Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Gdzie dwie drogi łączą się w jedną
Bartekkw
25-05-2010, 20:29
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img691.imageshack.us/img691/5326/zgorki2.jpg)
Bartek_902
25-05-2010, 20:31
No i kolejne super,znow te kolory,to niebo :) aż się miło ogląda :D
grzesorg
25-05-2010, 20:37
Niebo jest niesamowite:) Gdzie ty takie znajdujesz?
Lubie taka fotografie........choc jak mowia.....brak tematu:D Podoba mi sie!
Nigdy nie pytalem ale czy uzywasz jakiegos "ofiltrowania"?? Jesli tak to jakiego?
.......... z zupełnie nieciekawego miejsca wyrzeźbiłeś świetne zdjęcie, gratulacje
Ładnie jest, a niebo piękne :).
Proac150
25-05-2010, 21:45
Niby nic tu nie ma, a ładnie jest, mega niebo wyszło
Bartekkw
25-05-2010, 21:52
Nigdy nie pytalem ale czy uzywasz jakiegos "ofiltrowania"?? Jesli tak to jakiego?
Polar Marumi DHG i ręcznie trzymana połówka Hitech 0.9 z miękkim przejściem ;)
Ale jakbyś zobaczł oryginał to byś nie uwierzył....dół to była masakra, a zdjęcie zrobiłem głownie z racji na niebo..
sabs2key
25-05-2010, 21:53
.......... z zupełnie nieciekawego miejsca wyrzeźbiłeś świetne zdjęcie, gratulacje
popieram, jak również to, że niebo jest Mega!! I podłączam się do pytania o filtry....
Bartekkw
25-05-2010, 21:53
Niebo jest niesamowite:) Gdzie ty takie znajdujesz?
W okolicy Otwocka ;)
Ale jakbyś zobaczł oryginał to byś nie uwierzył....dół to była masakra, a zdjęcie zrobiłem głownie z racji na niebo..
Sa na tym forum tacy ktorzy widzieli juz moje "wynalazki", z czegop to ja czasem nie wycuagam zdjec;)
A ja caly czas sie motam pomiedzy Hitechem a dokladka do Lee.........kurcze sa zdjecia ktorych bez filtrow nie zrobimy:(
Bartekkw
25-05-2010, 22:03
A ja caly czas sie motam pomiedzy Hitechem a dokladka do Lee........
Mam ten sam dylemat.....Lee drogie, ale w Londku jakby co to jest za połowę ceny polskiej - komplecik z holderem, adapterem szerokokątnym i filtrem połówkowym 0.9. Do tego zestaw 3 filtrów do landszaftu i można szaleć...Chyba się skusze
Mam ten sam dylemat.....Lee drogie, ale w Londku jakby co to jest za połowę ceny polskiej - komplecik z holderem, adapterem szerokokątnym i filtrem połówkowym 0.9. Do tego zestaw 3 filtrów do landszaftu i można szaleć...Chyba się skusze
Dokladnie o tym mowie........tylko musial bym sie do ladka wybrac i osobiscie obmacac a takiej mozliwosci nie mam:D
Bartekkw
25-05-2010, 22:13
tylko musial bym sie do ladka wybrac i osobiscie obmacac a takiej mozliwosci nie mam:D
No ale z Irlandii masz do Londka bliżej niż ja z Warszawy ;)
Jest jeszcze jeden myk z filtrem polaryzacyjnym - albo się męczysz przy klasycznym układzie i nakręconym na niego holderem, albo inwestujesz w zewnętrzną przejściówkę na holder i polara Heliopan 105mm. To drugie rozwiązanie jest kosmicznie drogie
Poduszki na niebie grają ekstra! Fota przednia.
podpiszę się :)
ostrytux
25-05-2010, 22:23
Jest Ok, próbowałeś czernie i biele ? :twisted:
Bartekkw
25-05-2010, 22:35
Jest Ok, próbowałeś czernie i biele ? :twisted:
Jeszcze nie, ale moze wyjśc całkiem ciekawie. Baaardzo chętnie zobaczyłbym Twoją propozycje ;)
ostrytux
25-05-2010, 23:18
Baaardzo chętnie zobaczyłbym Twoją propozycje ;)
Bardzo proszę K L I K (http://img685.imageshack.us/img685/9732/zgorki2cb.jpg)
Ciężko było coś więcej z jpg-a wycisnąć ;) spodziewałem się że troszkę więcej bieli na dole kadru uda się wydobyć, wyszło ... jak widać.
Bartekkw
25-05-2010, 23:43
no i jest git....pobawie sie jutro na większym pliku. Dzięki
przemek29
26-05-2010, 01:49
nie wazne jak było tylko jak jest a jest swietnie podoba sie takie polskie widoki
Kolejny piękny widok zaprezentowałeś :-)
Nikonozaur
26-05-2010, 09:23
Bardzo dobra technicznie fota, kolory miód.
borregaard
26-05-2010, 20:08
Super fota,Bartku.
bardzo udana fotka,gratulacje :-)
Tak, niebo tutaj faktycznie miażdży ;) A barwy podłogi w połączeniu z tym pierwszym sprawiają, że ta praca wręcz "kipi" energią i świeżością. Brawo!