Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Na krawędzi
Witam!
Kadr z podejścia nad przełęcz Winnats, zapraszam:)!
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
Dziękuję!
Zbyt wąsko u góry i z prawej wokół drzewa, kolorki się podobają.
Bdb kadr, ale zgadzam sie z przedmowca co do kadrowania i ... kolorów :)
Kurcze widzicie, z tym "brakiem oddechu" dla drzewa niestety jest tak, że zeżarło go prostowanie... Ciężko było znaleźć jakiś punkt odniesienia dla pionu w tych ukośnych okolicznościach... No i dopiero długo po fakcie zauważyłem przechył (niestety znaczny) w podstawach chmur - trzeba było poziomować :( Uczymy się cały czas... ;)
Tutaj również dziękuję za odwiedziny! Ale może ktoś jeszcze się wypowie? :)
Proac150
27-05-2010, 23:46
A mnie się taki kadr podoba, fajna fota
ja się tam na krajobrazach nie znam, ale jednak prostowałbym do pionu drzew
Tyle, że właśnie drzewa nie były proste w najmniejszym nawet stopniu :) Zapewniam jednak, że "obiektywny pion" jest tutaj zachowany.
przemek29
28-05-2010, 01:32
ja się tam na krajobrazach nie znam, ale jednak prostowałbym do pionu drzew
nie wiem czy mam racje ale dozuce swoje grosze na tej drugiej górze sa takie jak by oberwany grunt bądź trawa jestem z irlandii i to racze sie dzieje w poziomie moze sie myle ale tak tez sie podoba nawet jak nie jest prosto to i tak nie widac
borregaard
28-05-2010, 05:53
Fajny kadr,drzewo,kolor....nie wydziwiajcie..
A mnie się taki kadr podoba, fajna fota
I mnie też. Jest tak "świeżutko" :).
wojtek6308
28-05-2010, 08:15
Może i za ciasno, ale za to bardzo przyjemnie, ładne kolorki :) .
Kurcze widzicie, z tym "brakiem oddechu" dla drzewa niestety jest tak, że zeżarło go prostowanie... Ciężko było znaleźć jakiś punkt odniesienia dla pionu w tych ukośnych okolicznościach... No i dopiero długo po fakcie zauważyłem przechył (niestety znaczny) w podstawach chmur - trzeba było poziomować :( Uczymy się cały czas... ;)
to mogłeś zaryzykować i pokazać je bez prostowania albo wyprostować połowicznie nieraz zdjecie jest tego warte nie zawsze musi być tak perfekcyjnie ważne aby obróbka była nieskopana :)
jurek1906
28-05-2010, 12:18
Ciekawa miejscówka,dobrze pokazana.