PDA

Zobacz pełną wersję : Fryzjer Wrocław :-D

GrzesiekH
28-05-2010, 17:43
Witam,

Dziwnie brzmi, ale co tam ;-)

Mam problem żeby znaleźć dobrego fryzjera/stylistę
Ciągle natrafiam na ludzi którzy myślą, że potrafię, a nie potrafią lub takimi z serii "to co tniemy trójeczką?"

Oczekuję mieć po strzyżeniu więcej włosów na głowie niż 12mm dł.

Więc jeśli znacie artystę który ma sprawne nożyczki, to piszcie ;-)

Pozdrawiam, G

Jurandw
28-05-2010, 18:55
Mogę Ci polecić moją żonę (jest bardzo dobrą fryzjerką). Minus jest taki że to nie Wrocław.

velaskez
28-05-2010, 19:01
Ale potrzebujesz coś super ekstra, żeby Ci zrobił jakieś fiziu miziu na głowie, czy po prostu chcesz się tanio obciąć w mieście?

GrzesiekH
28-05-2010, 23:58
Chcę być zadowolony z pracy fryzjera OT CO ;-)
nie szukam taniego, ale dobrego.

Ja po prostu noszę dłuższe włosy, a wygląda na to że 80% fryzjerek/ów umie ciąć
tylko przy pomocy maszynki elektr. a nożyczki i ruszenie głową żeby
odpowiednio modelować cięciem to luksus nie do osiągnięcia

Ps. Wiem, że można dobrze strzyc, że we Wrocławiu są kreatywni rzemieślnicy,
ale szukam próbuję, a głowa jedna i włosy rosną powoli ;-)

velaskez
29-05-2010, 00:53
Ja kiedyś poszedłem do Pasażu to mnie ostrzygł taki jeden fagasek, to nawet równo nie było obcięte...więc czego Ty oczekujesz? :mrgreen:
Ja tam lubię dźwięk nożyczek pracujących wokół głowy, i niestety słyszę go coraz mniej. A właściwie, wcale. Cały czas tylko bzzzzz :twisted:

GrzesiekH
29-05-2010, 10:15
"i masz babo placek"

Vanitari
29-05-2010, 11:58
Właśnie z tego powodu jeżdżę do fryzjera do Legnicy. Parę razy próbowałem we Wrocławiu szczęścia i dałem sobie spokój, dobrze że mi włosy szybko rosną to tylko 2 tygodnie wyglądałem jak osiołek. pomimo iż noszę raczej krótkie włosy, to również nie cierpię strzyżenia maszynką.

ekonet
29-05-2010, 12:02
A makijaż gdzie robicie, CHŁOPAKI...?

Anja_G
29-05-2010, 12:04

:)

mikkay
29-05-2010, 12:08
Ekonet, ty poleć fryzjera, z avatara wygląda, że oryginalne pomysły ma :)

kwieciu
29-05-2010, 12:09
Ciągle natrafiam na ludzi którzy myślą, że potrafię, a nie potrafią lub takimi z serii "to co tniemy trójeczką?"

jak dobrze, że nie mam takiego problemu - u mnie tniemy bez nasadki :)

doktor
29-05-2010, 13:59
Był jeden podobno sprytny Fryzjer we Wrocławiu, ale chyba obecnie jest bardzo zajęty :-). Teraz jest w zakładzie. karnym

ekonet
29-05-2010, 14:08
Był jeden podobno sprytny Fryzjer we Wrocławiu, ale chyba obecnie jest bardzo zajęty :-). Teraz jest w zakładzie. karnym
A tam ładnie strzygą i nieźle kroją. :)

Boryszuk
29-05-2010, 20:43
jak dobrze, że nie mam takiego problemu - u mnie tniemy bez nasadki :)

Ja się czeszę Wilkinsonem ;)

ekonet
29-05-2010, 20:50
Ekonet, ty poleć fryzjera, z avatara wygląda, że oryginalne pomysły ma :)
Takie coś wychodzi, gdy się maszynka rozładuje w połowie akcji. ;)

Marian K
29-05-2010, 21:05
jeżdżę do fryzjera do Legnicy. .

To w jakimś stopniu degraduje Wrocław. Stanisława G. latała do Paryża i obywatele mieli "zazłe".

GrzesiekH
29-05-2010, 21:34
No to jak coś konkretnego :-D ?? - z tą Legnicą to niezłe, ja znam najlepszego w Gubinie, ale to przy granicy niemieckiej ;-)

urbik
29-05-2010, 21:42
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:amen

rafulec
29-05-2010, 21:50
Mam problem żeby znaleźć dobrego fryzjera/stylistę
Oczekuję mieć po strzyżeniu więcej włosów na głowie niż 12mm dł.
Pozdrawiam, G

polecam zakład fryzjerski przy ul. damrota (vis a vis banku chyba milenium)
pan janek mistrz maszynki strzyże mnie ok 15 minut
kolejną zaletą jest to że nie ma w tym zakładzie kolejek

spotkanie z mistrzem kosztuje 18 złoty :)

