Zobacz pełną wersję : Nikon Coolpix L11, pomocy
Caterina
28-05-2010, 11:34
W wymienionym w temacie aparacie chyba popsuł się obiektyw. Po włączeniu wyświetla się komunikat o treści "błąd obiektywu", a sam obiektyw przekręca się jak przy włączeniu aparatu i wchodzi z powrotem do środka, jak przy wyłączeniu i tak na zmianę (nie wiem jak to fachowo nazwać, nie znam się na tym). Nie mam pojęcia co się stało, nie upadł, nie zamoczyłam go, baterie są pełne. Co i czy w ogóle coś mogę z tym zrobić? Czy ewentualna naprawa będzie opłacalna?
Z góry dziękuję za wszystkie sensowne odpowiedzi.
Pozdrawiam, Kasia
fotojacek
28-05-2010, 17:09
Nie oplaca sie naprawiać, kup nowy bo w tym po naprawie jednej rzeczy może paśc inna - tak ze starości
Caterina
28-05-2010, 18:48
Czy jeśli chodzi o aparat tego pokroju, 2 lata to już podeszły wiek?
Antonioo
29-05-2010, 10:11
mógł się włączyć np w torebce tam go nieźle mogło sponiewierać.....
2 lata stary nie stary, ale koszt samego obiektywu ko kilkaset złotych-po prostu nie opłaca się....skoro za ok 350 zł można już kupić L21/22
Podeszły może nie, ale pierwszej świeżości nie jest. Teraz co pół roku wychodzi nowy coolpix i zastępuje starszy model. Ceny aparatów spadają, a ceny podzespołów już nie. A nawet drożeją, z powodu nie opłacalności produkcji.
Caterina
29-05-2010, 12:58
Wychodzi na to, że będę musiała pożegnać się ze starym Nikusiem. Dziękuję za pomoc :)
fotojacek
31-05-2010, 22:34
Zaraz tam pożegnać, zawsze może służyć jako breloczek do kluczy :)