PDA

Zobacz pełną wersję : wyciąganie ścieżki dźwiękowej

neverhood
27-05-2010, 12:06
witam, nie wiem czy moglem pisac w dziale opogramowanie, (jesli tak to prosze admina o przeniesienie watku.

czy znacie jakies programy do wyciagania dzwieku np z dvd. mam koncert na dvd i chcialem sobie do auta wyciagnac sciezke dzwiekowa.
ewentualnie z pliku avi np teledysku

Boryszuk
27-05-2010, 13:01
http://www.google.co.uk/search?hl=en&source=hp&q=extract+sound+from+dvd+freeware&aq=1&aqi=g4g-m1&aql=&oq=extract+sound+from+dvd&gs_rfai=

elanek
27-05-2010, 13:03
witam, nie wiem czy moglem pisac w dziale opogramowanie, (jesli tak to prosze admina o przeniesienie watku.

czy znacie jakies programy do wyciagania dzwieku np z dvd. mam koncert na dvd i chcialem sobie do auta wyciagnac sciezke dzwiekowa.
ewentualnie z pliku avi np teledysku

Zakupiłem ostatnio Adobe Premiere Elements. Przyjedzie do mnie znajomy kamerun, to mnie takich rzeczy nauczy i postaram się opisać sprawę. Też mam sporo rzeczy do wyciągnięcia z filmów. Muzy, której nie ma nigdzie.
APE ma triala ważnego przez miesiąc, więc dasz radę :), mimo, że to całkiem poważne i skomplikowane narzędzie.

RomanZWrocławia
27-05-2010, 13:25
Xilisoft DVD Audio Ripper

neverhood
27-05-2010, 13:27
super, moj kolega ma pelna wersje APE wiec podejde do niego, wlasnie jest duzo fajnej muzy np w filmach i nie ma tzw. soundtrackow, a i koncerty ktore nie ukazaly sie w wersji studyjnej i az sie prosi wowczas jakis program. sprobuje APE jak mi sie nie uda, to bede czekal na jakis opis krotki

acha jeszcze jedno, zalezy mi rowniez na mozliwosci ustawienia parametrow audio

Xilisoft DVD Audio Ripper
czy on ma mozliwosc ustawiania z jakim bitrate chce otrzymac np mp3

neverhood
27-05-2010, 13:46
tak sie zastanawiam, czy np. sciezka dziewkowa audio filmu (w domysle muzyka) na dvd jest nagrana osobno od sciezki dialogow? jesli tak to jakim to programem wyciagnac, moze APE ma taka mozliwosc, ale moze ktos jest zorientowany w temacie

RomanZWrocławia
27-05-2010, 13:49
czy on ma mozliwosc ustawiania z jakim bitrate chce otrzymac np mp3

od 80 do 320 KBits
plus jakieś predefiniowane ustawienia. Jest też sound normalizer.
Ja zrzucam do wav.-a. Jak potrzebuję MP3 to RazorLame.
Przy standardowych ustawieniach operacja skopiowania całej ścieżki dźwiękowej sprowadza się do czterech kliknięć

RomanZWrocławia
27-05-2010, 13:54
dialogi i muzyka to jedna ścieżka dźwiękowa. Rozwiązaniem jest kupno soundtracka na płycie CD z danego filmu. Choć i tam czasem zdarzają się fragmenty dialogów zachodzące na muzykę.

elanek
27-05-2010, 14:08
wlasnie jest duzo fajnej muzy np w filmach i nie ma tzw. soundtrackow, a i koncerty ktore nie ukazaly sie w wersji studyjnej i az sie prosi wowczas jakis program
Właśnie m.in. po to kupiłem APE :)
Żeby nie było ścieżki dźwiękowej do "Wina truskawkowego"...

neverhood
28-05-2010, 12:59
ok, dzieki za pomoc, wybieram sie w weekend do kolegi i mam nadieje ze pomoze mi wyciagnac pare kawalkow. i rzeczywiscie do wava bo przynajmniej jakosc lepsza

ruffio
28-05-2010, 13:18
Polecam Super 2010.

Kwiatek111
28-05-2010, 14:31
a ja virtual dub, bardzo prosty w obsludze
masz tam 2 suwaki zaznaczasz czas i zapisujesz audio