Zobacz pełną wersję : Góraszka 2010
VJ_Adams
02-06-2010, 12:36
Witajcie :) Wybiera się ktoś na piknik?
Link (http://www.piknik-goraszka.pl/)
Może ktoś będzie sprzedawał koszulki Nikoniarzy na pikniku?
Pozdrawiam
Adam
Witajcie :) Wybiera się ktoś na piknik?
Link (http://www.piknik-goraszka.pl/)
Może ktoś będzie sprzedawał koszulki Nikoniarzy na pikniku?
Pozdrawiam
Adam
Oj wybiera się i to całkiem liczna grupa świrów i nie tylko:)
miron19j
02-06-2010, 14:13
wybiera. Niektórzy z następnym pokoleniem fotoświrów.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://forum.nikoniarze.pl/images/icons/icon10.gif)
Psychotrop
02-06-2010, 17:19
oł je ... :)
potwierdzam przybycie w komplecie rodzinnym ;)
Wojteksw
03-06-2010, 20:55
Tak, w liczbie 4. Pod warunkiem, że wody nie będzie na pasach startowych.
misiobudrysio
03-06-2010, 21:39
i ja sie wybieram a moze stali bywalcy doradza jakas miejscowka dobra
i ja sie wybieram a moze stali bywalcy doradza jakas miejscowka dobra
Każde miejsce dobre. Zresztą szukaj świrów - część pewnie będzie na trybunie dla prasy, ale reszta przy końcu pasa (tym od hangaru)
mmm może i ja się wybiorę :) w sumie nie daleko a N 300mm f4 zdało by się wykorzystać :)
Myślisz że 300mm wystarczy ?
Psychotrop
04-06-2010, 09:33
z DX - starczy :)
A jakie trzeba mieć szkło żeby robić takie cuda jak na AirAction ?
Psychotrop
04-06-2010, 09:44
70-300VR jest b.dobry.
do tego pewna ręka (jak nie masz VR), doświadczenie, oczy dookoła głowy - wystarczy :)
70-300VR jest b.dobry.
do tego pewna ręka (jak nie masz VR), doświadczenie, oczy dookoła głowy - wystarczy :)
Zapomniałeś dodać o odrobinie szczęścia:grin:
Dziękuję za informacje:grin:. Zostaje mi więc tylko życzyć pogody i dobrej zabawy. Mam nadzieje że udostępnicie na forum parę fotek z imprezy .
Pozdrawiam !
Dziękuję za informacje:grin:. Zostaje mi więc tylko życzyć pogody i dobrej zabawy. Mam nadzieje że udostępnicie na forum parę fotek z imprezy .
Pozdrawiam !
Spokojnie znajdziesz pewnie ich sporo na forum tu i na naszym AA oraz na spfl.pl warto przyjechać na imprezkę bo będzie kilka ciekawych okazów np. Spitfire, Lim-2, Hurricane i inne
Zapomniałeś dodać o odrobinie szczęścia:grin:
Eee tam, pewnie szczęście niedługo będzie na AA w sklepie z gadżetami sprzedawane ;)
no właśnie 300mm będzie zapięty do d300 bo jeszcze nie kupiłem telekonwerterka :)
Oczywiście muszę mieć rodzinne chrzciny w tym czasie :-( Co rok coś. Chyba już nigdy się nie wybiorę.
Oczywiście muszę mieć rodzinne chrzciny w tym czasie :-( Co rok coś. Chyba już nigdy się nie wybiorę.
Nie przejmuj się, ja tak mam co roku jak jest Rajd o puchar wiosny w Mińsku. ZAWSZE muszę mieć akurat robotę, a jeżdżą np. 100m od mojego bloku...
cezarycezary
08-06-2010, 09:12
Liczna reprezentacja PGF również będzie obecna :twisted:
Słuchajcie, doradźcie coś, jak tam dojechać od południa. W sensie od Radomia. Pchać się przez Warszawę, czy jakoś przez Dęblin... Bardzo hardcore na drodze jest? O jakiej porze się tam pojawić, żeby w miarę gładko dojechać na miejsce?
Psychotrop
08-06-2010, 15:58
góra kalwaria, warka
Słuchajcie, doradźcie coś, jak tam dojechać od południa. W sensie od Radomia. Pchać się przez Warszawę, czy jakoś przez Dęblin... Bardzo hardcore na drodze jest? O jakiej porze się tam pojawić, żeby w miarę gładko dojechać na miejsce?
Z tego co pamietam to najwiekszy zonk jest przy wyjezdzie z Warszawy w kierunku Góraszki,naprawde masakra.
