Zobacz pełną wersję : D3s + karta 16GB Pretec
witam
od kilku dni jestem posiadaczem karty, coś takiego:
http://www.euro.com.pl/akcesoria-do-foto-i-kamer/karty-pamieci/pretec-compactflash-x233-16gb.bhtml
W moim d3s tylko i wyłącznie jak ta karta znajduje się w slocie numer 2 automatyczny podgląd zdjęcia pokazuje się po jakiś 5 sekundach. W momencie kiedy wyciągam kartę wszystko wraca do normy.
Przy innych kartach problem się nie pojawia, używam sandisków extreme III 8 GB.
ktoś coś może poradzić...
z góry dziękuje za pomoc
pozdrawiam
bylo o tym na forum - trafiles na podrobke. Sam tez mialem ten problem, ale z karta 8GB. Tylko zwrot
dzięki za informacje, pierwsza poszła do wymiany bo aparat pokazywał błędy, dopiero przy drugiej zauważyłem opisaną wcześniej usterkę.
pozdrawiam
Grzesiek_G
29-05-2010, 10:09
Zwróć uwagę iż w tym samym Euro Lexar 8-ka kosztuje tyle samo. Wychodzi na to że jednak coś jest na rzeczy z solidnością marki. Ja tylko raz dałem ciała - kilka lat temu kupiłem kartę pqi. Stracie zapis zdjęć z bardzo waznej dl amnie imprezy na Sycylii. Od tego czasu nie używam niczego innego jak Lexary.
Pretec i D3 to nieporozumienie. Mialem, oddałem. Ciągłe problemy.
Auć, a ja nabyłem 3 dni temu Pretec 16GB co prawda do D300s, mam nadzieję, że tutaj lepiej dogadają się.
a co polecacie w takim razie do 3Ds'ki ??? bo muszę tego pretecka na coś wymienić, tylko nie wiem na co...
z góry dziękuję za informacje i podpowiedzi
pozdro
a co polecacie w takim razie do 3Ds'ki ??? bo muszę tego pretecka na coś wymienić, tylko nie wiem na co...
z góry dziękuję za informacje i podpowiedzi
pozdro
A coś jest nie tak z Twoimi SanDiskami?
siedemczwartych
03-06-2010, 07:24
a nie lepiej wziąć dwie mniejsze?
Takie jest moje skromne zdanie. Zawsze to mniejsze ryzyko utraty zdjęć a przy dwóch slotach w D3s masz i tak wielki zapas.
Paweł Kania
03-06-2010, 08:24
Pretec i D3 to nieporozumienie. Mialem, oddałem. Ciągłe problemy.
Z D300 też kulała ta karta - jeśli to ta sama o której myśle.
A coś jest nie tak z Twoimi SanDiskami?
wszystko OK, pewnie właśnie wezmę 8 GB sandiska i po kłopocie.
Dzięki za podpowiedzi
pozdro
Ja mam Preteca z tym że SDHC 4GB i w D300s w duecie z CF Sandiskiem Extreme 60 MB/s działa bardzo dobrze
Mam Pretec 2szt-8GB i 2szt-4GB wszystkie 233x i wszystko działa idealnie (z D3s, D300 i D200). Może udało mi się kupić oryginały ;)
maciej007
15-06-2010, 16:59
Mam Preteca 16 GB z 233x działa bardzo dobrze zero problemu. Zakupiłem jakieś dwa lata temu do D3 , po zakupie wyczytałem na forum o kłopotach innych co zwiększyło moją czujność :) na Preteca.
ja mam Preteca 32gb x233 z d700 i żadnych problemów, a kilkanaście tyś. zdjęć już zapisała:)
ale mam oryginała, w metalowej obudowie.