PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wierzba przed zmierzchem...

krzysztofz24
26-05-2010, 12:31
Witam, poczynione wczoraj. Wszelkie uwagi wlasne i komentarze mile widziane, moze komus podejdzie;-). Takze zapraszam.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img443.imageshack.us/img443/6674/dsc1467edytowany1kopiae.jpg)

erde
26-05-2010, 12:38
ja bym wywalił drugoplanowe drzewo z prawej strony. poza tym BARDZO mi podchodzi. fajne kolory, mimo że nieco pojechane :)

krzysztofz24
26-05-2010, 13:00
Wywalilem slup energetyczny, wywalilem domek pod lasem i posprzatalem smieci na lace;-), drzewko na razie zostalo ale jakby co moze pojsc pod wycinke:-). kolorystyka z zalozenia miala byc taka:lekki natural-vivid-bardzo cieplo-zlotawo;-). Czyli WB na 8000, i ciagniety pomaranczowy, niebieski (ze wzgledu na niebo) i troche zoltego(niebo i laka)...no i ogolnie suwaczki nasycenia i jaskrawosci ciut wiecej niz mam zwykle w zwyczaju...thx za wpis.

erde
26-05-2010, 13:07
no to sporo miałeś sprzątania. tak jak piszę - kolory bardzo mi się podobają. kadr również

Hoobie
26-05-2010, 13:10
Z tym drzewkiem po prawej to faktycznie dobry pomysl...
Mi takze sie podoba, lubie takie barwy, wiec jest git. Kadr tez mi lezy!
Fajne miales warunki :D

Bartekkw
26-05-2010, 13:22
zastanawiam się czy nie przydałoby się troszkę selektywnego kontrastu na koronę drzewa. Kadr i obróbka cacy

harb
26-05-2010, 13:40
Wywalilem slup energetyczny, wywalilem domek pod lasem i posprzatalem smieci na lace;-), drzewko na razie zostalo ale jakby co moze pojsc pod wycinke:-). kolorystyka z zalozenia miala byc taka:lekki natural-vivid-bardzo cieplo-zlotawo;-). Czyli WB na 8000, i ciagniety pomaranczowy, niebieski (ze wzgledu na niebo) i troche zoltego(niebo i laka)...no i ogolnie suwaczki nasycenia i jaskrawosci ciut wiecej niz mam zwykle w zwyczaju...thx za wpis.

oby tak dalej coraz lepiej Ci idzie Krzysiu, robisz postępy to widać, może jeszcze nie jest doskonale ale naprawdę ładna fotka Ci wyszła, jest dobrze (z uwagami kolegów) :)

Proac150
26-05-2010, 13:48
Jest bardzo ładnie, ale uwagi kolegów słuszne :)

Fremen
26-05-2010, 14:23
zastanawiam się czy nie przydałoby się troszkę selektywnego kontrastu na koronę drzewa. Kadr i obróbka cacy

Otóż to :) Fajny, ciepły pejzaż. Podoba się :)

krzysztofz24
26-05-2010, 14:28
oby tak dalej coraz lepiej Ci idzie Krzysiu, robisz postępy to widać, może jeszcze nie jest doskonale ale naprawdę ładna fotka Ci wyszła, jest dobrze (z uwagami kolegów) :)

Dzieki bardzo za pozytywna ocene...az sie troche zawstydzilem:-).
P.S Teraz juz raczej nie ma sensu dawac wersji bez drzewka po prawej, ale do druku pojdzie do wycinki;-),plus uwagi...

malasana
26-05-2010, 14:55
Bardzo ladnie to wyszlo. Zasluzyles tym zdjeciem na pochwale:)

Sławomirowski
26-05-2010, 14:57
Klasycznie, sielankowo, poprawnie kompozycyjnie. Zrobione o dobrej porze - ładna kolorystyka, światło. Cóż więcej - gratulować tego strzału :) Powodzenia !

Karbulot
26-05-2010, 15:06
Bardzo piekna obróbka, chciałbym tak umieć :) . Bardzo ostre, widać pojedyncze kłoski a jednocześnie nie ma przesadnego przeostrzenia, które czasem wychodzi przy nadmiernej obróbce. Widzę, że robione moim ulubionym krajobrazowym szkiełkiem 16-85 ;) .

hubik
26-05-2010, 15:54
I kolory i kadr mi się podobają. Trochę drażnią te druciki w ogrodzeniu, ale pewnie taka specyfika miejscówki (i kolejne zdjęcie z nimi dziś tu oglądam), pozostaje się do tego przyzwyczaić i nauczyć się je wykorzystywać w kadrach.

Seeker
26-05-2010, 16:19
Staraj sie w podobnych sytuacjach nie wlazic korona drzewa na linie horyzontu.
Dawaj ja wyzej albo nizej (ze wskazaniem na pierwszy wariant).

Po lewej wylazi troche aberracja chromatyczna. Zalecana mniejsza dziurka
lub dzialanie softu.

Ogolnie sympatyczny widoczek.

PABLOOK
26-05-2010, 19:42
Myślę, że jest bardzo sympatycznie :-).
Dobry kadr, dobre kolorki i co najważniejsze, dobre światło.
Wciągam w całości :wink::-).