Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Rzepakowy plener..... dzień następny
Następnego dnia wreszcie wyjrzało słońce :-) to drzewo już znacie http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=142754
tym razem w porannym świetle :-)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img709.imageshack.us/i/drzewko11a.jpg/)
Nikonozaur
01-06-2010, 23:48
No i elegancko jest..... :)
Fajne. Bardzo fajne ale ja bym to widzial w innych proporcjach. Waski pasek rzepaku pod drzewem i duuuzo wiecej nieba. Z tym, ze bardziej urozmaiconego przez chmury. Piekne miejsce. Normalnie gryze palce z zazdrosci, ze sam takiego nie znalazlem :) Jeszcze :)
Ale ogolnie to naprawde bardzo dobre zdjecie.
Acha.. pas nieba nad ziemia. Na szerkosc lekko ponad drzewo. Jakby lekko różem trącił.
ladnie taki sawannowy krajobraz rzepakowy
wojtek6308
02-06-2010, 06:27
No, i fajnie wyszło :-) .
Fajne. Bardzo fajne ale ja bym to widzial w innych proporcjach. Waski pasek rzepaku pod drzewem i duuuzo wiecej nieba. Z tym, ze bardziej urozmaiconego przez chmury. Piekne miejsce. Normalnie gryze palce z zazdrosci, ze sam takiego nie znalazlem :) Jeszcze :)
Ale ogolnie to naprawde bardzo dobre zdjecie.
Acha.. pas nieba nad ziemia. Na szerkosc lekko ponad drzewo. Jakby lekko różem trącił.
Dzięki za opinie :-) mam też takie kadry o których piszesz i również z tego dnia tylko wieczorkiem, znajdę chwilę na obróbkę to zaprezentuję :-)
A mozna by cie namówic do odrobiny "szaleństwa" ?
Bo jak na razie mamy - przyjemny, co by nie mówić - zestaw: rzepak-drzewo-niebo.
Moze jakaś bardziej kreatywna wariacja na temat ? :-)
Dobrze skomponowany kadr :smile:.
A mozna by cie namówic do odrobiny "szaleństwa" ?
Bo jak na razie mamy - przyjemny, co by nie mówić - zestaw: rzepak-drzewo-niebo.
Moze jakaś bardziej kreatywna wariacja na temat ? :-)
Hmm... to może ja poproszę o podpowiedź :-)
Bartekkw
02-06-2010, 11:45
Ładny kwadracik...mam tylko wrażenie że troszkę płasko wyszło
Ładny kwadracik...mam tylko wrażenie że troszkę płasko wyszło
Musiałem trochę powalczyć z kadrem, za bardzo przykręciłem polar, ale następnym razem będę już wiedział, żeby tak nie robić :-)
Bartekkw
02-06-2010, 11:50
Ale chyba problem tkwi w dole - ja spróbowałbym zróżnicować go tonalnie
No właśnie dół był kłopotliwy w obróbce, po spolaryzowaniu rzepak wyglądał jak jedna wielka żółta plama :-)
Hmm... to może ja poproszę o podpowiedź :-)
cięzko podpowiadac kreatywnośc ;-)
zrób rzepak niebieski, a niebo czerwone. Zrób 3 drzewa np, albo przekręć zdjecie do góry nogami...
Zartuję oczywiście, ale fajnie byłoby zobaczyć coś niespotykanego na bazie normalnego zdjecia
Bartek_902
02-06-2010, 12:15
ładny kadr i ładne kolorki ;) podoba się
Pozdrawiam ;)
krzysztofz24
02-06-2010, 13:29
Ladny rozswietlony sloncem rzepakowy kadr, zdjecie mi sie bardzo podoba...choc uwaga Bartekkw zeby troche zroznicowac tonalnie dol, warta rozwagi.
ładnie wyszło :)
... tez tak sadze. Glownie za sprawa swiatla i kolorystyki, ktora mi sie podoba! :)