Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Shi...
Czarodziej
25-05-2010, 22:26
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/05/20pufph-1.jpg
źródło (http://i50.tinypic.com/20pufph.jpg)..sha tj Monika (www.shishsa.maxmodels.pl ) jak juz pisalem z Kasiulem w Krk urzedowalismy :)))
Przekombinowane jak dla mnie. Nie za bardzo ogarniam to zdjęcie.
Czarodziej
25-05-2010, 23:27
jak kupisz d700 to zaczniesz ogarniac :)
zepsuty jakiś chyba :mrgreen:
marta_so
25-05-2010, 23:38
Super rzeczowa odpowiedz...wynika z tego, że nikt, kto nie ma d700 nie ma nawet po co wchodzic na Twoje wątki...a juz tym bardzie wypowiadać sie w ich kwestii, no bo jak nie ma d700 to jasne, że nie ogarnia...
Co do zdjecia to dla mnie dosyc ciekawe, gdyby nie to ucho wystające z oka... fajna modelka.
Czarodziej
25-05-2010, 23:50
wynika z tego ze d700 ma tak funkcje tzw wielokrotna ekspozycje .... a ta funkcja w tym aparacie jest zeby ja wykorzystywac .... w analogach tez takie byly :) mozna sie unosic i nie wchodzic na moje watki albo zrozumiec zart i zadac konkretne pytanie :P
Podwójną ekspozycję ma co najmniej połowa aparatów dostępnych na rynku. Następnym razem olej tę funkcję, zrób dwie ekspozycje oddzielnie, ładnie odsaturuj czerwień i zmniejsz przenikanie na twarzy, albo wykorzystaj ową funkcję tak, żeby nie kuła w oczy.
Czarodziej
26-05-2010, 00:03
:)aa to nie wiedzialem ze wiekszosc aparatow dostepnych to ma :) wole metode prob i bledow niz nakladanie klatek w ps ....
Jestem zdecydowanie na nie. Jakos mi ciezko sie tu na czymkolowiek skupic
remiksson
26-05-2010, 02:38
przekombinowane, nie wiadomo o co chodzi i jak pisał Struś, cięzko na czymkolwiek się skupić.
Leatherface
26-05-2010, 11:41
wole metode prob i bledow niz nakladanie klatek w ps ....
A nie lepiej i wygodniej byłoby chwile posiedzieć przy obróbce niż łączyć kadry w aparacie? Rozumiem, że nie trzeba tego robić na oślep, ale chyba mniej wygodnie mimo wszystko :)
Zdjęcie mi się nie podoba i po raz kolejny w Twoim wątku użyje tego sformułowania: to nie to za co Cie cenie :) Ale fajnie że różnych rzeczy próbujesz i nie zjadasz własnego ogona jak nie jeden.
Jak dla mnie rewelacja, świetnie wyszło połączenie, czy to multi czy ps mało mnie obchodzi. Sama modelina też świetna :)
jak kupisz d700 to zaczniesz ogarniac
Nie bardzo rozumiem, bo dla mnie to zdjecie jest nieciekawe. A co ma do tego D700?????????
Nie wazne jak robione: w programie, aparatem, czy malowane pedzlem. Przekombinowane i tyle.
Moze powinienes dodac logo NIKON D700 na fotce to wtedy wszyscy ogarna :-)
Pozdrawiam
Mimo uśmieszku na końcu ta odzywka jest po prostu chamska..., ale może nie znam się na żartach.
Zdjęcie słabe. Kombinowanie dla samego kombinowania. Twoje poprzednie zdjęcia zdecydowanie lepsze. A to, że w aparacie jest taka funkcja to o niczym nie świadczy. W niższych modelach niż Twój D700 (wow, ale masz sprzęt) jest taka funkcja AUTO i wcale to nie znaczy, że trzeba z niej korzystać (co najwyżej można).
Sapphiron
29-05-2010, 09:04
Mimo uśmieszku na końcu ta odzywka jest po prostu chamska...
oj zgodzę się z tym...
W S3 i S5 tez mam taką funkcję i co z tego? a nawet moje staruszki biją Twojego D700 pod pewnymi wzgledami :) czuj się gorszy :)
a co do zdjecia to tak jak ludzie mówią, przekombinowane z próbą dorobienia filozofii...
Czarodziej
29-05-2010, 13:33
ooo widze niektorych zabolalo :) do zdjec pozowanych nie dorabia sie filozofii ... jednych moze to urazic innych nie to tylko kwestia spojrzenia na zdjecie , zamknac sie w jednym i non stop usilnie sie tego trzymac czy szukac .... na kazdym portalu sa tacy co chca zrozumiec i tacy co nie ... dlatego dla jednych jest przekombinowane a dla innych nie :) a co do aparatu to dajcie spokoj z ta dyskusja bo naprawde zrobie sie niemily :))
ooo LoL
i dalej juz czytac nie musze
Hanibal - ty nie masz D700 więc zmykaj stąd i się nie wypowiadaj, bo się nie znasz na artyzmie a wielce zabierasz głos :-)
Swoją drogą, bardzo zabawna ta dyskusja i pouczająca (odsyłam do terminu "onanista sprzętowy" tu (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=49331)).
julievna
29-05-2010, 16:18
Mi się podoba pomysł, fajnie że jest eksperyment, gorzej z koncepcją całości chyba.
Jednak wstawianie fot by się nimi brandzlować i gardzić resztą nie kumająca artyzmu jest dość słabe... Albo wstawiasz i jesteś gotowy na krytyczną ocenę, albo czekasz na nic nie wnoszące wytryski radości.
Czarodziej
29-05-2010, 18:19
bardzo fajna dyskusja :) onanista sprzetowy hmm to napewno ja :) hahahha
Hanibal - ty nie masz D700 więc zmykaj stąd i się nie wypowiadaj, bo się nie znasz na artyzmie a wielce zabierasz głos :-)
tu (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=49331)).
hehehehehehe
heheheheheheheheheh
o tos mnie rozbawil chlopcze :)
ide kupic d700 bym se mogl watki czytac :P
Hanibal, wiesz że to z sympatii do Ciebie napisałem...
Hanibal, wiesz że to z sympatii do Ciebie napisałem...
Wiem wiem ;p
Ja se chyba dorysuje zero przy moim bede lepszy. D700s :-) i bede wrzucal co popadnie bo i tak nie ogarniecie he he.
Co do artyzmu hanibal-a to musze powiedziec ze obrazasz mojego mistrza!!!!! choc (pewnie ubolewa) D700s nie ma :-)