Im Wcześniej tym lepiej :)
miron19j
08-06-2010, 16:18
jeśli ja miałbym jechać z Radomia to tak:
na Warszawę, w Grójcu (chyba?) na 50 do Mińska Maz, potem 2 na Warszawę i w Brzezinach do Wiązownej. Wiem, że trochę naokoło, ale w ten sposób omijasz cały młyn w Zakręcie i masz szansę dojechać w miarę blisko lotniska. Szosa Lubelska na wysokości Wiązownej będzie pewnikiem jak zwykle zamknięta i przeznaczona na parking.
Albo zrób jak ja: do Centrum i tam autobusem pod samo lotnisko. Jadę tak już trzeci rok, podjeżdżam pod samą bramę, nie mam problemu z zaparkowaniem samochodu i nie muszę potem wędrować kilometrami do auta.
Ok, tak chyba właśnie zrobię. Dzięki.
Aaa... Kurde, tylko żeby z ta pogodą coś się nie popierd... ten nie spsuło... Bo prognozy nie napawają optymizmem...
Aaa... Kurde, tylko żeby z ta pogodą coś się nie popierd... ten nie spsuło... Bo prognozy nie napawają optymizmem...
Weź dużo kremu z filtrem i to bardzo wysokim:) będzie gorąco i pięknie.
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=147402
Psychotrop
09-06-2010, 08:25
a zanabyłbym albuma twego ...
ale to dopiero po wakacjach chyba :/
chłopaki mówili że niezły odlot :)
bedziesz mial okazje poogladac PRZED :)
Psychotrop
09-06-2010, 08:35
w to nie wątpię :)
oczywiście świry będą zarówno w sobotę jaki w niedzielę ? :)
ja sie pojawię w niedziele, nie ma to jak bal gimnazjalny poprzedniego dnia.. :)
mam wątpliwości czy moja sigma sobie poradzi z afem, czy ja sobie poradzę, ale do odważnych świat należy, jak nie to będę latał z 18-70 :)
pozdrawiam
Wojteksw
09-06-2010, 09:04
Sławek, obejrzałem film i bardzo mi się podoba, gratulacje.
oczywiście świry będą zarówno w sobotę jaki w niedzielę ? :)
Oczywiście, świry będą cały czas;) - w sobotę i niedzielę.
Do zobaczenia:)
Oczywiście, świry będą cały czas;) - w sobotę i niedzielę.
Do zobaczenia:)
a ze mamy teraz "obowiazki" wynikajace z AA
to nie wiadomo tylk ow jakim stanie bedziemy po piatkowym, wieczornym spotkaniu :D
Psychotrop
09-06-2010, 10:29
przytreptam do was z mineralką :)
tu macie mapke i nasza miejscowke :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.odlotyhesji.pl/mapka.jpg)
Mr.Reset
11-06-2010, 09:05
A wybiera się ktoś na Góraszkę już dzisiaj?
Ja pewnie się dotelepię w okolicach 16 jak złapie pekaes :)
Pozdrawiam,
Mr.Reset
ja bede od 18.30
ale raczej do roboty a nie na focenie :)
choc sprzet wezme bo jak inaczej :)
ja niestety pracuję, ale życzę wam pomyślnych kadrów :)
Mr.Reset
11-06-2010, 09:18
Jak coś mogę pomóc :)
A co tam się już dzisiaj dzieje poza rozstawianiem namiotów ??
A co tam się już dzisiaj dzieje poza rozstawianiem namiotów ??
Przyloty, no i pewnie prezentacja dla mediów :)
A można przyjechać ot tak robić zdjęcia czy trzeba mieć dzisiaj jakąś szczególną akredytację ??
małe pytanko do bywalców.
rozumiem że niektórzy z was będą tam 2 dni sobota/niedziela ale ja niestety muszę wybrać jeden, czy ktoś może się wypowiedzieć czy lepiej pojawić się w sobotę czy może jednak w niedzielę.
do zobaczenia na miejscu, na stoisko nr 4 napewno zawitam.
miron19j
11-06-2010, 11:14
małe pytanko do bywalców.
rozumiem że niektórzy z was będą tam 2 dni sobota/niedziela ale ja niestety muszę wybrać jeden, czy ktoś może się wypowiedzieć czy lepiej pojawić się w sobotę czy może jednak w niedzielę.
do zobaczenia na miejscu, na stoisko nr 4 napewno zawitam.
ja, już od kilku edycji zjawiam się w niedzielę. Wtedy wszystkie (a na pewno większość) samoloty odlatują do domu. Zawsze robią pokazowy przelot na pożegnanie z publicznością. Można je obfotografować jeden po drugim.
