Zobacz pełną wersję : www.canoniarze.pl
Interesujaca inicjatywa, moze wreszcie zastapi nieciekawy C-B: http://www.canoniarze.pl
Z tego co wiem były już takie inicjatywy i nie przetrwały, pożyjemy zobaczymy
sciągacze....
"Masz wolną chwilę? Interesujesz się fotografią? Jeśli chcesz zająć się którymś działem lub działami naszego forum, napisz w dziale forum - Do Admina, Szukamy Moderatora. Warunek konieczny musisz być CANONIARZEM!"
eh, a juz miałem nadzieje :mrgreen:
Maciek R
26-05-2010, 14:58
Nikłe szanse powodzenia - nikt z "lustrznką" tam nie wejdzie.
Słaby start biorąc pod uwagę literówki już w samym "tytule" strony.
Nabór na moderatorów forum już na starcie z łapanki...
Rafał_Sz
26-05-2010, 15:02
Lipa. Nie mają działu Humor.
:)
Ojej, zaraz ze literowki. Kazdy poczatek jest trudny. A przy C-B kazda inicjatywa jest dobra - moze ktoras wypali, bo jak na razie dla normalnych Canoniarzy najlepsze forum to Nikoniarze.pl :-)
bo jak na razie dla normalnych Canoniarzy najlepsze forum to Nikoniarze.pl :-)
Amen :D
wbrew pozorom zmiana domeny forum nikoniarzy może przysporzyć niemałej popularności forum canoniarzy. Konkurencja zawsze się przyda.
pn - co takiego nieciekawego widzisz w CB? jak każde miejsce spotkań dziesiątek tysięcy anonimowych internautów nie jest bez wad...
pn - co takiego nieciekawego widzisz w CB? jak każde miejsce spotkań dziesiątek tysięcy anonimowych internautów nie jest bez wad...
O tym samym akurat pomyślałem - nie jestem zarejestrowany tam, więc nie wiem jak wygląda, jednak z rozmów ze znajomymi wynika, że CB jest popularne i ma się całkiem nieźle....
Proszę się nie czepiać CB, to nasi przyjaciele! Co do nowej inicjatywy. No cóż. Można zakładać różne fora i dzielić się pasją z innymi na różne sposoby. To co mnie tam dziwi to cały, ogromy dział fotografia ślubna. Wygląda na to że inicjatorami mogą być fotografowie ślubni (promocja) ale mogę się mylić. CB ma bardzo wiernych forumowiczów, będze ciężko.
Amen :D
Podpisuje sie pod tym, choć mam canona to nigdy nie moglem sie przekonać do tego ich forum, nie ten klimat co tu ;)
To trzeba ich zaprosić do nas. Po co się bidule mają tułać samopas... ;)
lucidlunx
26-05-2010, 16:42
a ja sie cieszę, że tam trafiłem, tam przynajmniej nie jadą po innych tak jak tutaj...
typowy canoniarz - nie wazne co i jak; ale i wszędzie musi powiedzie, że wszystko związane z nikonem jest złe :( (znam to z autopsji - rozmowy z innymi "fotografami")
lucidlunx
26-05-2010, 16:56
TMB, używam Pentaxa.....:???: łatwo ocenić prawda? a ja napisałem tylko co odczułem po wejściu tam i tutaj na ten temat, a nie stwierdziłęm, że wszystko co związane z nikonem jest złe.
velaskez
26-05-2010, 17:01
Mają bez sensu kolory. Mało widać. Szare na szarszym tle etc. Powinni popracować nad kolorystyką.
TMB, używam Pentaxa.....:???: łatwo ocenić prawda? a ja napisałem tylko co odczułem po wejściu tam i tutaj na ten temat, a nie stwierdziłęm, że wszystko co związane z nikonem jest złe.
Dziwny z Ciebie gosc, tak sie po prostu wlasnie zarejestrowales, zeby posiac zamet juz w pierwszych postach i powiedziec nam o swoich negatywnych uczuciach na nasz widok...
przywitała mnie ich strona moim awatarem więc nic tylko się zapisać :)
A poważnie będę obserwował co im z tego wyjdzie :)
ciekawa inicjatywa ...
przyjrzę się jej bliżej ...
to po co błądzisz po nieprzyjaznych forach skoro masz swoją manufakturę? Prawdę mówiąc najciekawsze i najprzyjaźniejsze - moim skromnym zdaniem - forum fotograficzne z miłą atmosferą. Dawno mnie tam nie było ale takie mam stamtąd wspomnienia...
ciekawa inicjatywa ...
przyjrzę się jej bliżej ...
