PDA

Zobacz pełną wersję : ERA oferta dla firm

Mont
22-05-2010, 10:05
Mam pytanie do osób korzystających z taryf sieci telekomunikacyjnych dla firm.
Rezygnuję z oferty Orange i zamierzam podpisać umowę z Erą na dwa numery tel./24 m-ce.
W żadnej z firm nie udało mi się wynegocjować szczególnych warunków.
Oprócz standartowych upustów proponowano mi abonament za 1 za dodatkowy miesiąc, a w Erze upust na opłatę aktywacyjną.
By to usłyszeć jechałem wczoraj specjalnie do Centrum Era-Biznes w Katowicach. Myślę, że tyle uzyskałbym w sklepie Ery w Rybniku.
Orange w zasadzie oddało mnie bez walki choć ostatni rachunek miałem na 650,00zł.

Czy macie jakieś "sukcesy" w temacie negocjacji warunków czy muszę pogodzić się ze standartową ofertą ??

MrQba
22-05-2010, 10:49
Używam ery od lat, ale jeśli chodzi o przedłużanie umowy i nowe telefony to jest ogólnie kupa. Pamiętam po 2 latach używania nokii 6300 zaoferowali mi tą samą nokie za 1 zł. :| Ogólnie na samego operatora nie narzekam. Dzwonie i płace. Ostatnio był art. na Onet.pl o erze (nieprzychylny). Nie wiem czy polecić czy nie.
Zawsze można z przedstawicielem negocjować ale pewnie zależy na jakiego się trafi i czy mu się będzie chciało pracować ;)

Strus
22-05-2010, 11:10
Jesli na firme to najlepsze zawsze uzyskasz od przedstawicieli dzialajacych w terenie. Dawno temu pracowalem chwile u jednego z przedstawicieli Plusa i podpatrzylem jakie oferty rozdawala kolezanka zajmujaca sie klientami biznesowymi..... Duzy moze wicej :D

Co do samej Ery nie podpowiem bo firmy nie mam a swoj tel mam od jakis 8 lat w Ideii, obecnym Orange. Z tym ze wciaz na zasadach jakie mialem w Ideii ;) Nowe sa niekorzystne

browarek
22-05-2010, 12:38
opust ;)

marszull
22-05-2010, 18:05
znajdz konsultatnta(przedstawiciela ) dla biznesu
to moze cos wytargujesz, dwa ze zawsze sie wszystkiego dowiesz, trzy ze nigdzie nie musisz sie ruszac przyjedzie do Ciebie
aha jak bedziesz zaczynal rozmowe to powiedz ze masz telefon w orenge i rozwazasz zmiane operatora :-)

jm
22-05-2010, 18:18
Mam 3 numery w era biznes od...dawna. Kiedyś mnie podkusiło, żeby zmienić.... wróciłam do Ery:)
Nie narzekam. Tyle, że ja minimalnie dzwonię i pakiety w Era biznes mi po prostu standardowo starczają:), a od samego telefonu...zazwyczaj wymagam, aby dzwonił, miał terminarz i w miarę długo trzymała bateria, inne bajery są mi zbędne. Być może dlatego jestem zadowolona?

PS mnie osobiście bardzo pasują numery za grosz (minuta za grosz), pakiety wartościowe i darmowa pula minut do ery przez xx miesięcy. Jednak każdy ma inne potrzeby i priorytety.

ASAHI
22-05-2010, 20:23
Mam erę od kilkunastu lat, nie biznes ale normalnie i jest ok. Szukaj przedstawiciela biznesowego i z nim rozmawiaj. Mają możliwości żeby więcej dać. Ewentualnie gdybyś chciał Plusa ( ma kuzyn) to podrzucę Ci na PM namiary na przedstawiciela.

Korchez
22-05-2010, 20:47
Mam telefon w era biznes. Co dwa lata przy podpisywaniu aneksu jest to samo. Najpierw oferta która jest dużo gorsza niż dla nowego klienta. Potem moje pytanie czy dadzą mi taką ofertę jak dla nowego abonenta. Niestety nie zgadzają się. Więc piszę rezygnację umowy i nagle dzwoni miła pani i oferuje abonament który chciałem, upust na niego 50% i telefon jaki chcę. Tak to działa w przypadku aneksu. Natomiast nowy klient - nie wiem ;)

Mont
22-05-2010, 21:18
Więc piszę rezygnację umowy i nagle dzwoni miła pani i oferuje abonament który chciałem, upust na niego 50% i telefon jaki chcę. Tak to działa w przypadku aneksu. Natomiast nowy klient - nie wiem ;)

nowy w Erze ale podobnie to działa u pozostałych operatorów.
Miałem już dwa telefony z biura obsługi Orange po złożeniu wypowiedzenia.

