Zobacz pełną wersję : Grip Ownuser do D5K
Witam
Mam problem. Czy ktoś z was kiedyś wyciągnął klapkę złączy z D5K?
http://www.fotopolis.pl/obrazki/NikonD5000zlacza.jpg
Potrzebuję ją usunąć a nie chcę go zniszczyć, więc nie będę ciągnął na głupa. Zakupiłem grip Ownuser którego złącze wężyka osłania wszystkie złącza.
Bardzo proszę o odpowiedź :D
hmmm, też się kiedyś nad tym zastanawiałem i wykombinowałem coś takiego: musisz włożyć w otwór zamocowania zaślepki jakiś bardzo bardzo cienki, ale w miarę sztywny paseczek o szerokości szczeliny. No i ciung chłopie za zaślepkę - może wylizie.
Ps. Możesz wkleić jakieś foty D5k z tym gripem, szczególnie jak się układa ta zaślepka po wpięciu wtyku do gniazda? Sam się przymierzam do zakupu tego gripa, ale nie mogę nigdzie znaleźć sampil kombinacji D5k i BH-n5000.
Ps. Tego kabelka to chyba nie da się odwracalnie odpiąć od gripa ;) ?
Tak na stałe jest. Próbowałem coś wcisnąć ale nie daje rady.
Grip jest genialne dopasowany! Cudo jakby część aparatu!
zdjęcia: http://picasaweb.google.pl/G.Rafal1993/201006021#
EDIT: Ha udało się! Zdjęcia bez klapki na tym samym linku!
EDIT2: Do admin: Prosiłbym o zmianę nazwę tematu na "Ownuser grip D5K". Będzie o czym dyskutować :D
Jak się przyglądałem, to dopiero jak wyciągniesz ma maxa tą zaślepkę, prawie do samej blokady, to dopiero wtedy robi się delikatna szczelinka. Kombinowałem, że może blaszka szczelinomierza da się wówczas delikatnie wcisnąć - ale to wszystko teoria. W innym wypadku pozostaje serwis.
Kiedyś, na ebayu widziałem taką zaślepkę i wpadłem na pomysł co by wyciągnąć oryginalną, uciąć ten blokujący dynki i tak jej używać na zmianę z ownuserem. Chcę podpiąć gripa, to ją zdejmuję, odgripowuję body, wkładam zaślepkę do szczelinki i gitara. Ale chwilowo wstrzymałem się z zakupem gripa i przestałem kombinować.
Dzięki za fotki, to chyba jedyne w sieci przykłady D5k z tym gripem.
Jest tylko jedno zanim kupisz go! Ten pojemnik na baterie... Kiedy w gripie nie było akumulatorów i podłączyłem go to był komunikat, że jest zły akumulator aparat nie działa... Może jak bateria padnie i będzie w gipie to wtedy można używać. Jak tylko się wyczerpię to to sprawdzę i podzielę się wrażeniami :D
EDIT: Ha udało się! Zdjęcia bez klapki na tym samym linku!
I jakeś to zdziałał?
EDIT2: Do admin: Prosiłbym o zmianę nazwę tematu na "Ownuser grip D5K". Będzie o czym dyskutować :D
Zaraportuj to Adminowi/Modowi i chyba warto przenieść ten link do działu systemy zasilania.
Wystarczyło wsadzić kawałek tekturki (zdjęcie też tam jest). I nie wiek kto jest modem nie wiem kogo prosić :)
wasilewk
03-06-2010, 12:59
... I nie wiek kto jest modem nie wiem kogo prosić :)
Wejdź o stopień wyżej, do tytułu głównego postów - na dole strony, spośród zielonych loginów moderatorów, podświetlone są nazwy obsługujących ten temat.
Pzdr.
Służę uprzejmie - przenoszę wg życzenia.