To jednak bardzo pożyteczna inicjatywa jest.
tbogdanowicz
26-05-2010, 20:35
No wiesz!?!?!?
Tak do kolegi z forum....;))). Czyżby jakaś sugestia???
sciągacze....
"Masz wolną chwilę? Interesujesz się fotografią? Jeśli chcesz zająć się którymś działem lub działami naszego forum, napisz w dziale forum - Do Admina, Szukamy Moderatora. Warunek konieczny musisz być CANONIARZEM!"
eh, a juz miałem nadzieje :mrgreen:
właśnie nazwa jest jakaś taka dziwna - ściągnięta z tego forum.. Canonierzy - to byłoby ok.. a tak to jakoś dziwnie
Ojej, zaraz ze literowki. Kazdy poczatek jest trudny. A przy C-B kazda inicjatywa jest dobra - moze ktoras wypali, bo jak na razie dla normalnych Canoniarzy najlepsze forum to Nikoniarze.pl :-)
eee.. wydaje ci się.. różnica jest taka że tam Vitez jest objeżdżany zdrowo raz na tydzień i nic sobie nikt z tego nie robi, nie zamiata pod dywan itp. tu jest inaczej, z całym szacunkiem dla Piotra zanotowałem sporo "znikających" wątków, tam to rzadkość, może dlatego że właściciel (Hazan - Grzegorz Marczak) jest zajęty swoim antyweb.pl i w zasadzie się nie udziela..
Interesujaca inicjatywa, moze wreszcie zastapi nieciekawy C-B: http://www.canoniarze.pl
wbrew pozorom zmiana domeny forum nikoniarzy może przysporzyć niemałej popularności forum canoniarzy. Konkurencja zawsze się przyda.
Coś mi się zdaje że kol. PN na CB już miał konto "pn_" i chyba coś mi się zdaje (PN wybacz jeśli się mylę) że pożegnanie było burzliwe ;)
Proszę się nie czepiać CB, to nasi przyjaciele! Co do nowej inicjatywy. No cóż. Można zakładać różne fora i dzielić się pasją z innymi na różne sposoby. To co mnie tam dziwi to cały, ogromy dział fotografia ślubna. Wygląda na to że inicjatorami mogą być fotografowie ślubni (promocja) ale mogę się mylić. CB ma bardzo wiernych forumowiczów, będze ciężko.
Dokładnie, masz rację - CB ma ogromny potencjał wiedzy sprzętowej - tu jest więcej fotografii, tam nie..
poza tym to tak jakby powstało nowe forum nt. nikona (choćby przez NP stworzone) - trzeba jeszcze przekonać użytkowników do niego.. a jak sami przyznacie z tym ciężko będzie ;)
typowy canoniarz - nie wazne co i jak; ale i wszędzie musi powiedzie, że wszystko związane z nikonem jest złe :( (znam to z autopsji - rozmowy z innymi "fotografami")
Taa... napisz jeszcze że każdy canoniarz ma rogi a ja Ci odpiszę że nikoniarz ma kopyta ;)
gadasz z niewłaściwymi ludźmi..
już widziałem kilka takich pożytecznych inicjatyw ;) - ciekawe czy też będziecie tak pisać jak NP założy swoje forum ;)
Pozdrowienia z czerwonego obozu ;)
Coś mi się zdaje że kol. PN na CB już miał konto "pn_" i chyba coś mi się zdaje (PN wybacz jeśli się mylę) że pożegnanie było burzliwe ;)
Nie mylisz sie ("pn_" bylo dlatego, ze to dziadostwo nie przyjmowalo "pn"), bardzo burzliwe bylo. Co nie zmienia faktu, ze szkoda, ze nie ma forum Canona trzymajacego taki poziom jak nasze zolto-czarne.
Nie mylisz sie ("pn_" bylo dlatego, ze to dziadostwo nie przyjmowalo "pn"), bardzo burzliwe bylo. Co nie zmienia faktu, ze szkoda, ze nie ma forum Canona trzymajacego taki poziom jak nasze zolto-czarne.
