Zobacz pełną wersję : Lowepro VERTEX 200AW,ma ktoś ?
Bartek_902
27-05-2010, 19:22
Witam ;)
Mam pytanie odnośnie plecaka takiego jak w tytule,moze ktoś go użytkuje,ma jakieś opinie,wady i zalety ??
Ponieważ zamierzam zmienić plecak na ten właśnie model,teraz mam Kate 3n1-20,ogolnie bardzo fajny plecak miejski ale już mnie trochę ogranicza bo ledwo co się mieszcze,ale głownym powodem zmiany jest to że gdy plecak jest zapakowany na full to ogolnie jest trudny dostęp do wszystkiego i dlatego chce coś z całkiem otwieraną klapą;)
Czekam na jakieś info od użytkowników ;)
no mam, uzywam. nie bardzo potrafie wymienic jakies wady/zalety - po prostu jest pakowny, ma solidny, trwaly zamek i w diabla miejsca na zapakowanie gratow.
na plenery krajobrazowe sprawdza mi sie bardzo dobrze, choc odrobine zaczyna brakowac miejsca. ale to juz raczej moja wina
Bartek_902
27-05-2010, 19:55
A co w nim ze sobą targasz że tak zapytam ?? ;) zebym miał obraz co mniej wiecej wejdzie,albo na jakim poziomie bedzie robić się mało miejsca :)
mam i sprzedaje ten plecak na naszej giełdzie ;]
w srodku: 5D, 450D, 17-40, 24-105, 70-200/4, 300/4, TC 1.5x + oslony przeciwsloneczne, akumulatory kilka filtrow luzem w pudelkach
w kieszeni bocznej: 3 etui na filtry LowePro
na klapie od wewnatrz: karty pamieci, wezyk spustowy i pilot, dekle, szmatki do czyszczenia
zasadniczo, to sie miesci troche.
zobacz: http://www.taschenfreak.de/TASCHEN/LP/Vertex200AW/index.htm
tam sa zdjecia co moze do srodk wlezc. zasadniczo, to to jest najbardziej pojemny plecak mieszczacy sie w limitach podsiedzeniowki B737 (czyt. Ryanaira, Wizzaira) ;)
EDIT: co by po proznicy nie gadac - zdjecie w konfiguracji biezacej, ogolnoplenerowej:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://szmaragd.im.pwr.wroc.pl/~akustyk/temp/vertex/IMG_3404.jpg)
Bartek_902
27-05-2010, 20:05
mam i sprzedaje ten plecak na naszej giełdzie ;]
Wiem,widziałem ale wysoko go cenisz,dokładam 35PLN i mam nówke sztukę nie śmiganą ;)
Wiem,widziałem ale wysoko go cenisz,dokładam 35PLN i mam nówke sztukę nie śmiganą ;)
: ) cóż..
cena ulegnie zmianie ; )
Bartek_902
27-05-2010, 20:15
w srodku: 5D, 450D, 17-40, 24-105, 70-200/4, 300/4, TC 1.5x + oslony przeciwsloneczne, akumulatory kilka filtrow luzem w pudelkach
w kieszeni bocznej: 3 etui na filtry LowePro
na klapie od wewnatrz: karty pamieci, wezyk spustowy i pilot, dekle, szmatki do czyszczenia
zasadniczo, to sie miesci troche.
Podoba mi się to,myslę że na moje graty było by w sam raz,a mam pytanie co do kieszeni na laptopa,zmieści się tam coś o wielkości 16.4" ? czy 15.6 max?
: ) cóż..
cena ulegnie zmianie ; )
Ciekawe jak dużej ;)
Podoba mi się to,myslę że na moje graty było by w sam raz,a mam pytanie co do kieszeni na laptopa,zmieści się tam coś o wielkości 16.4" ? czy 15.6 max?
kieszen jest prostokatna (fajna rzecz) ale dosc waska (niefajna rzecz) przez co grubsze lapsy
trzeba wciskac. moje sluzbowe gowno (HP 6710, 15,4) wchodzi i jeszcze zostaje ze 2 cm luzu
na dlugosc i kapke na szerokosc.
z tym ze jedna rzecz musisz sobie dobrze przemyslec w tym wypadku: w odroznieniu od wiekszosci
plecakow tutaj laps podrozuje nie miedzy plecami a gratami, a na klapie. to z jednej strony mocno
obciaza zamek blyskawiczny (chociaz ten jest mocny, wiec o trwalosc az tak bym sie nie bal),
a z drugiej stony ogranicza mozliwosc pracy w terenie. bo jak taka klapa poleci z lapsem o ziemie,
to bedzie bol.
ja w swoim nie nosze kompa, chyba ze koniecznie musze.
