Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Za żywym płotem
http://wpk.eltrakon.pl/L1001992%20Za%20zywym%20plotem.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1001992%20Za%20zywym%20plotem.jpg)
bardzo futurystyczne :D zdjęcie by mi sie podobało, gdybym nie wiedział ile w tym PS :(
Karbulot
22-05-2010, 16:17
Mnie tam się podoba :) .
Tylko winieta MZ tutaj nie pasuje.
bardzo futurystyczne :D zdjęcie by mi sie podobało, gdybym nie wiedział ile w tym PS :(
To znaczy ile?
Podobno nie daje się gołych zdjęć z puszki (do tej pory groziło ekskomuniką), a korekta kontrastu (nie w PeeSie) to nagle straszny grzech? :D
Mnie tam się podoba :) .
Tylko winieta MZ tutaj nie pasuje.
Winieta optyczna - nie korygowałem :D
To znaczy ile?
Podobno nie daje się gołych zdjęć z puszki (do tej pory groziło ekskomuniką), a korekta kontrastu (nie w PeeSie) to nagle straszny grzech? :D
D
for me - yes :!: nie lubie Ps, nie lubie w nim obrabiać - takie mam zasady (pomijając lekkie kadrowanie, czasem nasycanie oraz B&W) ;)
Pomysł podoba mi się, zbyt duże rozmycie drugiego planu jak dla mnie, ale interesujące, mz.
krzysiekn
22-05-2010, 18:52
zgadzam się się z darkiem d.pomysł fajny,razi mnie drugi plan.wolałbym naturalną głębię ostrości.unikam jak ognia ps i innych programów.dla mnie fofa to fota, tak jak wychodzi z puszki.ale i tak zdjęcie fajne.niby zwykłe,ale fajne.
zgadzam się się z darkiem d.pomysł fajny,razi mnie drugi plan.wolałbym naturalną głębię ostrości.unikam jak ognia ps i innych programów.dla mnie fofa to fota, tak jak wychodzi z puszki.ale i tak zdjęcie fajne.niby zwykłe,ale fajne.
Dziękuję, ale jeśli myślisz, że coś robiłem z głębią ostrości w postprocessingu to się mylisz. Jest prosto z puszki, a raczej słoika :wink:
krzysiekn
22-05-2010, 19:02
a to sorry,zwracam honor.po prostu nie pasuje mi w tle ta grupa drzew po prawej.jaki to słoik ?
jaki to słoik ?
Dużo już o tym było na Forum... :D
Najbezpieczniej będzie napisać, że to po prostu legendarny Nikkor 1.8/50 - wg niektórych biegłych tylko on generuje takie rozmycie :wink:
misiobudrysio
22-05-2010, 19:40
z Twoich ostatnich prac jakie tu widzialem ta jest najlepsza powiem nawet ze bardzo mi sie podoba
pozdr.
krzysiekn
22-05-2010, 19:43
fakt,było dużo.mi nie pasuje ogniskowa.mam i wolę 35\1.8.dzięki i pozdrawiam
Nikonozaur
23-05-2010, 00:23
Całkiem fajnie i ciekawie, takie inne podejście do (wreszcie) krajobrazu. Bardzo dobre kolory.
Dla mnie lipa, takie zdjecia robilem 4 lata temu jak testowalem manualne stałki, przykro mi autorze, ale ani to artyzm ani innowacja, przerost formy nad treścią jedynie, ale to moje zdanie i nie musi byc trafne :)
Dla mnie lipa, takie zdjecia robilem 4 lata temu jak testowalem manualne stałki, przykro mi autorze, ale ani to artyzm ani innowacja, przerost formy nad treścią jedynie, ale to moje zdanie i nie musi byc trafne :)
Ja robię to samo - testuję manualne stałki, tylko później niż Ty (ctely lata temu byłem jesce stlasnie mały...).
To właśnie jedna z testowych fotek ;)
borregaard
23-05-2010, 05:46
:shock:...normalne kolory.....:shock:
:shock:...normalne kolory.....:shock:
Przepraszam.
Profil mi się przestawił w okularach referencyjnych...
:mrgreen:
borregaard
23-05-2010, 12:18
Przepraszam.
Profil mi się przestawił w okularach referencyjnych...
:mrgreen:
No tak,to wszystko tłumaczy....
Czy ja wiem czy te kolorki są nienaturalne? Jak dla mnie są bardzo żywe, ale nie krzyczą POSTPROCESSING na lewo i prawo. Genaralnie kolory na plus, ale kadr taki nijaki.
borregaard
26-05-2010, 21:34
Czy ja wiem czy te kolorki są nienaturalne? Jak dla mnie są bardzo żywe, ale nie krzyczą POSTPROCESSING na lewo i prawo. Genaralnie kolory na plus, ale kadr taki nijaki.
Przecież nikt tego nie napisał,wręcz przeciwnie,doznałem szoku widząc pierwszy raz jakieś normalne...
Przecież nikt tego nie napisał,wręcz przeciwnie,doznałem szoku widząc pierwszy raz jakieś normalne...
Wujku Andrzeju, wybaczysz mi? ;)
A to coś nie doczytałem:)
Swoją drogą rozmycie jest malarskie - na pewno robisz (lub zrobisz) z niego świetny użytek w innych, bardziej standardowych ujęciach.
Pomysł, kadr, barwy - wszystko mi się tutaj podoba :) Do pełni szczęścia brakuje mi jednak jednej rzeczy - byłoby super, gdyby cały tytułowy płot zmieścił się w głębi.
Dobre jest. Przynajmniej nie ma łódki :)