rockabilly
23-05-2010, 11:35
zastanów się nad play dla firm i znajdz przedstawiciela biznesowego.
ja wlasnie przeszedlem z orange po chyba 7 latach bo juz dalej sie w konia nie dam robić. mój błąd że kiedys tam skusiłem się na ofertę aneksową i zmieniłem taryfę na niby korzystną po czym rachunki miałem w konsekwencji dużo większe.
teraz tak dla porównania w play 3000 na stacjonarne i play i 480 minut do reszty.
to wszystko za 50 zł netto- oferta na 12 mc bez telefonu(taką zawsze brałem)

pozdrawiam

Zorba
23-05-2010, 15:43
zastanów się nad play dla firm i znajdz przedstawiciela biznesowego.........
Także polecam Play :-) W taj chwili Play ma dwie oferty dla firm: Oferta Firmowa i Biznes.
Według mnie korzystniejsza Biznes ale........jest wymóg 5 aktywacji (ja "poszperałem po rodzinie" i się znalazło ;-) ).
Nielimitowane romowy w Play i na stacjonarne i solidna dawka minut do pozostałych sieci.
Kwota "abonamentu" przeznaczona na połączenia głosowe, SMS/MMS i transmisję danych (w Firmowej tylko połączenia głosowe a za resztę płaci się dodatkowo).
U przedstawiciela biznesowego dowiesz się więcej i na pewno zaoferuje Ci rabaty itp.
Korzystam jednocześnie z Play i Orange i jeżeli oferta Orange się nie zmieni to za jakiś czas przenoszę "pomarańczowy" numer do "fioletowego" ;-) .

stachu321
23-05-2010, 21:56
Potwierdzam opinię o Play. Podchodziłem na początku do tego operatora dość sceptycznie, jak większość osób do tego typu "nowinek" telekomunikacyjnych na rynku. Ale przekonałem się, że ten operator daje dużo i jeszcze więcej niż inni operatorzy razem wzięci. Dzwonię i dzwonię, nie ograniczam się, a co miesiąc przychodzi 61 zł do zapłaty - żyć nie umierać.
Co do porównywania ofert operatorów, mój kumpel zrobił to dość szczegółowo. Dzwonił do wszystkich operatorów i pytał o ofertę, minuty darmowe w sieci, poza, sms. Dość skrupulatnie podszedł do tematu aby jak najwięcej zyskać. Co się okazało - Play wyszło najlepiej ze wszystkich sieci.

Jeszcze jedno - u innych operatorów spotkałem się przy różnych reklamach o minutach i smsach z hasłami "oprócz do Play". Podejrzewam, że Play przez swoją korzystną ofertę daje innym sieciom nieźle po kieszeni - stąd takie poruszenie. Tyle ode mnie.

elanek
24-05-2010, 08:22
Po 10 latach (Orange i teraz Plus) przenoszę się do Playa. Najwidoczniej nie jestem dla Plusa wartościowym klientem, skoro za przedłużenie niewiele dostanę. Co ciekawe, parę osób pociągnę do Playa za sobą :)
OT. Nie wiem czy to szkolenia czy sposób wynagradzania, ale zauważyłem, w salonach Playa sprzedawcy są najbardziej kulturalni i nie traktują kogoś, kto płaci rachunki w granicach 100 zł jak dziada najgorszego.

Mont
24-05-2010, 21:27
Dzięki ale play nie wchodzi w rachubę, na prowincji muszę jszcze poczekać aż poprawią jakość połączeń. Z internetem na komórce u nich tez nie wygląda rewelacyjnie.

TU (http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,7701226,Brak_zasiegu_w_Play___fakty_i_teo rie__spiskowe_.html) jest n/t artykuł i wiele, wiele innych

Mont
24-05-2010, 21:34
zauważyłem, w salonach Playa sprzedawcy są najbardziej kulturalni i nie traktują kogoś, kto płaci rachunki w granicach 100 zł jak dziada najgorszego.

na dzień dobry tak jest wszędzie i nie dotyczy to tylko usług telekomunikacyjnych, najgorzej jak próbujesz wyegzekwować ustaloną jakość usług

Korchez
25-05-2010, 07:45
Mam drugi telefon w Play. Powiem szczerze, że nie jestem zachwycony. Poza miastem z zasięgiem nie jest tak różowo. Poza tym minumty nie przechodzą na następny miesiąc.

Mont
09-08-2010, 10:03
Mam problem z naliczonymi kosztami roamingu internetowego w sieci ERA.
Podczas pobytu za granicą korzystałem z ogólnie dostępnej sieci WiFi (WLAN).
Telefon NE72 ma jednak funkcję przełączania się na internet ery jeśli tylko utraci łącze z Wifi, nie informując przy tym użytkownika.
Efekt : faktura na 360zł :(
Jak sądzicie co z tym począć ?? Wybieram się we wrześniu na kolejny urlop i zastanawiam się jak korzystać z internetu.

freefly
09-08-2010, 10:23
Mam problem z naliczonymi kosztami roamingu internetowego w sieci ERA.
Podczas pobytu zagranicą korzystałem z ogólnie dostępnej sieci WiFi (WLAN).
Telefon NE72 ma jednak funkcję przełączania się na internet ery jeśli tylko utraci łącze z Wifi, nie informując przy tym użytkownika.
Efekt : faktura na 360zł :(

Wyłącz APN.

Mont
10-08-2010, 07:52
Wyłącz APN.

A cóż to takiego :)

mypod
10-08-2010, 11:31
http://pl.wikipedia.org/wiki/Access_Point_Name