"sprzętowo" myślę że CB jest porównywalne - poziom informacji podobny,
"zdjęciowo" tu jest o wiele lepiej,
"społecznościowo" - dyskusyjne kwestie to te czy lepsze prawie oficjalne kłótnie i narzekania na Viteza i innych modów przy obojętności właściciela czy podążanie wzdłuż jedynie słusznej linii ;) - szczerze mówiąc jak się specjalnie człowiek nie wychyla w żadną stronę to wszędzie da się przeżyć ;) ..
zarówno tu jak i tam moim zdaniem jest całkiem fajnie..
jak się drugie forum rozwinie to pewnie też się zapiszę ale szczerze mówiąc to nie widzę żeby było zapotrzebowanie na jeszcze jedno forum - po półtora miesiąca działania canoniarze.pl mają 31 zarejestrowanych userów więc to nie za dużo mimo takiej "szeptanej" reklamy na kilku forach..
IMO to będzie kolejny dziwny twór jeżeli ktoś od początku nie będzie trzymał nad tym pieczy. Pojawi się grupa "wszechwiedzących" ,"wszechmocnych" ,"nieomylnych" itp. Zrobi się większa grupa userów i zaczną się przepychanki i będzie kolejne internetowe bagienko ;)
Tego typu fora powstają, chwilę wegetują i znikają jak sen złoty - podobnych przykładów w przeszłości było całkiem sporo.
Zasada grawitacji jest nieubłagana.
"sprzętowo" myślę że CB jest porównywalne
Jak to porownywalne? Czyzby wszyscy mieli Nikony?!? :-D :-D :-D
"społecznościowo" - dyskusyjne kwestie to te czy lepsze prawie oficjalne kłótnie i narzekania na Viteza i innych modów przy obojętności właściciela czy podążanie wzdłuż jedynie słusznej linii
No co Ty, dowcipy opowiadasz :-) Kiedys byl taki watek, glosowanie, czy pozbawic V. uprawnien, w ciagu 3 godzin bylo kilkaset glosow, 95% za pozbawieniem. Wiec watek natychmiast polecial w kosmos i wszystkie rozmowy na temat tego kosmosu tez tam polecialy. :-D
Tego typu fora powstają, chwilę wegetują i znikają jak sen złoty - podobnych przykładów w przeszłości było całkiem sporo.
Dokładnie. A bywają i takie kwiatki:
www.cypherdid.mojeforum.net
Coś Wam mówi ten nick? ;)
enthropia
27-05-2010, 09:05
A mnie się tam podoba.
A tak na marginesie, to to nie jest przypadkiem jakaś oficjalna inicjatywa? Logo Canona w logotypie, do tego ''portal Canona''?
A mnie się tam podoba.
A tak na marginesie, to to nie jest przypadkiem jakaś oficjalna inicjatywa? Logo Canona w logotypie, do tego ''portal Canona''?
enthropia ... to jest OCZYWISTE, że canoniarze są projektem Canona ...
świadczy o tym duży nacisk położony na PREZENTACJĘ sprzętu Canona, a nie na dyskusję o nim ...
Dodatkowo używają nie tylko nazwy, ale i LOGO ...
ktos zarzucił mi, że jestem firmowym rasistą (w uproszczeniu ;) ). Nie raz gadałem z canonierami i - i na podstawie tych kilku ludzi wystawiłem opinię o nich - ciągle gadali, ze Nikon jest: drogi, wolny, słabo oddaje kolory; ma złe przyciski w złym miejscu; to, ze niektore szkła nie pasuje do takis body i ogólnie psoczył...
Jak rozmawiałem z kolegami nikoniarzami-fotoprzyrodnikami; oni umieli powiedziec (tak jak na tym forum) co ma złe/dobre nikon i, ze jak wydaje sie np. 20tys zł na sprzet to ta róznica w cenie jest tak mała, ze niezauważalne...
Włóczykij
27-05-2010, 16:12
No nie wiem, czy są powiązani z firma Canon. Strona(i forum) jest zbudowana na darmowych skryptach joomlowskich. Myślę, że firma zasponsorowałaby im mocniejsze wejście.
No nie wiem, czy są powiązani z firma Canon. Strona(i forum) jest zbudowana na darmowych skryptach joomlowskich. Myślę, że firma zasponsorowałaby im mocniejsze wejście.
Dokładnie. Jakkolwiek sama joomla jest świetnym systemem, to chyba nie pokusiłbym się o postawienie forum na joomli. CMS - owszem, ale reszta nie.. Serwer też nie wygląda na dedyka.
to forum nie musi należeć bezpośrednio do Canona ... są różne metody, żeby kontrolować "spontaniczną inicjatywę" ...
nie tylko w biznesie ...
canoniarze
27-05-2010, 17:16
Witam wszystkich, aby uciąć wszystkie spekulacje na temat canoniarzy :
1. projekt nie jest związany z firma Canon (prowadzimy TYLKO rozmowy co do wykorzystania loga)
2. projekt w żaden sposób nie jest konkurencją do Canon-Board tym bardziej Nikoniarzy.
