PDA

Zobacz pełną wersję : Wanienka ultradźwiękowa

FalkoN.pl
01-06-2010, 08:20
Witam

Może ktoś z forumowiczów ma jakieś rozeznanie w tym temacie.
Szukam małej myjki ultradźwiękowej, do zastosowań warsztatowych, o pojemności do 2l i kompletnie się na tym nie znam. Myjka ma służyć do czyszczenia dysz zabrudzonych polipropylenem, albo elementów zabrudzonych sadzą (elementy nie większe od przeciętnego telefonu komórkowego).
W internecie znalazłem sporo tego typu urządzeń, ale przedział cenowy w granicach moich wymagań jest bardzo szeroki.
Czy myjki z obudowami z tworzyw sztucznych nadają się do czegoś poza czyszczeniem biżuterii, czy lepiej kupić już coś droższego ze stali nierdzewnej ??

Byłbym wdzięczny za pomoc :)
Pozdrawiam

Przemek Paśnik
01-06-2010, 08:24
wyślij maila do tego gościa, zna się na tym, ostatnio też wyposażał warsztat w myjki: [email protected] To mój szef, poza zakładem fotograficznym ma również warsztat samochodowy. Możesz powołać się na mnie

drhardware
01-06-2010, 09:23
z racji zainteresowan polecam nie wdawać sie w myjki z plastikowa wanną. Ze względów wytrzymałościowych i czyszczenia. Łatwo takie porysować i nie mogą przenosić dużych mocy. W domu uzytkuję 5l ze spustem, mocy chyba 300W i do wszystkich zastosowań wystarczy. Testowałem taka: http://www.pol-intech.pl/index.php?pg=6799&pid=169 (w tej firmie dorabiam sobie wiec jest to kryptoreklama) Na jednych targach musiałem zaprezentowac jak taka myjka myje łyzki wyciskowe z zaschniętym gipsem. Z odpowiednim płynem dała radę. Polecam też zainteresowanie się produktami firmy Polsonic.

Aha, jak masz małe elemnty do mycia, to zalewasz wannę woda, wkładasz element do słoiczka z płynem czyszczącym i do wody.

conra
03-06-2010, 20:51
z racji zainteresowan polecam nie wdawać sie w myjki z plastikowa wanną. Ze względów wytrzymałościowych i czyszczenia. Łatwo takie porysować i nie mogą przenosić dużych mocy. W domu uzytkuję 5l ze spustem, mocy chyba 300W i do wszystkich zastosowań wystarczy. Testowałem taka: http://www.pol-intech.pl/index.php?pg=6799&pid=169 (w tej firmie dorabiam sobie wiec jest to kryptoreklama) Na jednych targach musiałem zaprezentowac jak taka myjka myje łyzki wyciskowe z zaschniętym gipsem. Z odpowiednim płynem dała radę. Polecam też zainteresowanie się produktami firmy Polsonic.

Aha, jak masz małe elemnty do mycia, to zalewasz wannę woda, wkładasz element do słoiczka z płynem czyszczącym i do wody.

Albo do izopropanolu do optyki jak masz elektronikę/optykę