PDA

Zobacz pełną wersję : Tło fotograficzne białe - jakie wybrać?

marzar
29-05-2010, 17:51
Witam, proszę o porady i uwagi na temat tła fotograficznego. Będę go potrzebował do zdjęć przedmiotów typu żyrandole, lampy, akcesoria GSM itd. - nic wielkogabarytowego. Na co zwrócić uwagę i jaki typ tła wybrać?

przem426
29-05-2010, 19:41
ja używam namiotu bezcieniowego z białym kartonem jako tło.

sevenoo
29-05-2010, 23:33
jezeli tlo to tylko karton , zapomnij o tych wynalazkach za 30zl...

Sputnik_Wwa
30-05-2010, 00:07
Mam te wynalazkowe tła u siebie, są znośne jak ustawiasz ekspozycję tak by one traciły swoją fakturę. Karton jest gładziutki a te tła polipropylenowe niestety się wichrują i robią się nieciekawe cienie itd. Nie mam kartonów tylko dlatego, że mam mało miejsca i by mi się szybko rozwalał na rogach, jak przeniosę sprzęt w lepsze miejsce to także karton karton i jeszcze raz karton ;) Jak produkty nie są bardzo duże to można użyć właśnie stolika bezcieniowego albo namiotu.

marszull
30-05-2010, 01:15
karton bialy arktik najlepszy do takich celow

grzes73
02-06-2010, 22:00
a ja mam karton i caly czas walcze z faldami, ktore nieuchronnie powstaja

tomek murański
05-06-2010, 11:06
grzes73 - masz karton i walczysz z faldami? no to albo masz niewypoziomowane tlo, albo duzy poziom wilgoci w atelier, bo nie wyobrazam sobie fałd na kartonowym tle. No, chyba, ze uzywasz jakiegos strasznego badziewia. Normalne tła kartonowe się nie fałdują przy normalnym używaniu. A moze probowales 'odswiezyc' tlo wycierajac je jakas wilgotna scierka, albo cos? bo wtedy to oczywiscie kaplica...