PDA

Zobacz pełną wersję : Julka w mrocznych odcieniach

Pimps
22-05-2010, 21:23
Kłaniam się nisko - i tak sobie pozwoliłem pokazac córkę mniej kolorowo niż zwykle. Miło widziane uwagi.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.h.tar.pl/JS_22_05_2010_03PSmr.jpg)

amirez
22-05-2010, 21:32
Matko jedyna - czemu dzieci krzywdzisz ;)
Nie pokazuj fotki córce, bo nie będzie mogła zasnąć. Mnie się nie podoba.

Pimps
22-05-2010, 21:36
amirez - od czasu do czasu musi dzieciak wiedzieć kto rządzi w domu ;)

amirez
22-05-2010, 22:51
Poczekaj aż dorośnie, to dopiero Tobie porządzi ;)
Teraz to z pewnością oczko w głowie Tatula.

emsolo
22-05-2010, 23:22
mnie denerwuje te nachodzący obłoczek, przez co postać jest blada i bez zarysu, myślę, że mógłbyś wykombinować lepsze ujęcie :)

Pimps
23-05-2010, 06:43
emsolo - dzięki za podpowiedź i krytykę.

andrzej_laskowski
23-05-2010, 11:50
Heh, mam nadzieję ze z córką OK, tylko zdjęcie tak nie wyszło.;)

Pimps
23-05-2010, 11:54
andrzej_laskowski - nic się nie zmienia po tej focie córa nadal cała i zdrowa.

swiatlo
25-05-2010, 20:11
Heh, mam nadzieję ze z córką OK, tylko zdjęcie tak nie wyszło.;)

Kolejny komentarz tego pana w stylu "sobie a muzom". Zastanawiam ile szkody ten człowiek przynosi na tym forum tymi "krytykami" zupełnie nie podpartymi jakimikolwiek umiejętnościami czy pojęciem o czymkolwiek. Najmiejszej odpowiedzialności za słowa i najmniejszej kwalifikacji do wyrażania publicznej opinii na temat fotografii.

Zdjęcie jest według mnie cudownie obrobione. Jest miękkie i lekkie. Śliczne światło. Ma uchwyconą emocję i niewinność. Spojrzenie dziewczynki jest ujmujące.
Chmurka na twarzy? I co z tego? To nawet dodaje uroku.

Pimps
25-05-2010, 21:09
swiatlo - dziękuję za Twoje zdanie co do mojej pracy - tak na marginesie fotka zrobiona zza karzczków i stąd ta chmurka. Co do Twojej pierwszej części wypowiedzi? - nie będę komentował gdyż wszystko zostało napisane.

hobbits
26-05-2010, 10:20
mi się też bardzo podoba :) wiadomo, że można się przyczepić do różnych rzeczy: do "chmurki" (bardziej) czy do tego, że są nieładne cienie pod oczami i nosem (mniej). Ale mimo tego jak dla mnie jest bardzo fajnie :)

Pimps
26-05-2010, 12:10
hobbits - dzięki ci bardzo i tak jak napisałem, julka stała dość daleko a na jej drodze między nią a aparatembyły gałęzie i to one robią te cienie.

egoiste
26-05-2010, 18:22
dla mnie zdjecie nie ma magii , podstawa MZ jest stworzenie takiej atmosfery , gdzie dziecko nie zwraca uwagi na obiektyw ... to o zdjeciu
KOmentarz AL rzeczywiscie ponizej pasa , natomiast komentarz p.Ś o tym , ze AL nie ma umiejetnosci fotograficznych to jakaś kpina ... albo kolega nie widzial zdjęć AL

Pimps
26-05-2010, 19:59
egoiste - co do zwracania uwagi dziecka na obiektyw to w tym przypadku nie zwraca na niego uwagi bo jak napisałem wcześniej jest daleko i to jeszcze za krzakami - co do reszty to się nie wypowiadam. Dzięki za Twoje zdanie.

SADPUNK44
28-05-2010, 02:26
Najbardziej nie lubię, kiedy Autor tłumaczy się ze swoich kadrów, to całkowicie odbiera możliwość indywidualnego odbioru...czy jakoś tak.....:p

swiatlo
28-05-2010, 02:38
Najbardziej nie lubię, kiedy Autor tłumaczy się ze swoich kadrów, to całkowicie odbiera możliwość indywidualnego odbioru...czy jakoś tak.....:p

Dział zdjęciowy to konfrontacja autorów zdjęć z odbiorcami tych zdjęć. Jeśli więc wystawiasz zdjęcie w które włożyłeś swoją pracę oraz umiejętności, spodziewasz się od odbiorcy że też włoży w krytykę tego zdjęcia swoją własną pracę i umiejętność. Jakość krytyki musi się równać jakości zdjęcia. Jeśli jednak widzisz zupełnie bezsensowne ględzenie pod zdjęciem, ględzenie które swoją małością jest zupełnie nieproporcjonalne do wysiłku jaki włożyłeś w to zdjęcie, to masz prawo do konfrontacji. Spuszczenie uszu, podwinięcie ogona oraz siedzenie cicho jak myszka znaczy że nie sam nie uznajesz wartości własnego zdjęcia.

Pimps
28-05-2010, 05:59
SADPUNK44 - najabardziej nie lubię jak ktoś nabija posty w twoim stylu. Nie widzą ci się moje prace nie ma sprawy, mi twoje nie leżą więc nie komentuje i bo ptakach.

SADPUNK44
28-05-2010, 23:55
SADPUNK44 - najabardziej nie lubię jak ktoś nabija posty w twoim stylu. Nie widzą ci się moje prace nie ma sprawy, mi twoje nie leżą więc nie komentuje i bo ptakach.

Nie o to chodzi, że nie widzą mi się Twoje prace, tylko o to w jaki sposób próbujesz wyjaśnić każdy błąd, który jest Ci wytknięty.Jeżeli nie chcesz narażać się na ostrą krytykę, zrób zdjęcie doskonałe, nie będzie problemu.
P.s
Mam w d..., ile mam postów, komentuję to, co przykuwa moją uwagę.
Pozdrawiam...

swiatlo
29-05-2010, 04:47
Nie o to chodzi, że nie widzą mi się Twoje prace, tylko o to w jaki sposób próbujesz wyjaśnić każdy błąd, który jest Ci wytknięty.Jeżeli nie chcesz narażać się na ostrą krytykę, zrób zdjęcie doskonałe, nie będzie problemu.
P.s

Nawet jak będzie zdjęcie doskonałe, to i tak karły będą się czepiać że liczba pikseli nie jest podzielna przez 187... :)

Pimps
29-05-2010, 07:39
P.s
Pozdrawiam...

Ja nie wyjaśniam błędu tylko informuje jak powstała praca co jest konsekwencją tego co widać na fotce i co było moim zamiarem. To tyle w temacie. Pozdrawiam.

Pimps
02-06-2010, 13:54
A tam bidulka, byłem niedaleko.