Jurandw
29-05-2010, 23:54
A to w sumie dziwne z tymi maszynkami, u mojej żony nożyczki to podstawa. Maszynka tylko jeżeli klient chce podgolić kark i nic więcej. No ale to małe miasto więc jest jeszcze zacofane i do nas maszynki jeszcze nie doszły :D

GrzesiekH
30-05-2010, 11:18
(...)

spotkanie z mistrzem kosztuje 18 złoty :)

Z mojego doświadczenia to w tej cenie to tylko "dwie długości nakładek"

20zł - "dwie długości nakładek + oczyszczenie twarzy i karku z włosów"

25zł - "trzy długości nakładek + oczyszczenie twarzy i karku z włosów"

Etc. ;-)

Sabvel
30-05-2010, 11:24
Spróbuj plastrami!
Tylko,że to trochę boli ;)

mrpawcio
30-05-2010, 11:44
W Świdnicy jest kilku fryzjerów, którzy oferują strzyżenie nożyczkami. Osobiście nie sprawdzałem, bo mam swoją maszynkę :-), ale koledzy są zadowoleni.

velaskez
30-05-2010, 13:19
Z mojego doświadczenia to w tej cenie to tylko "dwie długości nakładek"

20zł - "dwie długości nakładek + oczyszczenie twarzy i karku z włosów"

25zł - "trzy długości nakładek + oczyszczenie twarzy i karku z włosów"

Etc. ;-)

Albo idź do pasażu, tam dostaniesz kawkę, 4 długości nakładek, umyje Ci włosy jakiś pedzio, potem Ci je uliże, ostrzyże krzywo i nierówno, a potem się dowiesz, że to kosztowało 65zł....ja pie$*#!@e NIGDY WIĘCEJ, raz się naciąłem, no na św. Antoniego mieli akurat zamknięte.

GrzesiekH
31-05-2010, 00:07
(...) mam swoją maszynkę :-)(...)

też mam, ale od pewnego czasu do głowy już nie używam ;-)
dłużej niż ok. 24mm nie obetnę, a wolę dłuższe włosy, i tu właśnie problem z nożyczkami.

ozim
31-05-2010, 00:30
Świetny temat żona goli mnie maszynką więc nie mam takich problemów ale mam akwarium morskie i ostatnio naszła mnie ochota żeby pooglądać nowe korale i ryby w sklepie akwarystycznym niestety musiałem pojechać na pół godziny do Zabrza.

antolll
31-05-2010, 01:26
Jestem zdziwiony Twoim problemem. Tu, w Poznaniu, czy idziesz do Pana Kazia między blokami w "średniej" dzielnicy i strzyże Cię za dyszkę myjąc naczynia w umywalce w której potem chce Ci umyć głowę, czy do salonu za 20-30-50zł, to nigdzie nie ma mowy o maszynce... Tylko nożyczki, a maszynka do wygładzania czy podcinania, czy jak to nazwać :D

A ja mam to szczególne szczęście, że fajny salon mi się otworzył na mojej ulicy, idę zawsze do tej samej fryzjerki, mówię "jak zwykle, tylko krócej, bo lato/dłużej, bo zima" i jest git :D

Megazordon
31-05-2010, 20:25
Mnie wyręcza coraz bardziej matka natura. Pomagam jej czasami maszynką do golenia. Oszczędzam czas oraz pieniądze i mam problem z głowy. Dosłownie.

Marian K
31-05-2010, 22:17
Świetny temat żona goli mnie maszynką więc nie mam takich problemów ale mam akwarium morskie i ostatnio naszła mnie ochota żeby pooglądać nowe korale i ryby w sklepie akwarystycznym niestety musiałem pojechać na pół godziny do Zabrza.

Temat może i świetny ale żona mnie nie goli więc robię to częściowo sam i nie mam problemów z akwarium bo podobają mi bardziej pipki niż rybki i jak ostatnio mnie naszła ochota to musiałem jechać na pół dnia do Krakowa.:)

ekonet
31-05-2010, 22:19
Temat może i świetny ale żona mnie nie goli więc robię to częściowo sam i nie mam problemów z akwarium bo podobają mi bardziej pipki niż rybki i jak ostatnio mnie naszła ochota to musiałem jechać na pół dnia do Krakowa.:)
A w Sączu pipek zabrakło? Teraz rozszyfrowałem: Marian Kozak! :)

Marian K
31-05-2010, 22:34
A w Sączu pipek zabrakło? Teraz rozszyfrowałem: Marian Kozak! :)

"Jakby nam kiedyś tego zabrakło -nie! nie zabraknie!" :)
Nie to żebym się tłumaczył,ale w tajemnicy Ci powiem że równie dobrze mogłem napisać o ...ptaszkach:)

ekonet
31-05-2010, 22:49
"Jakby nam kiedyś tego zabrakło -nie! nie zabraknie!" :)
Nie to żebym się tłumaczył,ale w tajemnicy Ci powiem że równie dobrze mogłem napisać o ...ptaszkach:)
Nie, no...! Z ptaszkiem do fryzjera?! Sodowa i Komora! Czy jest tu moderator...? :)

Anja_G
31-05-2010, 22:51
Czy jest tu moderator...? :)

Nawet Supermoderator. :mad:

GrzesiekH
01-06-2010, 12:16
tja