Zobacz pełną wersję : Sigma 28 f 1,8 - opinie.
Witam .
Czy któryś z szanownych forumowiczów miał do czynienia z tym obiektywem pod FF . Jak się sprawuje w pełni otwarty i czy AF jest w stylu Sigmy 20 i 24 - tj. trafia do 3 metrów a powyżej loteria ?? Szukałem na forum ale opinii na temat tego obiektywu brak .
--Richie--
01-06-2010, 10:57
Witam .
Czy któryś z szanownych forumowiczów miał do czynienia z tym obiektywem pod FF . Jak się sprawuje w pełni otwarty i czy AF jest w stylu Sigmy 20 i 24 - tj. trafia do 3 metrów a powyżej loteria ?? Szukałem na forum ale opinii na temat tego obiektywu brak .
Zapytaj kolegę crofan...ma to szkiełko i używa na D700.
Ponawiam pytanie czy ktoś jest w stanie wydać opinie z perspektywy użytkownika tego obiektywu .
Witam .
Podejrzewam że af i obrazek jest porównywalny w tych trzech szkiełkach. Af losowy, na małokontrastowych scenach lub pod światło gubi sie niemiłosiernie ale jest wystarczająco ostro na 1.8
Ja oglądam właśnie odbitki z Sigmy 24mm. Mocno różnią się od tych z nikkora 35/1,8. In minus oczywiście. Kolor, kontrast - słabo.