Zobacz pełną wersję : Google serwują PAC-MANa ;)
Morda mi się śmieje za każdym razem, gdy otwieram Google ;)
To chyba z okazji 30 lecia powstania, choć to dopiero jutro...
Fajna historia:
"Rekord świata, który jest nie do pobicia, gdyż stanowi maksymalną ilość osiągalnych punktów, ustanowił 3 lipca 1999 Billy Mitchell. Wynosi on 3,333,360 punktów (255 plansz). Dokonał tego w ciągu 6 godzin. Podczas bicia rekordu Pac-Man zjadł wszystkie kulki, specjalne kulki, wszystkie przestraszone duszki i premie w postaci owoców. Nie stracił przy tym ani jednej żółtej kulki. Ekranu 256 nie da się przejść. Błąd w programie powoduje, że połowa 256 ekranu jest zniekształcona i jest nie do przejścia. Ekran ten nie zmienia się na kolejny i można na nim grać teoretycznie w nieskończoność. Po prostu twórca programu nie przewidział, że znajdzie się ktoś kto będzie w stanie przejść wszystkie 256 ekranów. Wynika to z tego, iż za pomocą jednego bajta można zapisać 256 różnych wartości (od 0 do 255), a twórca przewidział, iż numer planszy będzie przechowywany tylko w jednym bajcie"
grudzinsky
21-05-2010, 20:08
gralem w Pac-Man'a, ale jakims wielkim fanem nie bylem i moze 30 plansz udalo mi sie przejsc :D
Fajna historia:
"Rekord świata, który jest nie do pobicia, gdyż stanowi maksymalną ilość osiągalnych punktów, ustanowił 3 lipca 1999 Billy Mitchell. Wynosi on 3,333,360 punktów (255 plansz). Dokonał tego w ciągu 6 godzin. Podczas bicia rekordu Pac-Man zjadł wszystkie kulki, specjalne kulki, wszystkie przestraszone duszki i premie w postaci owoców. Nie stracił przy tym ani jednej żółtej kulki. Ekranu 256 nie da się przejść. Błąd w programie powoduje, że połowa 256 ekranu jest zniekształcona i jest nie do przejścia. Ekran ten nie zmienia się na kolejny i można na nim grać teoretycznie w nieskończoność. Po prostu twórca programu nie przewidział, że znajdzie się ktoś kto będzie w stanie przejść wszystkie 256 ekranów. Wynika to z tego, iż za pomocą jednego bajta można zapisać 256 różnych wartości (od 0 do 255), a twórca przewidział, iż numer planszy będzie przechowywany tylko w jednym bajcie"
Fajna historia , nie wiedziałem o tym :)
Sprawdz sobie tego goscia. Bil rekordy w roznych grach arcade
Eeee.... !!!!!!!!!!! Ale w tego Pac-mana na google można grać ! :) hehehe...dobre :)
Eeee.... !!!!!!!!!!! Ale w tego Pac-mana na google można grać ! :) hehehe...dobre :)
No właśnie o to mi chodziło w 1 poście.
Nie dość dokładnie to wyartykułowałem ;)
grudzinsky
21-05-2010, 21:46
he he no fajne :D szkoda tylk, ze taki maly ekranik ;)
tymancjo
21-05-2010, 22:10
Ha! .... zajebiaszcze!
he he no fajne :D szkoda tylk, ze taki maly ekranik ;)
Wciśnij Ctrl i pokręć scrollem do góry w myszce ;)
Mocna rada!
Trochę już żyje na tym kompie, ale myślałem, że tak można tylko z plusem i minusem;)
Macie tak samo? Jak kilka razy zagram w Pac-Mana to jakoś potem dziwnie mi ręka chodzi przy przeglądaniu forum
(przynajmniej na laptopie tak mam ;) )
grudzinsky
22-05-2010, 14:26
zapomnialem, ze cmd + powieksza mi strony ;) od razu lepiej ja sie ma prawie pelny ekran :D
stachu321
22-05-2010, 15:11
Fajnie fajnie, tylko jak się jest w kawiarni i odpala google, to średnia przyjemność na cały regulator słyszeć z głośników dźwięk PAC-MANa :mrgreen: Pech chciał że trafiło na mnie :D
velaskez
22-05-2010, 16:10
A ktoś już przeszedł go? Mnie cały czas zjadają :twisted:
Mocna rada!
Trochę już żyje na tym kompie, ale myślałem, że tak można tylko z plusem i minusem;)
Macie tak samo? Jak kilka razy zagram w Pac-Mana to jakoś potem dziwnie mi ręka chodzi przy przeglądaniu forum
(przynajmniej na laptopie tak mam ;) )
Scrollem lepiej bo nie trzeba przenosić ręki z myszki na klawiaturę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A ktoś już przeszedł go? Mnie cały czas zjadają :twisted:
Szybciej i precyzyjnie ruszaj myszką, to będziesz miał większe szanse na finalny triumf!
Czyli w sumie jak w seksie ;)
jackrabbit
22-05-2010, 20:15
a ile razy to trzeba przejsc zeby wygrac?
frostic a nie triumfalny finał? :-)
frostic a nie triumfalny finał? :-)
Jak zwał tak zwał, byleby jakiś był ;)
A najlepiej jak po triumfalnym finale nastąpi finalny triumf!
Gorzej jednak będzie, gdy finalny triumf nastąpi przed planowanym triumfalnym finałem ;)
Władca Pixeli
22-05-2010, 20:25
Pacman to strasznie nudna gra. :-P
Dig Dug na PC jest 1000 razy ciekawszy, nie mówiąc o Tetrisie w wersji 2D i 3D