3. powstał jako PORTAL SPOŁECZNOŚCIOWY a nie forum (choć forum posiada)
to tyle o projekcie.
Życzycie i przewidujecie szybki kres portalu, ja pewnie też bym się załamał i po roku zamknął projekt gdybym widział ilość wejść i kliknięć na reklamy czy banery ale na szczęście nie musimy ze strony robić bilbordu reklamowego.
Do "filka", pracuje na Joomli! od wielu lat choć testowałem wiele CMS-ów, i nie znam bardziej konfigurowalnego (na jooomli jest www.przekroj.pl , http://www.porsche.pl - tak porsche na darmowym CMS-e przypadek? ). Zgadza się mozna forum postawić na Vbulletin lub ipboard ale wyjaśniłem to w punkcie 3.
zastanawiam mnie jedno - zarejestrowałeś sie zapewne teraz; dział Cafe jest działem zamkniętym, więc kto udzielił Ci takich informacji, ze jest tu taki temat?
A poza tym, czemu "nikoniarze" z małej :?:
canoniarze
27-05-2010, 17:45
Jestem administratorem www.canoniarze.pl miałem w ciągu 2 dni 300 przekierowań z tego miejsca. Dlatego tu trafiłem.
heh;) kochane kabelki.....
Życzycie i przewidujecie szybki kres portalu, ja pewnie też bym się załamał i po roku zamknął projekt gdybym widział ilość wejść i kliknięć na reklamy czy banery ale na szczęście nie musimy ze strony robić bilbordu reklamowego.
Wrzuć na luz, kilka postów to nie zdanie całego forum.
Mam kilku kolegów Canonierów i nawet im podlinkowałem Twój portal.
Osobiście jestem za takimi inicjatywami.
Powodzenia, Pozdrawiam.
Zobaczymy jak się rozwinie cały portal. Jeżeli mądrze go poprowadzicie to na pewno wielu userów zyskacie i to nie tylko spod znaku C ale i innych(o ile nie zamkniecie się na nich).
Ja osobiście nie traktuje Was w kategoriach konkurencji - a wręcz przeciwnie, nie wiadomo, czy nie partnera do współpracy :)
Jednak w kwestii technicznej:
na jooomli jest www.przekroj.pl
Tu nie sądzę - jest kilka przesłanek, które mi do Joomli nie pasują - ale to raczej przeczucie, niż wiedza :)
http://www.porsche.pl - tak porsche na darmowym CMS-e przypadek?
A tu akurat mogę powiedzieć, że się mylisz, to stoi na Typo3, a to troszkę jakby inna półka oprogramowania niż Joomla - chociaż fakt, też Open Source.
Jestem administratorem www.canoniarze.pl miałem w ciągu 2 dni 300 przekierowań z tego miejsca. Dlatego tu trafiłem.
To jak - rozliczamy się od kliknięcia, czy za czas wiszenia wątku ? ;)
To jak - rozliczamy się od kliknięcia, czy za czas wiszenia wątku ? ;)
Pamiętaj, że nie zamknąłem, chociaż mogłem. ;)
A poważnie - wszystkiego dobrego życzę. Oby było treściwie i popularnie.
canoniarze
27-05-2010, 20:32
Aby udowodnić ze jesteśmy przyjaźnie nastawieni i doceniamy Wasz wkład i wychowanie niejednego fotografa, podeślijcie baner zamieszczę go w dziele "Nasi znajomi" może mnie nie zjedzą.
Ja również życzę powodzenia :)
Do "filka", pracuje na Joomli! od wielu lat choć testowałem wiele CMS-ów, i nie znam bardziej konfigurowalnego (na jooomli jest www.przekroj.pl , http://www.porsche.pl - tak porsche na darmowym CMS-e przypadek? ). Zgadza się mozna forum postawić na Vbulletin lub ipboard ale wyjaśniłem to w punkcie 3.
Heh, to jest nas dwóch :D Skoro znasz joomlę, to znaczy, że nie zdążyłeś odpowiednio zabezpieczyć strony tylko dlatego, że jest świeża. Jestem spokojniejszy :mrgreen:
canoniarze
28-05-2010, 14:55
Niestety swoje trzeba odczekać na realizacje zamówienia i licencje jFireWall. Ale dzięki za troskę.