Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Eksploatacja
malasana
30-05-2010, 18:05
Zapraszam!
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img63.imageshack.us/img63/9039/kopalnia02small.jpg)
Kadr prezentuje się ciekawie :-) mogłeś dać krok w przód aby krzak w PD nie zaistniał w kadrze :-) nie podoba mi się też obróbka nieba, strzasznie zaszumione, kominy lecą w prawo, takie BW wydaje się pasować do miejsca :-)
jurek1906
30-05-2010, 18:45
Robi wrażeni,konwersja mi się podoba.Dobry kadr :).
Proac150
30-05-2010, 18:53
Dla mnie super, troszkę poprawił bym górę, delikatne chmurki, poniżej głównych, tak przyciemnione wyszły jak szum, ale... to naprawdę, to co lubię.
Wyrazista i efektowna praca, podoba się! Chociaż rzeczywiście krzak w PD mógłby spokojnie "nie zaistnieć w kadrze" ;)
Czysty krajobraz księżycowy. Gdzie Ty wlazłeś?
malasana
30-05-2010, 20:24
Czysty krajobraz księżycowy. Gdzie Ty wlazłeś?
Nie trzeba bylo sie specjalnie wdrapywac, ten widoczek podany jest na tacy. To kompleks PGE Bełchatów - odkrywkowa kopalnia a w tle elektrownia.
Dziekuje za dotychczasowe opinie. Kadr bez krzaka mam rowniez, ale z innym podzialem linia horyzontu.
borregaard
30-05-2010, 20:34
Nie podoba mi się konwersja,z racji tonacji.....
Pablo 77
30-05-2010, 21:07
Tu sie podpiszę,ale kadr ok z małymi poprawkami:)
to samo chciałem napisać po otwarciu foty - mz. jest bardzo ładnie kadrowo i ciekawy motyw, ale konwersja jest zbyt ciepła, tonacja trąci trochę odcieniem sepi i psuje to odbiór zdjecia :)
malasana
31-05-2010, 07:39
to samo chciałem napisać po otwarciu foty - mz. jest bardzo ładnie kadrowo i ciekawy motyw, ale konwersja jest zbyt ciepła, tonacja trąci trochę odcieniem sepi i psuje to odbiór zdjecia :)
Taka tonacja byla celowym zabiegiem, nei kazdy eksperyment jest zawsze udany;) Postaram sie pokazac poprawiona wersje rowniez.
Sylvester
31-05-2010, 09:17
czy to może Bełchatów ? jak kupuje tak jak jest.... inaczej
malasana
31-05-2010, 09:31
czy to może Bełchatów ? jak kupuje tak jak jest.... inaczej
Tak, oczywiscie to Bełchatów.