Zobacz pełną wersję : Rower - okolice Krakowa
witam,
czy ktoś z Was zna jakieś ciekawe trasy rowerowe w okolicach Krakowa, względnie fajne miejsca, które można by na rowerze odwiedzić (takie do 60km od Krakowa najlepiej)?
Antonioo
30-05-2010, 23:08
ojców mi przychodzi na myśl:)
ojców mi przychodzi na myśl:)
w Ojcowie byłem nie raz:) jadąc przez Skałę - katorga:D ale polecam:) (doliną Prądnika już jest całkiem łatwo:) ), chodziło mi bardziej o jakieś mniej znane trasy...
Władca Pixeli
31-05-2010, 03:52
Zamek Tenczynek, Dolina Bolechowicka.
Okolice Skawiny, Myślenic, Niepołomic.
Marcin_krk
31-05-2010, 09:12
www.bikemap.net (http://www.bikemap.net/routes#lat=50.06133&lng=19.94482&zoom=13&type=2)
Mozna przebierac do woli.
Zamki Tenczynek/Rudno i Lipowiec
dolinki w Zabierzowie (Bolechowice, Karniowice itp.) aż do jaskini wierzchowskiej
Mników
czyli w sumie cały teren pomiędzy Krakowem, a Chrzanowem i Olkuszem (Bukowno, pustynie po eksploatacji piasku, pustynia Błędowska - ogólnie: Jura)
Do tego na południe i południowy zachód - do Lanckorony, Kalwarii, Wadowic) i dalej w góry ...
Jeżeli trasa ma być spokojna i unikać ulic z ruchem samochodowym to polecam północny zachód od krakowa.. Można też sprawdzić trasy rajdów konnych na jurze - nadają się również dla rowerów.