Zobacz pełną wersję : Moje street photo - Nowy Jork
Sebastian
28-05-2010, 19:08
Jesli macie czas i ochote - zapraszam http://i-love-ny.pl
Wszystkie zdjecia ND3s. 80 % zenitar.
velaskez
28-05-2010, 21:09
Zajebiste są...tylko strasznie dłuuugo się ładują :twisted:
adrian3202
28-05-2010, 21:18
no niezły materiał jakiego fisha używałeś?
przecież kolega Sebastian pisał że fotki robione w 80% zenitarem:)
Sebastian
28-05-2010, 21:38
Zenitar 16/2,8, z mocowaniem do nikona. Bardzo zacne szklo, aczkolwiek czasem mi sie wydaje ze te jego 2,8 to chyba z kapelusza jest. Tak czy inaczej - szklo za 600 zl, a radosc z focenia ogromna.
pincerna
28-05-2010, 21:45
foty z muzą w tle ... cacy :-)
Kordian d70
28-05-2010, 22:27
no Alicia pasuje poprostu zaje... do tego materiału ;-)
Bardzo, bardzo, ale to bardzo mi się podoba. A muza też super.
Fisz jest dobry do sporadycznych zastosowań, w większej ilości bywa szkodliwy i męczący ;) Nie robiłeś czasem tych zdjęć pierwszy dzień po zakupie "zenka"? To by tłumaczyło fascynację szkłem tego typu... ;)
Sebastian
28-05-2010, 23:47
Fisz jest dobry do sporadycznych zastosowań, w większej ilości bywa szkodliwy i męczący ;) Nie robiłeś czasem tych zdjęć pierwszy dzień po zakupie "zenka"? To by tłumaczyło fascynację szkłem tego typu... ;)
Z tym szklem to jest niestety wiekszy jajec. Po 3 latach wrocilem do nikona, akurat tak nieszczesliwie w czasie, ze na wyjazd mialem tylko jedno szklo - 50 mm. Rzutem na tasme kupilem fisha w warszawie i kumpel przywiozl mi je na lotnisko. Wiec to nie tyle fascynacja - co koniecznosc.
Super - można na chwilę naprawdę się wyłączyć. Zauważyłem że to miasto jest przyzwyczajone do ciągłego fotografowania ludzie na zdjęciach nawet specjalnie nie pozują i zachowują się naturalnie, dzięki temu zdjęcia są naprawdę bardzo ciekawe.
Gratuluję
Valdek_Tychy
29-05-2010, 14:25
Bardzo ciekawe zdjęcia,zazdroszczę miejsca i możliwości :D
Dreadunio
29-05-2010, 15:34
Niesamowity klimat, przebiłem się przez wszystkie i zazdroszczę zarówno zdjęć jak i wyjazdu. Chociaż przez pierwsze kilkanaście zdjęć bałem się że nie będzie nic z metra ;)
straszy chaos masz na zdjeciach, krzywe kadry, pokrzywione przez fisha, w takiej ilości dla mnie nie do przełknięcia.
Sebastian
30-05-2010, 01:31
straszy chaos masz na zdjeciach, krzywe kadry, pokrzywione przez fisha, w takiej ilości dla mnie nie do przełknięcia.
dodaj jeszcze niespojna obrobka .... zgadza sie, ale NY to chaos, tak jak moja galeria, niespojny, tak jak moja galeria, a na fisha nic nie poradze, nie mialem nic innego pod reka, pozatym, niczym innym nie ujalbym tych monumentalnych budynkow, ale szanuje Twoje zdanie.
Świetne zdjęcia - ciekawa prezentacja. Gratuluję wyprawy!
robsonzbydzi
03-06-2010, 07:11
Zdjęcia fajne, jednak po kilkudziesięciu zdjęciach fishem miałem przesyt
super zdjęcia, dokładnie tak pamiętam NY, dzięki nim na nowo odżyły moje wspomnienia ;)
Ciekawe zdjęcia, a fish nie jest aż tak męczący i widać, że w odpowiednich rękach można nim reportaże robić.
Mnie się podoba!
Świadomy dobór fisha jak i spontaniczne kadry dają ciekawy efekt.
NY to takie moje ciche marzenie.
NY to faktycznie chaos... ale tu troche widac przypadkowosc... Ludzie nie pozuja bo wyglada jakbys zdjecie robil po kryjomu wogole nie zagladajac w celownik... Takie subiektywne odczucie... Zajebiste natomiast jest zdjecie zyda na tle "post no bills" :D i sikajacego psa... !
downunder
03-06-2010, 21:09
Fish jest nudny jak ktoś używa go schematycznie i nieumiejętnie bawi się krzywiznami.
Oglądając twój reportaż nie odczułem nudy, wręcz przeciwnie z przyjemnością oglądałem slideshow do samego końca.
Gratuluję bardzo dobrej relacji z NY. :D
Wiele ciekawych kadrów, wszystko fajnie się ogląda. Miałeś jakieś problemy podczas robienia zdjęć, że ktoś do Ciebie "z ryjem" wyskoczył? np. policja?
Sebastian
04-06-2010, 00:05
Gratuluje wszystkim przebrnięcia przez galerie - troche duzo tych zdjec, potrzeba wytrwalosci :-) Chetnie jeszcze bym przebral ten material, obrobil, poprostowal, ale sezon slubny w pelni i czasu brak. NIe jest latwo robic zdjecia , gdy ma sie caly czas pregiez czasu nad soba, i do tego corke , ktora trzeba miec na oku zeby nie zginela w tlumie, wiekszosc zdjec powstala z marszu, bez zatrzymywania, bez kadrowania, fish ustawiony na nieskonczonosc spisal sie tu doskonale. Nikt mnie nie wyzwal, raz tylko jeden policjant powiedzial "wypadaloby zapytac" zaraz po tym jak zrobilem mu to zdjecie.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.flog.pl/media/foto/1302227_new-york-street.jpg)
Swietne zdjecia. Moj maz jest fanem fisha, i tez czasem z tym przegina.
A policjant mial racje, nie maja nic przeciwko zdjeciom, tyle ze trzeba sie najpierw zapytac.
:)
nie maja nic przeciwko zdjeciom, tyle ze trzeba sie najpierw zapytac.
:)
Zależy w którym stanie.
http://gizmodo.com/5553765/are-cameras-the-new-guns
Zależy w którym stanie.
http://gizmodo.com/5553765/are-cameras-the-new-guns
No toz przeciez tu o NYC gadamy, a nie o Ohio, Marylandzie czy Massachusetts.
Gliny w NYC sa przyzwyczajeni do tego ze im turysci robia zdjecia. Owego czasu, po 9/11 bylo to takie popularne, ze w turystycznych miejscach zaczeli stawiac przystojnych oficerow. Pamietam jak kolesie na Times Sq chodzili, pardon, patrolowali parami, a wygladali jak modele z reklamowek, jeden czarny, jeden bialy, i pozowali z usmiechem dla chichoczacych turystek.