczywistości, może lepiej spróbować bardziej dynamicznej pozy, lekko skręconej a twarz tak na 3/4 skręcona, może zamiast świecić z przodu, oświetlić głównym światłem z boku i dac lekką kontre od tyłu, tak żeby wydobyć głębszy światłocień a przez to wyszczuplić nieco twarz i całą sylwete, bardziej zróżnicuj światło i powinno być lepiej, teraz światło jest za bardzo oczywiste, niech wkradnie się w zdjęcie nuta tajemniczości :)

fafniak
03-06-2010, 12:37
Ale w kwadracie to może całkiem dobrze wyglądać

Sebastianito
03-06-2010, 17:25
Dzieki jacoslavgth za wskazowki, poszukam innych zdjec z tej sesji i przedstawie modelke jeszcze raz, mam nadzieje, ze sie nie obrazicie. A tak nawiasem mowiac to bardzo malo sie tu dzieje.

ekonet
03-06-2010, 22:14
Jak dla mnie - lepiej by było, gdyby głowa była o pół ciuta podniesiona.

ars
03-06-2010, 23:56
posluchaj jacoslava..dobrze prawi.. zbyt to proste wszystko , bez koncepcji jakiejs glebszej czy glebszego w sensie kombinowania swiatla.. ot takie , a kadr istotnie ciezki. Modelki maja byc pokzywane korzystnie na foto a nie niekorzystnie - no chyba ze to gothic :) Ale zasadniczo to sugeruje tez duuuzo ogladac i nasladowac.

mmmak
05-06-2010, 18:35
a mnie przeszkadzają cienie. z lewej strony jest dominujący za to na prawej piersi nie powinno go być - było by lżej.
do tego koszula źle sie ulozyła - modelka wyglada bardzo ociężale. Lepiej by wygladała koszula gdyby podkreslala wciecie w talii.
bialka oczu strasznie wybielone, bardziej wyeksponował bym biust

clusca
07-06-2010, 12:53
Włosy, twarz, oczy, wianek na głowie - super. Światło trochę płaskie, jak już wspomniano i dół "ciężki" przez kwiaty, ale cięcie pod łokciami poprawia sytuację. Przychylę się do opinii kolegi ekoneta - głowa lekko do góry - szyja się trochę optycznie wydłuży i zeszczupleje.
Z tą ciężkością znowu bym tak nie przesadzał. W końcu modelki, to nie tylko chude szprychy, a ta, piękna skądinąd, kobieta do takich chyba nie należy. Myślę, że ta modelka może stanowić bazę do naprawdę pięknych zdjęć i zachęcam do pokazania czegoś jeszcze z tej, bądź ewentualnych kolejnych sesji.

Sebastianito
07-06-2010, 13:20
Dzieki clusca, postaram sie poprawic i mam nadzieje jeszcze z ta kolezanka pofotografowac. mam nadzieje przedstawic jeszce pare obrazkow.