Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Cz.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img532.imageshack.us/img532/494/czap.jpg)
Bardzo ładnie pokazana czapla nadobna,
andre84 jak byś planował wymiane szkła to jestem chętny na 500 :D
adrian3202
29-05-2010, 10:22
a czy nie za bardzo uciete plecy? poza tym bomba!
Sebastian, Już niedługo będę sprzedawał, bo kiepskie zdjęcia mi wychodzą. :-)) Adrian3202 Nie było innej możliwości 100% kadru !
borregaard
29-05-2010, 10:39
Już nie długo będę sprzedawał, bo kiepskie zdjęcia mi wychodzą.
Skromniś...:wink::D
Czapla przepiękna.
Bardzo ładna.Tylko ten wzrok ma taki otępiały, jakby była po niezłej imprezie;-)
przyznam, że pierwszy raz widze "takie coś" u czapli...Zazdroszczę problemów zwiazanych z mm;)
uciete nogi mozna przebolec; ale ucietego kupra nie...
Bardzo ładnie pokazana czapla nadobna,
To jest czapla biała :wink:.
Slawek Wojtczak
29-05-2010, 16:28
Czapla biała w szacie godowej:)
jurek1906
29-05-2010, 21:34
To jest czapla biała :wink:.
Nadobnie biała :).Ładny portret :)
Może się mylę ale czapla biała ma żółty dziób a nadobna ciemny.
no właśnie to jest urok stałki :) Tego się bałem, choć mam zaledwie 300 mm. Nie najszczęśliwszy to kadr... ;)
no właśnie to jest urok stałki :) Tego się bałem, choć mam zaledwie 300 mm. Nie najszczęśliwszy to kadr... ;)
Czekałem na Twój komentarz,. Dziękuję Waldku !
Była tak blisko, że nic lepszego nie mogłem zrobić a szkoda !. Też uważam że w niektórych sytuacjach stałka ma swoje wady. Po tej niezbyt udanej sesji, myślę sobie, trzeba szukać 200-400. Ale cena zaporowa !
Może się mylę ale czapla biała ma żółty dziób a nadobna ciemny.
Jednakże mylisz się, bo jak już wcześniej Sławek napisał jest to:
Czapla biała w szacie godowej:)
Czapla biała ma żółty dziób dopiero w szacie spoczynkowej. Dodatkowo w godówce ma ona żółte nogi a w spoczynkowej ciemne.
Co do nadobnej to jest one prawe dwa razy mniejsza od białej i w porównaniu do niej ma znacznie smuklejszy i dłuższy dziób w stosunku do długości głowy. W godówce ma ciemne nogi z żółtymi stopami. Poza tym jest to skrajnie nieliczny u nas gatunek.
Przyznaje się do błędu zmylił mnie kolor dzioba,faktycznie biała ma ciemny w szacie godowej, człowiek się uczy przez całe życie:-|,co do występowania czapli nadobnej to w tamtym roku w rezerwacie Jeziorsko była para mam kilka fotek ale dokumentacyjnych.
co do występowania czapli nadobnej to w tamtym roku w rezerwacie Jeziorsko była para mam kilka fotek ale dokumentacyjnych.
No właśnie. Dobre zdjęcia nadobnej zrobione w Polsce można policzyć na palcach jednej ręki. Większość z tego co widziałem to właśnie dokumenty.
jajacek44
30-05-2010, 21:55
...a miałeś w Lasach Janowskich w odległości 100 metrów, to było za daleko...to masz bliżej, że dziób się ledwo mieści:mrgreen: super jakość
[B]andre84[/B nie sądziłem, że w naszym mieście ktoś się zajmuje takimi zdjęciami, samo w sobie dla mnie bomba zawsze podobały mi się takie zdjęcia niestety ze względu na cenę sprzętu pozostałem przy reporterce która także tania nie jest, dobrze wiedzieć, że ktos taki w mieście jest. pozdrawiam