Zobacz pełną wersję : Napijmy się ... w ... Łodzi
Prawie 600 użytkowników serwisu społecznościowego Facebook zapowiedziało swój udział w masowym piciu wina. Bez zgody urzędu miasta i policji.
więcej: http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7939481,Facebook__Szykuje_sie_masowe_picie _wina_w_Lodzi.html?skad=rss
co się dzieje :roll:
co się dzieje :roll:
Suszy...
(a pełnym zdaniem: W mieście Łodzi suszy po powodzi)
Marian K
26-05-2010, 19:31
Pomysł z piciem wina podpada pod ustawę.Ale coś co nie koliduje z prawem jest wyzwaniem dla władz miasta,policji.
a w ogródku piwnym mozna pić...
shaddixx
26-05-2010, 20:30
podobna impreza miała być w warszawie ale pod hasłem "wielka rozwałka" deweloper wykupił dwa stojace obok siebie mieszkania, właściciele tych mieszkań chcieli zrobić wielka impreze (rozswałke). Na Fejsbuku wpisało sie chyba 3 tysiące chetnych. Policja zainteresowała sie sprawą i na podobnych warunkach chciala wystawić organizatorom mandat w kwocie 2000 zł.
a w ogródku piwnym mozna pić...
Nie wiem jak w Łodzi, ale na Śląsku mamy jeden taki "ogródek piwny".
Nazywa się WPKiW ;)
Megazordon
26-05-2010, 20:49
(...)Na Fejsbuku wpisało sie chyba 3 tysiące chetnych. Policja zainteresowała sie sprawą i na podobnych warunkach chciala wystawić organizatorom mandat w kwocie 2000 zł.
A zatem jeśli każdy z uczestników złoży się po 0,66 zł to pokryją koszt mandatu i będą się mogli bawić dalej.
shaddixx
26-05-2010, 20:50
też było to w planach:)
Nie mniej jednak nie doszło do skutku i imprezę przeniesiono.
Wina nie pijam...chyba, że od święta ale tylko te poniżej 6 zł(ych)żeby przypomnieć sobie stare dobre czasy. A tak w ogóle nie rozumiem zakazu spożywania alkoholu w miejscach publicznych. Ot kolejny haracz dla @##@$$#% z urzędu miasta. Sam osobiście na koncie mam 7 mandatów za tzw "spożywkę" od tych @#$%^& ze straży miejskiej. Nie uznaję tej organizacji i nie spotkałem na swej pijackiej drodze nigdy inteligentnego, elokwentnego i przede wszystkim "normalnego" strażnika przynajmniej w Krakowie . Nie zapłaciłem, i nie zapłacę, zresztą tak samo jak mandatów za parkowanie w ścisłym centrum Krakowa
Na pohybel władzy i straży miejskiej
Rafał_Sz
28-05-2010, 13:10
Patrzę na tytuł wątku, prawą ręką klikam i wchodzę, w lewej trzymam już flaszkę i myślę zaproszenie jakieś na forumową imprezę! A tu takie kwiatki. Ech...
:);)
Wina nie pijam...chyba, że od święta ale tylko te poniżej 6 zł(ych)żeby przypomnieć sobie stare dobre czasy. A tak w ogóle nie rozumiem zakazu spożywania alkoholu w miejscach publicznych. Ot kolejny haracz dla @##@$$#% z urzędu miasta. Sam osobiście na koncie mam 7 mandatów za tzw "spożywkę" od tych @#$%^& ze straży miejskiej. Nie uznaję tej organizacji i nie spotkałem na swej pijackiej drodze nigdy inteligentnego, elokwentnego i przede wszystkim "normalnego" strażnika przynajmniej w Krakowie . Nie zapłaciłem, i nie zapłacę, zresztą tak samo jak mandatów za parkowanie w ścisłym centrum Krakowa
Znaczków na listy też nie kupujesz? :):)
Popieram Twoją wypowiedź w 100%. Zaręczam, że gdziekolwiek nie pojedziesz to w każdym mieście te mośki wyglądają i zachowują się tak samo. Skąd oni ich biorą ? Z łapanki ?
Patrzę na tytuł wątku, prawą ręką klikam i wchodzę, w lewej trzymam już flaszkę i myślę zaproszenie jakieś na forumową imprezę! A tu takie kwiatki. Ech...
:);)
Znaczków na listy też nie kupujesz? :):)
Od wielu lat nie wysłałem żadnego listu.....
PS.
z urzędów pracy, z zakładów zamkniętych itd...
Może to znajomi królika?
tego na górze?
:D