Zobacz pełną wersję : SB 400 Dla Nikona D5000 ?
Witam tak jak w tytule, czy lampa 400 da rade ? Zdjęcia w klubach czy otwartych eventach mnie interesują, chyba że macie propozycję coś cenowo do SB 400 inną ?
czyli lepsza niż SB 400 ?
sb 400 nie jest warta swej obecnej ceny
silversideup
27-05-2010, 21:05
Witam tak jak w tytule, czy lampa 400 da rade ? Zdjęcia w klubach czy otwartych eventach mnie interesują, chyba że macie propozycję coś cenowo do SB 400 inną ?
Jeżeli Ci ktoś podaruje tą lempę bierz w ciemno. Jeżeli chcesz za nią zaplacić obecną cene to daruj sobie. W większości kadrów w warunkach o których piszesz "czterysetka" nieda rady.
W tej samej cenie - a chyba na pewno taniej kupisz Nissina Di622. Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony. A możliwości Nissina nieporównanie większe od SB-400.
Aktualnie chcę sprzedać moją SB-400 wraz z kabelkiem najlepiej, oczywiście taniej, niż teraz w sklepie, zapraszam na giełdę lub PW.
Dodam, że ta lampka jest całkiem zdolna. Jedyny powód sprzedaży to chęć zabawienia się w CLS.
czyli polecacie tą lampe Nissin Di622 ??
Ja - tak.
Krzysi3k
31-05-2010, 19:40
miałem SB-400 ... byłem zadowolony, teraz mam Nissina di662 i jestem bardziej zadowolony ;).
nie chciałbym zakładać nowego wątku. Potrzebna mi jest lampa (podstawowa przecież rzecz w fotografii ;) ) . Ale taka właśnie poręczna typu SB-400 . Ma służyć do doświetlania cieni w ostrym słońcu oraz doświetlać w pomieszczeniach mieszkalnych.
Wiem że jest lampa Sunpak RD 2000 coś podobnego w design jak SB400 . Czy są jeszcze na rynku podobne lampy jak SB400 ale o lepszych parametrach.
Na lampę chciałbym wydać ok. 200 zł (używki SB400 po tyle chodzą ) ale jakby się znalazła jakaś lampa o lepszych parametrach mogę wydać więcej
Prawdę mówiąc większość jest lepszych.. :) Tylko ile więcej możesz wydać?
zdaje sobie sprawę że są lepsze ;) Chodzi mi głównie o poręczność. Lampa wygląda na taką że mógłbym ją mieć na stałe przytwierdzoną do body.