Ja też w Niedzielę będę tylko te 200mm. moje, trochę mało będzie - może ktoś w Niedzielę by był skłonny pożyczyć jakiś TC ??
sob/niedz?
zadyskutowac sie mozna
prognozy są łaskawsze dla niedzieli
czasem jednak jakas maszyna sie psuje w sobote i w niedz juz tylko odlot
z doswiadczenia chyba jednak stawiam na sobote :)
moze burza przyjdzie wiec na niebie ciekawie moze sie dziac :P
co do focenia w piatek - nie wiem - nigdy ne focilem
ale nie sadze by wpuszczali ot tak jak leci
bo pare setek luda by przyszlo i... przeszkadzalo w rozkladaniu sprzetu
Poza tym co hesjowaty napisał dodam że sob - MiG-29 , niedz - F-16:)
Psychotrop
11-06-2010, 12:05
hmmmm
nic to - będę w sobotę :D
Poza tym co hesjowaty napisał dodam że sob - MiG-29 , niedz - F-16:)
nieoficjalnie też w poniedziałek będzie kilka szt. Raptorów F-22
do eskorty jednego (dwóch?) B-1B
ale kto by sie na to połasił jak w sob i niedz beda akrobacje na zlinach motolotniach i latawcach :P
w sob i niedz beda akrobacje na zlinach motolotniach i latawcach :P
No przecie program układałem pod siebie:), ja tam lubię te drewutnie, dmuchawce no ewentualnie latawce:)
marshand
11-06-2010, 12:52
już nie mogę się doczekać pokazów, pojawię się obowiązkowo.
życzę wam dobrych zdjęć, no i pogody.
do zobaczenia.
foty wrzucamy tutaj z weekendu czy jakieś inne lądowisko jest już przygotowane?
pozdro
Psychotrop
11-06-2010, 15:29
foty lecą do działu zdjęcia, poddział lotnictwo:
http://forum.nikoniarze.pl/forumdisplay.php?f=103
foty wrzucamy tutaj z weekendu czy jakieś inne lądowisko jest już przygotowane?
pozdro
Byliśmy wczoraj ekipą spfl wszysko gra, lotnisko deczko podmokłe ale udaje się lądować, no i testy LIMa przebiegły pomyślnie:)
Psychotrop
12-06-2010, 06:12
ja właśnie wyjeżdżam z krakowa ;)
do zobaczyska ;)
Tomasz67
12-06-2010, 20:42
Ja właśnie wróciłem, pokazy bardzo owocne,pogoda nad wymiar dopisała, moc popełnionych fot, pozdrowienia dla Sławka Hesji od Tomaka z Lublina, było naprawdę dziś gorąco xD. :)
misiobudrysio
12-06-2010, 21:46
i ja szczesliwie dotarlem szkoda ze pokaz miga 29 trwal tyle co walki Goloty ale i tak bylo fajnie tylko nastepnym razem czapke zakladam na glowe bo przypieta do plecaka dala tyle ze mam zjarane czolo
pozdr.
Psychotrop
13-06-2010, 00:01
właśnie wróciłem ...
po drodze zaliczyliśmy grad :/
spadam spać :)
pozdro dla wszystkich espefelowców i nie tylko :)
błem dzis, atmosfera przecudowna, poźniej wrzucę moje gnioty:)
pozdrawiam nikoniarzy którzy powiedzieli mi o której pojawi się F16 :D
ps. następnym razem nie popełnię tego błętu bycia w koszuli z podwiniętymi rękawami, tak spiekły mi się ręce od zewnątrz (trzymanie aparatu) i teraz mam 2 takie wielkie plamy pół ręki czerwone/pół białe :D
miron19j
13-06-2010, 22:19
tak spiekły mi się ręce od zewnątrz (trzymanie aparatu) i teraz mam 2 takie wielkie plamy pół ręki czerwone/pół białe :D
przynajmniej wyglądasz patriotycznie (tak jak i ja ;-))
apropos góraszki, jakież wielkie było moje ździwienie gdy spojrzalem na pewnego pana który spadochroniarzy fotogrfłował canonem 550d z obiektywem 18-55 w dodatku z wbudowaną lampą :D
miron19j
13-06-2010, 23:06
a propos Góraszki, jakież wielkie było moje zdziwienie, gdy spojrzałem na pewnego pana, który spadochroniarzy fotografował canonem 550d z obiektywem 18-55, w dodatku z wbudowaną lampą :D
nie wiem, w których Canonach, ale u nas też jest podobnie. W D50, gdy ustawisz program Auto (zielony) i będziesz chciał sfotografować osobę na tle jasnego nieba, też podniesie Ci lampę. :-D
przynajmniej wyglądasz patriotycznie (tak jak i ja ;-))
To widzę, że patriotyczne barwy dopadły nie tylko mnie. Dobrze, że miałem posmarowaną twarz, bo tydki i ręce jakoś przeżyją całodniowe wystawianie na słońce.
Tyle się działo, że nawet nie było kiedy posmarować :)
oł je ... :)
potwierdzam przybycie w komplecie rodzinnym ;)
Ja tez:p Ja, moja zona - tez "lotniczy swir":wink:, zwlaszcza jesli chodzi o wpolczesne samoloty mysliwskie:lol:, i nasz 6-latek, ktorego tez zarazilismy nasza pasja, ale jeszcze nie do konca:lol: