Zobacz pełną wersję : Jak sprawdzić w komputerze właściwości zdjęcia ??
Witam, nie wiedziałem gdzie pisać więc pisze tutaj. Kiedyś widziałem na jakieś stronie internetowej że jak wgram tam zdjęcie to mi pokaże jakim aparatem zostało zrobione, jakie ISO itp. Wie ktoś może jak to sprawdzić ??
To chcesz to sprawdzić, na komputerze czy w internecie...
Bo się pogubiłem, piszesz w tytule,, Jak sprawdzić w komputerze właściwości zdjęcia ??''
A w opisie.
kedyś widziałem na jakieś stronie internetowej że jak wgram tam zdjęcie to mi pokaże jakim aparatem zostało zrobionei
Więc nie wiem czy podawać stronę internetową(nawet niewiem czy takie coś istnieje), czy chcesz sprawdzić jakiś plik który masz na ,,Twardzielu'' i nie wiesz jak wyświetlić jego metadane
Najprostszy sposób, to kliknięcie na plik- właściwości- zaawansowane
chyba że masz np.Adobe Brigde to tam bez problemu odczytasz metadane...
A jeżeli chodzi o internet i chcesz zobaczyć czyjegoś Exifa to klikasz na zdjęcie i chyba właściwości obrazka...
jacek dr
29-05-2010, 21:06
zainstaluj to jesli nie masz http://www.noweprogramy.com/index.php?str=lf&no=10946
otwórz zdjęcie za pomocą np.internet Explorer , kliknij prawym przyciskiem myszy na zdjęcie,wybierz z rozwiniętego menu pozycję :view exif.
o to chodziło?
W Firefox'ie to samo robi malutki plugin FxIF