Bartek_902
27-05-2010, 20:32
z tym ze jedna rzecz musisz sobie dobrze przemyslec w tym wypadku: w odroznieniu od wiekszosci
plecakow tutaj laps podrozuje nie miedzy plecami a gratami, a na klapie. to z jednej strony mocno
obciaza zamek blyskawiczny (chociaz ten jest mocny, wiec o trwalosc az tak bym sie nie bal),
a z drugiej stony ogranicza mozliwosc pracy w terenie. bo jak taka klapa poleci z lapsem o ziemie,
to bedzie bol.
Ja laptopa przewoził bym od święta z miejsca na miejsce,nie biore nigdy na plenerki pod chmurką,tylko właśnie mam sonego vaio FW51 16.4" on jest cienki ale niewymiarowy w porównaniu do innych i to jest własnie pytanie czy wejdzie bo zależało by mi na tym żeby jednak się mieścił bo drażni mnie tak jak teraz np jade gdzieś pociągiem i mam 3 bagaże plecak z gratami foto torba na ramie z laptopem i walizka na kółkach z ubraniami,a dzięki temu miał bym o jeden bagaż mniej bo lapek i graty foto były by w jednym miejscu ;)
P.S Mozesz zamieścić foto komory na lapka??
Ja do niego wpycham 500f4(choć według producenta nie powinien się zmieścić)+24-70+D3+sb900+sigme 15mm polar baterie i 12"laptok. I tyle to waży że mam dość. Jest to największy plecak jaki wepchasz do samolotu jako bagaż podręczny (pod warunkiem że nie przekroczysz masy 10kg).Jest solidny i pakowny, ale na jakieś wyprawy gdzie trzeba targać coś oprócz sprzętu foto nie bardzo się nadaje.
Bartek_902
27-05-2010, 21:02
ale na jakieś wyprawy gdzie trzeba targać coś oprócz sprzętu foto nie bardzo się nadaje.
Dlaczego??
masz inne plecaki lowepro przeznaczone do tego rodzaju zastosowań. Spójrz na jego wymiary on wygląda jak walizka , jedna komora żeby w niej grzebać musisz go zdjąć z pleców i cały otwierać , gdy masz przytroczony statyw nie jest to wygodne . Nie żałuje że go kupiłem. Czasami lata zemną do pracy a w tej kwestii jest bezkonkurencyjny, ale myślę o kupnie DryZone Rover'a(oczywiście zdaje sobie sprawę że 500tka tam nie wejdzie , ale z tym klocem na plecach jakichkolwiek wypraw sobie nie wyobrażam).
Bartek_902
27-05-2010, 21:59
Ale dryzone rover ma mały przedział na graty foto,sam bralem go pod uwage,oglądałem nawet i stwierdzilem że wielki wór i jak nie nosisz nic w przedziale dla rzeczy osobistych i masz sam sprzet fotto to wyglada jak pusty worek ;)
Dlatego ja będę miał dwa :) a na codzień latam z torbą crumplera
Mam od jakiś dwóch lat. Kupiłem, bo ponoć był największym akceptowalnym w kabinie samolotu - fakt, ze do tej pory nigdy nie miałem z nim w samolocie problemu.
Oderwał mi się nit przy rączce na gorze plecaka, ale dalej można go przenosić trzymając za rączkę.
Poza tym mocowanie statywu, MZ, kiepsciwe: trzeba doczepiać taka "kieszonkę". Malo w sumie praktyczne i niezbyt stabilne. Cóż innego ? Pakowny, zamki OK, laptopa nigdy do niego nie wkładałem.
W sumie mogę polecić.