PDA

Zobacz pełną wersję : Szpital uzdrowiskowy - Sanatorium

Klausik
24-05-2010, 20:02
Witam

Nie znalazłem podobnego tematu na forum dlatego dlatego założyłem nowy temat.

Moje pytanie jest skierowane głównie do osób z Dolnego Śląska. Mój dziadek cierpi na schorzenia układy kostnego. Ma wszczepione sztuczne protezy biodrowe, ma problemy z kręgosłupem, chodzi o dwóch kulach i ma coraz większe problemy z ruchem. Jest na emeryturze ma dużo wolnego czasu więc postanowił wybrać się do jakiegoś sanatorium czy szpitala uzdrowiskowego. Wiadomo że tego nie da się już wyleczyć ale chciałby poprzez jakąś rehabilitacje zmniejszyć ból. Chodził już na rożnego rodzaju masaże i na igły ale to mały efekt dawało. Dwa lata temu został skierowany już nie pamiętam dokładnie nazwy ale do szpitala uzdrowiskowego w Kołobrzegu. Wrócił bardzo zadowolony miał spokój przez dłuższy czas. Ale teraz ból znowu wrócił. Dlatego postanowił wybrać się do sanatorium ale nie tak daleko jak do Kołobrzegu ale gdzieś bliżej tzn. gdzieś na dolnym śląsku. Na Dolnym Śląsku jest dużo takich uzdrowisk jak Polanica, Kudowa Zdrój, Jelenia Góra itd itd. Czytałem już trochę o nich ale w każdym z tych uzdrowisk oferty są praktycznie takie same i trudno wybrać jest dobre uzdrowisko.

Byłby to wyjazd prywatny. Pieniądze w grę nie wchodzą ważne żeby naprawdę pomogło. Jakieś zabiegi (kilka dziennie) rehabilitacja czy jeszcze coś innego.

Dlatego mam do Was prośbę. Może ktoś z was spotkał się z podobna sytuacją i by mi polecił które są naprawdę dobre a których nie polecacie. Może ktoś z waszej rodziny był w którymś z tych sanatoriów wrócił bardzo zadowolony.

Mam nadzieje że mi ktoś coś doradzi bo ciężko jest wybrać coś dobrego.

Z góry dzięki;)

Rafał_Sz
24-05-2010, 20:04
Polecić Ci mogę uzdrowisko Cieplice. Mój ojciec chodził tam na zabiegi i był bardzo zadowolony. Leczą to: http://www.uzdrowisko-cieplice.pl/pl/rehabilitacja-narzad-ruchu

Można dodatkowo skorzystać z usług fizykoterapii w Cieplickim szpitalu MSWiA. Tu możesz uderzyć do mnie na PW, może coś ekstra pomogę.;)

rlat
24-05-2010, 21:17
Co prawda nie na Śląsku, ale może zainteresuje
http://www.sanatoria.org/pl/sanatorium/solanki.html

wpisz zresztą solanki, Inowrocław, uzdrowisko to dostaniesz kompletną ofertę - tu jest kilka różnego rodzaju zakładów leczniczych.

Klausik
24-05-2010, 22:13
Dzięki za info. Na pewno zapoznam się z ofertą choć to i tak dziadek podejmie ostateczna decyzję.
A może ktoś jeszcze może coś polecić:)