Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Siostry.
damian.dab85
02-06-2010, 20:32
Witam,
Zapraszam.
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img413.imageshack.us/img413/3390/dsc0177720.jpg)
ja jestem na nie. Nie wiem co chciałeś uzyskać, ale wyszło tak. Ostre światło w połowie kadru i jedna z dziewczyn ma prawie zamknięte oczy a drugiej prawie nie widać. Nic w tym zdjęciu mnie nie ciekawi, a drażni, że nie widzę szczegółów. Pozdrawiam
cheyenne
02-06-2010, 21:35
ja jestem na nie. Nie wiem co chciałeś uzyskać, ale wyszło tak. Ostre światło w połowie kadru i jedna z dziewczyn ma prawie zamknięte oczy a drugiej prawie nie widać. Nic w tym zdjęciu mnie nie ciekawi, a drażni, że nie widzę szczegółów. Pozdrawiam
niestety ale moja opinia jest podobna
damian.dab85
02-06-2010, 22:03
Jakieś wskazówki, co poprawić następnym razem ? :) W sumie, to chciałem aby jedna z osób była bardziej oświetlona :) Ale może faktycznie przesadziłem ;/
A mi się nawet podoba, takie inne.
:)
damian.dab85
02-06-2010, 22:38
To miało być, coś w stylu " złe siostry".
i chyba tak wyszło, charakterne siostry :)
i chyba tak wyszło, charakterne siostry :)
no i mamy dorabianą kolejną "filozofię" do słabego zdjęcia...
no i mamy dorabianą kolejną "filozofię" do słabego zdjęcia...
nie dorabiam filozofii, chyba że autor dorabia.
mi się zdjęcie nawet podoba i tyle, bez dorabiania filozofii.
Pozdrawiam i dobrej nocy życzę :)
mi się zdjęcie nawet podoba i tyle
i jak najbardziej masz do tego prawo.
jednak zdjęcie kompozycyjnie, technicznie, kadrowo, a kończąc na słabej obróbce do BW...jest słabiutkie.
i to tylko MZ...każdy może mieć swoje.
damian.dab85
03-06-2010, 10:00
Dzięki za krytykę. Pozdrawiam :)
Kraftsman
03-06-2010, 10:15
Ostre światło i głębokie cienie w portrecie są raczej przeszkodą, chyba że czemuś służą, np. udramatyzowaniu modela lub kontekstu. W tym przypadku ten cel nie jest jasny i to oświetlenie może przeszkadzać.