PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Strażnik rodziny

SWegnerowski
31-05-2010, 19:52
Miły piesek?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img715.imageshack.us/img715/4888/dsc4959.jpg)

Pozdrawiam
Sergiusz

SWegnerowski
02-06-2010, 15:27
Nikt nic nie napisze :-(:?:

Pozdrawiam
Sergiusz

David012
02-06-2010, 15:39
Nie rozumiem za bardzo przekazu tego zdjęcia, niby jakoś nawiązuje do tematu postu, ale nie ma w nim większego sensu. Kadr mi się podoba i kolorki tez :) No i to, że rodzinka jest w tle też fajnie, ale i tak nie odbieram tego pieska jako strażnika rodziny :)

edmund
02-06-2010, 16:52
fajne zdjęcie, tytuł nie pasuje - ale ja się na bulterierach może nie znam

Klausik
02-06-2010, 17:08
No to ja też dodam coś od siebie.
Przekaz tematu chyba rozumie. Jest pies i jest rodzina w tle.
Za tymi pieskami nie przepadam bo mam złe wspomnienia z nimi:D
No cóż muszę to powiedzieć. Może i tylko ja tak uważam a może i nie. Nie podoba mi się to zdjęcie. Kadr mi się nie podoba. Szkoda przepałów. No i chyba nic tu nie przerabiałeś. Rozmyte tło i nic poza tym. Ale to tylko moje zdanie:)

TMB
02-06-2010, 17:24
choć nie przepadam za tą rasą psów, to zdjęcie mi się podoba! + za żywe kolory! tłem jest sielankowy krajobraz, a piesek jest tym "strażnikiem", który broni "nieświadomych" ludzi przed "zagrożeniem;)
Jestem na tak!

edmund
02-06-2010, 17:55
Klausik: Rozmyte tło jest raczej skutkiem użytej przesłony a nie efektu rozmywania w programie graficznym. Dodatkowo, krytykujesz, że autor (prawie) nic nie przerabiał, a co byś Ty tu zmienił podczas obróbki...?

Klausik
02-06-2010, 18:01
Klausik: Rozmyte tło jest raczej skutkiem użytej przesłony a nie efektu rozmywania w programie graficznym. Dodatkowo, krytykujesz, że autor (prawie) nic nie przerabiał, a co byś Ty tu zmienił podczas obróbki...?

Jeśli chodzi o rozmyto tło to chyba sprawa oczywista że to sprawa użytej przesłony. Co za każdym razem mam pisać: Podoba mi się rozmyte tło które jest spowodowane użyciem odpowiedniej wartości przesłony. Mam pisać podobają mi się rozmyte światła. Ale to dlatego że użyłeś długiego czasu i statywu. No proszę Cię. Nie myślałem że tu trzeba tak dokładnie mam opisywać:D No ale dobra może i mój błąd bo najpierw piszę o przerabianiu a za chwilę że tło rozmyte. Ale naprawdę domyśliłem się ze to przez odpowiednią wartość przesłony:D A co bym zmienił. Zmieniłbym np to że usunąłbym przepały;)

SWegnerowski
02-06-2010, 20:40
Nie myślałem, że tytuł zdjęcia będzie tu problemem. TMB dobrze trafił chodzi o to, że pies traktowany jako członek rodziny pilnuje jej spokoju swoją postawą. Jak ktoś zna charakter bulterrierów to pewnie wie o co chodzi.

Zmieniłbym np to że usunąłbym przepały;)
Sierść psa jest mocno biała, ale nie jest przepalona - proponuje sprawdzić histogram.

Może powinienem to zdjęcie umieścić w dziale z fotografią rodzinną?

Dziękuje za opinię:smile:.

Pozdrawiam
Sergiusz

marcogk
02-06-2010, 21:03
A mi się podoba :) jest ostro i żywo :)

Klausik
02-06-2010, 22:10
Sierść psa jest mocno biała, ale nie jest przepalona - proponuje sprawdzić histogram.

No rzeczywiście. Sprawdziłem histogram i wszystko się zgadza. Ale na moim monitorze wyglądało na przepalone. Muszę monitor wymienić bo to już nie pierwszy raz. Histogram pokazuje że jest ok brak przepałów. Także sory:D