PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] "bobrowe skały"

Antonioo
24-05-2010, 23:09
Koło kamiennej Góry.....
dawno nie wrzucałem nic....ot takie zwykłe...

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2010/05/35908636-1.jpg
źródło (http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/35908636.jpg)

UBoot
24-05-2010, 23:17
sam krajobraz się nie obroni ... potrzebny jest jeszcze udział fotografa no i oczywiście sprzętu ...

Tutaj mamy chaos, brak przesłania i kiepskie światło ...

tormentol
24-05-2010, 23:19
Nie porywa mnie to zdjęcie. Ani ciekawego światła, ani kompozycji, ani atrakcyjnego motywu. Wygląda na wycieczkowy pstryk. Ekspozycja za to prawidłowa :D

Antonioo
24-05-2010, 23:23
chciałem wrzucić ze 2 zł do automatu, żeby słońce wyszło, ale niestety nie miałem drobnych:D....

hehe, przesłania Ci zabrakło, to nie reportaż z powodzi w Krakowie:D

spójrz w exif...zdjecie robione w majowy weekend, a jeśli sięgniesz pamięcią wstecz, to sobie przypomnisz fatalną pogodę w całym kraju...

ale masz rację, zrobiłbyś to lepiej mistrzu...właśnie, a może pojedziesz w jakąś ulewę do Kamiennej Góry jakieś 480 km z krakowa i zobaczymy co zwojujesz:) lubisz przecież wyzwania i ekstremalne warunki

Antonioo
24-05-2010, 23:24
Bo to jest wycieczkowy pstryk:)

nyo
24-05-2010, 23:51
Nie rozumiem tego cynizmu, wrzucasz zdjęcie, więc jesteś gotowy na to że nie wszystkim się spodoba.
Jak dla mnie to przesunięcie kadru kilka stopni w lewo lub w prawo uczyniło by go ciekawszym, aktualnie niebo (chmury jasne/ciemne), horyzont i barierka dzielą zdjęcie na krzyż co jest nieciekawe kompozycyjne i nie wiadomo na czym skupić rozbiegany wzrok.
Pozdrawiam:)

Antonioo
24-05-2010, 23:53
posiedzisz trochę na forum ,to zrozumiesz:) większość będzie wiedzieć o co mi chodzi....

Bartekkw
25-05-2010, 00:06
Nie porywa mnie to zdjęcie. Ani ciekawego światła, ani kompozycji, ani atrakcyjnego motywu.

Zgadzam się w pełni

Seeker
25-05-2010, 01:46
Zbyt chaotyczne, a szkoda, bo piekny temat.

PS
Jestem w mniejszosci ;)

nyo
25-05-2010, 13:28
posiedzisz trochę na forum…

Chyba wolę robić*zdjęcia ;)

harb
25-05-2010, 13:33
chciałem wrzucić ze 2 zł do automatu, żeby słońce wyszło, ale niestety nie miałem drobnych:D....

spójrz w exif...zdjecie robione w majowy weekend, a jeśli sięgniesz pamięcią wstecz, to sobie przypomnisz fatalną pogodę w całym kraju...

ale masz rację, zrobiłbyś to lepiej mistrzu...właśnie, a może pojedziesz w jakąś ulewę do Kamiennej Góry jakieś 480 km z krakowa i zobaczymy co zwojujesz:) lubisz przecież wyzwania i ekstremalne warunki

to wrzuć na Fotkę.pl tam Cię pochwalą kolego i nie będą Cię pytać jaki miałeś cel robiąc to zdjęcie, szkoda sprzętu, a co ważniejsze, z takim nastawieniem to zdjęcie mogłeś zrobić komórką

frostic
26-05-2010, 20:11

po 1: nie wolno karmić użytkownika ubłota, bo to grzech ciężki
po 2: zdjęcie generalnie nie nadaje się nawet do korekty - wszystko co można było zmaścić, skutecznie zmaściłeś. Kadr, obróbka, światło... Wszystko. I pewnie dobrze o tym wiesz
po 3: skoro światło i pogoda były do bani, to po co wystawiłeś to zdjęcie? Do albumu w sam raz...